pamiętajmy jednak iż grill daje nam charakterystyczny dodatkowy aromat. Przygotowanie: 1. Serek odpakować i położyć na uprzednio przygotowanym, gorącym grillu. 2. Trzymać po kilka-kilkanaście minut po obu stronach, tak by skórka zrobiła się przypieczona, złocista oraz by wyczuć się dało, że serek w środku robi się miękki/płynny. 3. Nie nakłuwać serka a delikatnie go nacisnąć
KreatywnePinyserku homogenizowanym z musem z truskawek' Składniki (na tortownicę o średnicy 22cm): - 800 g serka homogenizowanego (typu Danio) - 1,5 szklanki śmietany kremówki 30% - 2-4 łyżki cukru pudru - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii - 2 łyżki żelatyny - 0,5 szklanki gorącej wody - 0,5 truskawek - 2 galaretki truskawkowe - biszkopty na spód Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Dodać cukier puder
CookYourselfDzieli się ona na kilka smacznych rozdziałów: świeże chrupiące – chleb i bułki, małe wielkie – przekąski i przystawki, smakowite gorące – obiady, pyszne słodkie – ciasta i desery. Każda z części zaczyna się krótki opisem, w którym autorka przybliża nam, co dla niej oznaczają dane rozdziały książki i dlaczego znajdziemy w nich takie przepisy, a nie inne. Nie byłabym sobą, gdybym nie wspomniała(...)Wszyło zaskakująco dobre i na pewno będę do niego często wracać. Poniżej przedstawiam zdjęcia mojego ciacha! Serdecznie polecam książkę, wszystkim którzy poszukują ciekawych i jednocześnie sprawdzonych przepisów na domowe dania i słodkości, na które nie stracicie całego wolnego czasu i zjecie je z przyjemnością
Emcia Pichcibloga, dlatego też postanowiłam się poprawić i zacząć znów gotować. Sezon urlopów w pełni, na dworze gorąco i nie wyobrażam sobie przesiadywania w kuchni godzinami. W najbliższym czasie będę więc gotować rzeczy, które przyrządza się błyskawicznie. Jednym z takich dań jest zupa z cukinii. Smaczna i aromatyczna, jest daniem lekkim i mało kalorycznym. Dzięki niej zachowamy
W poszukiwaniu inspiracjijaki masz pokrojony w kostkę, natkę pietruszki i tartej bułki tyle, aby masa była dość klejąca-zwarta / ja dałam 3/4 szklanki wszystko dobrze wyrobić ręką i odstawić na 15 minut ręką zwilżoną olejem formować kotlety obsypując je tartą bułką na mocno gorącym oleju smażyć na złocisto makaronowe kotlety my lubimy np. z buraczkami zasmażanymi i sosem pieczarkowym kotlety można też
W Mojej Kuchni Lubiębędzie się cudownie ciągnął;-) wariant b) jest to metoda mojego M. - najpierw talerz posypujemy startym serem i zalewamy gorącą zupą, następnie dodajemy grzanki i ponownie posypujemy odrobiną sera. Macie swoją wersję zupy cebulowej? Jeśli tak, koniecznie się podzielcie przepisem;-) no i dajcie znać, który wariant serwowania tej zupki Wy wolicie;-) Aaaaaa!!! I jeszcze jedno! Cebula jak to cebula ma wszechstronne
Restauracyjka Literackaszklanka octu 10% 1 szklanka cukru 2 łyżki soli 4 łyżki miodu Wszystko razem zagotować. Do słoików dać paprykę oczyszczoną z nasion i pokrojoną w ćwiartki, do każdego słoika liść laurowy, gorczycę, kuleczkę ziela angielskiego, i 1 łyżkę oleju. Zalewać gorącą zalewą, pasteryzować 10 min. i od razu wyjmować z garnka
Praktyczna plmoich kotlecików włożyłam i byłam pewna, że to co jem, jest zdrowe i dobrej jakości. Dodatkowo moje danie jest na pewno lżejsze niż tradycyjne, tłuste mielone. Same korzyści :) Właśnie dlatego ten mój eksperyment na stałe zagości w naszym menu. Polecam gorąco! Siekane klopsiki drobiowe z oliwkami (porcja dla 5-6 osób) Do ich przygotowania należy przygotować
Ratunku obiadostatni wpis w tym roku , więc życzę wszystkim Wam , życzę SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO 2014 ROKU, oby nowy rok dał nam dużo radości . Wymiary blaszki : 36 x 25 cm Czas pieczenia : 15 - 17 minut Temp. pieczenia : 195 C źródło- inspiracje : "Życie na gorąco" Składniki: 450 ml mleka 100 g czekolady o smaku kawowym ( wzięłam gorzką czekoladę i dodałam 2 łyżki kawy
Słodkości i nie tylkogorący rozlewamy do butelek Zakręcamy i pasteryzujemy ok. 5-8 min. Componenti 30-40 rametti freschi di Melissa 10-15 rametti di menta 2,5 litri di acqua succo di due tigli 3/4 kg di canna da zucchero esecuzione Laviamo(...)melissa e risciacquato preparato mięte.Przykrywamy e lasciarlo acceso tutta la notte per la tensione sapore e colore . Mattina Strain melissa e menta , e il conseguente cuoco sciroppo e .gorący rotazione in bottiglia e pastorizzazione ca. 5-8 minuti
w mojej kuchniopublikować dawno zapowiadany przepis na pyszną konfiturę z czerwonej cebuli. Dodatek wprost fantastyczny do serów i mięs pieczonych. Konfitura jest łatwa w przygotowaniu, a efekt naprawdę pyszny. Ja gorąco polecam, a wy sprawdźcie sami czy to przepis dla Was: Składniki: 1 kg cebuli czerwonej ok 50 gram cukru trzcinowego ocet balsamiczny (ok 50 ml) wino czerwone wytrawne bądź półwytrawne(...)miękkości (ale tak by nie była rozgotowana). Pod koniec duszenia doprawiamy do smaku. Najlepszy smak dadzą odrobina soli i dużo tymianku. Konfitura gotowa. Można ją zaserwować zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można ją zjeść od razu lub przygotować większą ilość, nałożyć na gorąco w słoiczki (i krótko zapasteryzować co by dłuzej postał). Warto jej zrobić więcej gdyż
Kuchnia po mojemuryż. Na bazie ryżu można wyczarować masę przeróżnych potraw. Może stanowić samodzielne danie lub być dodatkiem. Tym razem pokażę go w tej drugiej wersji. Przyznam szczerze, że bardzo go lubię z takimi kotlecikami jak dziś, z kotletami rybnymi, a także sam. Dlatego gorąco go Wam polecam. Ryż z warzywami Do jego przygotowania potrzebujemy: 1,5 filiżanki ryżu(...)Pasuje do wielu rzeczy, a kiedy dodamy do niego sos, np. beszamelowy lub na bazie sera pleśniowego typu "Lazur" (albo podobnego, z zieloną/niebieską pleśnią) może stanowić samodzielne danie. Nasz pyszny obiadek :) Dzisiejsze pomysły są smaczne, tanie i szybkie, więc takie, jak lubię najbardziej. Z podanych w przepisie składników przygotujemy obiad dla czterech osób lub dla dwóch
Ratunku obiadwysmarowania formy + odrobina mąki do jej posypania Przełożenie: 1/2 małego słoiczka domowej konfitury malinowej (lub kupnej) Nasączenie: Napar z 1 łyżeczki zielonej, liściastej herbaty i 1/5 szklanki gorącej wody Masa kremowa: 250 ml śmietanki 36% dobrze schłodzonej 1 małe opakowanie śmietan-fixu 3-4 łyżki domowego dżemu z jagód (lub kupnego) garść świeżych liści bazylii oraz cząbru(...)jeśli jesteśmy w posiadaniu barwinka spożywczego dodajemy go do masy i ponownie wyrabiamy - tak aby masa dała się modelować. Ozdoby wycinamy za pomocą nożyka, wykrawamy je foremkami lub wylepiamy ręcznie. Przyczepiamy je do powierzchni za pomocą lukru z cukru pudru, gorącej wody i soku z cytryny - ja użyłam 4 łyżki przesianego cukru pudru na 1 łyżkę gorącej
Symfonia Smakówkuchni hinduskiej ilość przypraw nie powoduje przypływu gorąca na podniebieniu. Gorąco Was zapraszam na kulinarną podróż do tego kraju i mam nadzieję, że przepis na dzisiejszą potrawę Was zachęci do poznania tamtejszej kultury. Kabuli Palaw lub Qabili Pulao to narodowe danie Afganistanu. Przygotowywane jet ono w każdym domu i nie może odbyć się bez niego żadna
Food Squarepodsmażać, aby smaki się połączyły. Na koniec danie doprawić solą, słodką papryką w proszku i pieprzem. Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przy czym do wody, w której będzie gotowany, dodać łyżkę sproszkowanego curry. Odcedzić. Na dno podłużnego naczynia lub na każdy talerz oddzielnie układać zabarwiony na żółto od curry, gorący ryż. Na ryż wyłożyć kurczaka z sosem
Gospodyni Miejska