dania mięsne - 13801 przepisów (strona:634/921)

Jak wybrać restaurację na Restaurant Week 2019? 134

porcji wyda, kiedy i co zamówią goście. To też forma reklamy, więc często udział w Festiwalu to świetny stosunek ceny płaconej przez gościa restauracji do jakości dań, które dostanie. Oczywiście na miejscu możemy zamówić sobie coś spoza zestawu dodatkowo, ale jeśli mamy ograniczony budżet, to wiemy, że zamkniemy się w tej kwocie + dobrowolny napiwek. Zdejmuje to stres z osób(...)wersję mięsną i wegetariańską, ale jest też mnóstwo opcji dla wegan i osób, które lubią ryby. Kiedy idę na kolację z kimś, kto nie je mięsa staram się wybrać miejsce, które będzie cieszyć także tą osobę, więc zwracam uwagę, żeby obydwa zestawy były równie atrakcyjne a nie typu pyszny wielki stek dla mięsożercy i byle jakie tanie danie warzywne

Ugotowane pozamiatane
Muffiny mięsne z ziemniaczaną czapeczką 164

setny przepis! Kto by pomyślał, że tak szybko zleci :) Z tej okazji zapraszam na pyszne muffinki mięsne z ziemniaczaną czapeczką. Kiedyś robiłam już podobne muffinki mięsne z dwoma farszami - te są jednak inne, bo mięso wymieszałam z warzywami i serem, a wierzch udekorowałam masą ziemniaczaną. Smakują wspaniale i na zimno i na ciepło - stanowią super przekąskę na wszelkiego rodzaju imprezy(...)czubata łyżka majonezu 2 czubate łyżki keczupu   1 łyżka masła Masa ziemniaczana: 7 ugotowanych ziemniaków 6 łyżek mleka 1 czubata łyżka majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy (można dać troszkę więcej jeśli lubimy ostrzejsze smaki) 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki posiekanej papryki czerwonej 1. Cebulę posiekać, marchewkę zetrzeć na tartce, pieczarki i paprykę drobno pokroić. Wszystko zeszklić na maśle

Kto ugości moich gości?
Jednogarnkowe klopsiki z makaronem w sosie śmietanowo-koperkowym 2107

rodziny. Treściwe i sycące danie z podstawowych składników. Prostota, czyli to co lubię w kuchni najbardziej :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 gram mięsa mielonego, u mnie z szynki wieprzowej 1 jajko 3 czubate łyżki bułki tartej 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 i 1/2 kubka/szklanki makaronu u mnie pene 700 ml bulionu warzywnego lub mięsnego 3/4 szklanki kwasnej śmietany

Blog kulinarny S9.PL
Zupa z młodej kapusty 123

jakie dania z młodej kapusty królują na Waszych stołach. mięso lub koście na wywar   1 główka młodej kapusty (mała) 3-4 ziemniaki  2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 cebula 2 listki laurowe   3ziarenka ziela angielskiego sól i pieprz Dodatkowo:   koperek natka pietruszki Ponadto: olej/masło klarowane do smażenia   Ugotować wywar mięsny

Di gotuje
Focaccia z polędwiczką 141

bardziej traktowane jest jako danie główne. Focaccia z minimum składników świetnie smakuje z oliwą z oliwek. Odrywamy kawałek pieczywa i maczamy ją w oliwie - niebo! Focaccia z polędwiczką borową smakowała świetnie również z oliwą. Ja zazwyczaj focaccie podaję z serem, bo uwielbiamy połączenie ciasta drożdżowego i żółtego sera. Natomiast dzisiaj chciałam Wam przedstawić dodatek mięsny jakiego użyłam. Polędwiczka borowa

MamaOskarka
Kotlety mielone w sosie koperkowym 156

części. Uformować mięsne pulpety, które należy lekko spłaszczyć i obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Kotlety smażyć na średnim ogniu, z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety odsączyć na papierowym ręczniku. Odsączone kotlety przełożyć do sosu koperkowego i całość ze sobą zagotować.  Przygotowywanie sosu koperkowego  Smażenie kotletów i wygląd dania przed zagotowaniem sosu

Ugotować
Pieczone ziemniaki zawijane w boczku 195

Ziemniaki to danie, który towarzyszy nam niemal każdego dnia. Czy to w zupie, czy jako dodatek do obiadu. Ten prosty produkt może również służyć za super przekąskę! Dziś wam pokażę jeden z takich pomysłów. Są to pieczone ziemniaki w boczku. Są pyszne. Idealnie sprawdzą się do obiadu, ale też jako przekąska. Przez mięsny dodatek są dosyć syte. Są kaloryczne

Gotuj z Mąką
Polski "kebab" 86

to jest kolejnym daniem, które robi się samo, i idealnie nadaję się dla większej ilości osób. Najlepiej smakuje z sosem czosnkowym oraz warzywami takimi jak sałata, pomidor lub ogórek kiszony. Klasyczny przepis na łopatkę, podany w nie co zmodernizowany sposób. Polecam :) Porcja: 8 osób Składniki: * 1.5kg łopatki wieprzowej * dwie małe cebule * kostka mięsna * 3 ząbki czosnku * wegeta

Klasyka Gotowania
Roladki a’la lasagne z sosem pomidorowym 176

cukinii ułożyć porcję sosu mięsnego zostawiając 1 cm wolnej przestrzeni z każdej strony. Zwinąć wszystko w roladkę. Postępować tak z resztą płatów makaronu. Do formy do zapiekania wlać połowę sosu pomidorowego. Na nim ułożyć makaronowe roladki łączeniem do dołu. Wszystko polać resztą sosu pomidorowego. Obłożyć plasterkami mozzarelli. Jeśli zostały nam paski cukinii - udekorować nimi danie. Włożyć do piekarnika

Posadzone i zjedzone
Skrzydełka drobiowe w chrupiącej panierce 158

sposób - opanierować i drugie danie gotowe. Chrupiąca panierka, soczyste mięso rozpływające się w ustach to jeden z najsmaczniejszych recyklingów kuchennych. Bardzo lubię delikatny rosół drobiowy właśnie na skrzydełkach, niestety później gotowane skrzydełka z rosołu nie mają wzięcia, a chrupiące, panierowane i owszem. Przepis doskonale znany i popularny z czasów mizerii sklepowej i kartkowych zakupów mięsnych, a myślę, że wart

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lazanki z kapusta i frankfurterkami 245

resztek makaronów, które gdzieś nam zalegają w lodówce i szafkach. Przepis pochodzi z "Ekonomii gastronomii". Kapusta wygląda jak łazanki więc nawet dzieci, dla których kapusta to wróg zjadły to danie ze smakiem. POLECAM! Lazanki z kapusta i frankfurterkami  2 łyżki masła 2 łyżki oleju 2 cebule, pokrojone w półplasterki 2 ząbki czosnku, posiekane 8 frankfurterek, pokrojonych na kawałki(...)łyżki musztardy (po jednej francuskiej i jakiejś ostrej) 2 łyżki octu winnego 200 g makaronu (gotujemy go do miękkości wg przepisu na opakowaniu) 500 ml wywaru warzywnego lub mięsnego bulionu Masło i olej rozgrzewamy na sporym ogniu, wrzucamy czosnek i cebulę oraz kiełbaski. Smażymy mieszając ok 5 minut by wszystko ładnie się zarumieniło. Zmniejszamy ogień, solimy i pieprzymy. Dusimy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Jesienna zupa klopsikowa 118

Zupa klopsikowa Syta, rozgrzewająca i przepyszna jesienna zupa na bogato. Jest to zdecydowanie treściwy obiad jednogarnkowy, gdyż mamy tu zarazem mięso, ziemniaki, kiszoną kapustę, brukselkę, włoszczyznę i kaszę. Takim daniem na pewno naje się cała rodzina. Jako dodatek do zupy możemy podać świeże pieczywo.     Składniki: 0,5kg mięsa mielonego – wieprzowego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej(...)się zupy. Dodajemy także łyżkę soli, po 2-3 kulki ziela angielskiego oraz pieprzu i liść laurowy *** *** Kapustę kiszoną drobno siekamy i dokładamy do garnka z zupą *** *** Z masy mięsnej formujemy małe klopsiki i obtaczamy je w mące *** *** Klopsiki wrzucamy kolejno do gotującej się zupy. Dodajemy także brukselkę *** *** Wsypujemy kaszę i gotujemy całość na niedużym ogniu pod przykryciem przez około

Blog z Apetytem
Kurczak z ryżem, selerem i pieczarkami 88

potrzebne, by się nasycić: mięcho, ryż, grzyby i seler. Do dzieła! Lista zakupów 4 udka kurczaka 200 g brązowego ryżu 200–250 g pieczarek ok. 0,5 l bulionu mięsnego lub warzywnego 20 ml oleju 2 łyżeczki soli (1 do kurczaka, 1 do pieczarek, ryżu i selera) 2 łyżeczki pieprzu (1 do kurczaka, 1 do pieczarek, ryżu i selera(...)przypraw z kurczaka) wlewamy bulion do takiego poziomu, by zakrył mieszankę ryżu, selera i pieczarek. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C, grzanie góra-dół. Przykrywamy naczynie folią aluminiową i pieczemy danie przez 45 minut na środkowej półce. Po tym czasie jeszcze nie wyjmujemy naczynia z piekarnika, tylko przechodzimy do kolejnego kroku. Po 45 minutach zdejmujemy folię i potrawę przez kolejne

Proste-przepisy.pl
KLOPSIKI DROBIOWE W SOSIE CZOSNKOWYM 130

Klopsiki z mięsa drobiowego, które są delikatne i łagodne w smaku idealnie się wpasowują w wyrazisty sos czosnkowy. Niepowtarzalnego aromatu nadaje też dodatek czosnku niedźwiedziego. Dzięki takiej kompozycji składników, danie ma charakter i nie jest mdłe. Smakuje naprawdę wyjątkowo! P.S. A do tego jest dość tanie 😉   Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 mała cebula 1 ząbek(...)Wykonanie: Klopsiki: Cebulę obieramy i bardzo drobno siekamy. Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę. Umytą natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystkie przygotowane składniki dodajemy do mięsa i mieszamy. Następnie do masy mięsnej wbijamy jajko i dodajemy bułkę tartą oraz sól i pieprz. Masę wyrabiamy ręką do uzyskania jednolitej konsystencji, a następnie formujemy nieduże kulki. Klopsiki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Kuchnia MagdaLeny
KLOPSIKI DROBIOWE W SOSIE CZOSNKOWYM 142

Klopsiki z mięsa drobiowego, które są delikatne i łagodne w smaku idealnie się wpasowują w wyrazisty sos czosnkowy. Niepowtarzalnego aromatu nadaje też dodatek czosnku niedźwiedziego. Dzięki takiej kompozycji składników, danie ma charakter i nie jest mdłe. Smakuje naprawdę wyjątkowo! P.S. A do tego jest dość tanie 😉   Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 mała cebula 1 ząbek(...)Wykonanie: Klopsiki: Cebulę obieramy i bardzo drobno siekamy. Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę. Umytą natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystkie przygotowane składniki dodajemy do mięsa i mieszamy. Następnie do masy mięsnej wbijamy jajko i dodajemy bułkę tartą oraz sól i pieprz. Masę wyrabiamy ręką do uzyskania jednolitej konsystencji, a następnie formujemy nieduże kulki. Klopsiki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Kuchnia MagdaLeny