Sałatka ryżowa z kalmarami 213źródłem cennych składników odżywczych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Mogą być nie tylko głównym elementem dania obiadowego, ale również dodatkiem do zup czy sałatek. Wszystko zależy od sposobu ich przyrządzenia i podania. Warto się pokusić na kulinarne eksperymenty. Sałatkę gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Sałatka ryżowa z kalmarami appeared first on Moje Wypieki
mojewypiekiinietylko
Pindżur – pasta z pomidorów, bakłażana i papryki 277Solimy i pieprzymy. Dusimy jeszcze do uzyskania gęstej konsystencji. Dodajemy pozostałe przyprawy, papryczkę i czosnek. Blendujemy. Gorący przekładamy do słoików i pasteryzujemy. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/pindzur-pasta-pomidorow-baklazana-papryki/ BosowKuchni Artykuł Pindżur – pasta z pomidorów, bakłażana i papryki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
Pierogi z jagodami 227Składniki: ok. 1/2 kg mąki pszennej 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka oleju gorąca woda 1/2 kg jagód 10 dkg cukru Przygotowanie: Z podanych
czarrna od kuchni
Carpaccio truskawkowe 188same, bez żadnych dodatków, jednak mogę Was zapewnić, że to carpaccio jest fantastyczne i niezwykle smaczne Gorąco polecam je wypróbować i jetem pewna, że zakochacie się w nim podobnie jak ja. Może wydawać się to dziwne, ale przepis na to danie znalazłam w książce ze szwedzkimi przepisami, ale jak się okazuje na południu Skandynawii uprawia się duże ilości
Codzienne Gotowanie
Pierogi z bobem 170Pyszne, delikatne, rozpływają się w ustach <3 Składniki Ciasto: 250 g mąki 200 ml gorącej wody 1 łyżka masła Farsz: 2 duże ziemniaki 250
R'n'G Kitchen
Gulasz z szynki z pomidorami 199obiad? Jeśli macie ochotę na takie danie to zapraszam na poniższy przepis. Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie tutaj . Zebrało się dość sporo przepisów na różne mięsa. Składniki 70 dag szynki bez kości 2 łyżki masła klarowanego 1/2 l gorącej wody 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 1 puszka pomidorów 1 liść laurowy
O kuchni z uczuciem
Zupa szczawiowa - wegeteriańska 206nadmieru wody szczaw. Obciąć ogonki. Szczaw drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Podsmażenie szczawiu na maśle da zupie świetnego smaku wywar przecedzić, dodać podsmażony szczaw. Na patelni powtórnie rozgrzać masło, dodać 1 łyżkę mąki i zrobić jasną zasmażkę. Wymieszać z gorącą zupą. Całość zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec zabielić śmietaną. Do garnuszka ze śmietaną wlewać stopniowo kilka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Gryczane pierogi nadziane grzybami i ricottą 177sprowadził je zakonnik Jacek Odrowąż, który przepis na pierogi przywiózł z Rusi. Od lat są obowiązkowym daniem na wigilijnym stole. Nietuzinkowy smak, nieregularny i duży rozmiar tych pierogów zachwyci nie jednego smakosza. Składniki Ciasto 150 g mąki gryczanej 100 ml gorącej wody 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka suchych drożdży 1 łyżeczka soli Farsz 20 g suszonych
My Chcemy Jeść
Piernikowe tiramisu 211kawowego) 500 g serka mascarpone (schłodzonego) 350 ml śmietany 30% (schłodzonej) 3 czubate łyżki cukru pudru (można dać troszkę więcej) ok. 2-3 łyżki kakao 1 płaska łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżka likieru Amaretto 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1/2 szklanki gorącej wody Wykonanie: Piernik kroimy na plastry grubości ok. 1 cm, a następnie w kostkę (ciasto można także pokruszyć
MyCookBook.pl
Pierogi z bialym makiem i bakaliamy podane z masłem pomarańczowym i granatem 210się niebawem. :) To danie to idealna propozycja dla wszystkich tych, którzy nie lubią nudnych i standardowych dań. Nie mniej jednak te pierogi idealnie pasują do klimatu zbliżających się Świąt. Składniki (na 25-30 pierogów): 220 gram mąki pszennej 110 ml gorącej wody 30 gram rozpuszczonego masła szczypta soli Nadzienie z białego maku: 250 gram białego maku 100 gram
Mango Papaja
Kurczak faszerowany mięsem mielonym 426Pyszniutki kurczak faszerowany mięsem mielonym, możemy podawać jako wędlinka do pieczywa, lub na gorąco z ziemniakami. Kurczaka podałam na ślicznym półmisku z kolekcji
Kuchnia Danusi
Uszka z kapustą i grzybami 170Idealne bo barszczu na wigilijny stół lub na piątkowy obiad. Grzyby zalewamy gorącą wodą ,i tak pozostawiamy na kilka godzin pod przykryciem.Gotujemy do miękkości.Kapustę przekładamy
Bajeczna Kuchnia
Cappuccino brokułowe z czosnkiem 245zmiksujcie z rosołem, doprawcie do smaku rozgrzewającymi przyprawami takimi jak imbir, cynamon, kardamon i gotowe. Taki gorący kubek jeśli chcecie możecie dodatkowo wypełnić ulubionym makaronem. Świetnie będzie smakowało cappuccino pieczarkowe, z natką pietruszki, tymiankiem, mocno czosnkowe. Więcej przepisów na brokułowe dania: Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bukiet sałat z brokułami
Moja smaczna kuchnia
Tort śmietanowo - truskawkowy. 202smietan- fix" 2 łyżeczki żelatyny ( normalnie daje jedna łyzeczke ale w trakcie upałów najlepiej dać dwie) pół szklanki cukru pudru herbata z sokiem z cytryny do ponczowania biszkoptu płatki migdałowe do dekoracji Przygotowanie; Galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Truskawki obrane i pokrojone na mniejsze kawałki podsmażyć na patelni z trzema łyzkami cukru, około
Radość kipiąca uśmiechem.
Kruche ciasteczka z cukrem - Amoniaczki 192bardzo szybko się ulatnia i jest do wytrzymania :) Tylko pamiętajmy, że zanim szczelnie zamkniemy puszki z ciasteczkami dajmy im dobrze wystygnąć:) Składniki : 1 kostka margaryny 60 dag mąki pszennej 2 łyżeczki amoniaku 1 szklanka cukru 2 jajka 1 żółtko 2 łyżki gorącej wody Amoniak zaparzamy 2 łyżkami gorącej wody. Na stolnice przesiewamy mąkę, robimy wgłębienie i dodajemy drobno posiekaną margarynę
Słodka Kraina Wypieków