Duszone mięso w aromatycznym ,sosie pieczeniowym Duszone mięso , gości u nas zazwyczaj zimą . To jedna z tych nieśmiertelnych potraw , która zawsze , znajdzie swoich zwolenników . Uwielbiam , przeróżne
Ogrodnik w podróżySmaki dań poznanych w dzieciństwie zainspirowały mnie do stworzenia dzisiejszego przepisu. Do potrawy wykorzystałam kiełbasę podwawelską wyprodukowaną w systemie QAFP. Program „Linia produktów z Łukowa – Gwarancją Jakości QAFP” to kampania informacyjno – promocyjna trzech produktów (kiełbasa podwawelska ekstra, kiełbasa żywiecka i kiełbasa krakowska sucha) wytwarzanych w Systemie Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP. Kampania realizowana jest przez Zakłady Mięsne „Łmeat-Łuków
Moja smaczna kuchniaSmaki dań poznanych w dzieciństwie zainspirowały mnie do stworzenia dzisiejszego przepisu. Do potrawy wykorzystałam kiełbasę podwawelską wyprodukowaną w systemie QAFP. Program „Linia produktów z Łukowa – Gwarancją Jakości QAFP” to kampania informacyjno – promocyjna trzech produktów (kiełbasa podwawelska ekstra, kiełbasa żywiecka i kiełbasa krakowska sucha) wytwarzanych w Systemie Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP. Kampania realizowana jest przez Zakłady Mięsne „Łmeat-Łuków
Moja smaczna kuchniadużymi przyrostami mięsnymi można lecz nie trzeba dodać trochę peklosoli np.sól 100g peklo 40g PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól nie jodowana 120-140 g/kg i litr wody -pieprz ziołowy białowieski jest to mieszanka przypraw w swoim składzie zawiera (gorczyca,majeranek,kminek,kolendra,lubczyk,papryka ostra i słodka,jałowiec)-jest bardzo aromatyczna -czosnek według uznania ja dałem główkę
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Nigdy jeszcze nie przyrządzałam i nie jadłam kaczki z gruszkami. Skoro jednak znalazłam się w posiadaniu pięknych gruszek i dorodnych piersi
To co kochamAmerykanie w czwartek obchodzili w swoich domach Święto Dziękczynienia więc postanowiłam, że na moim stole w tym tygodniu też zagości indyk. A dokładniej filet z indyka
Emskie SmakiPolecam przepis na pyszne zrazy z karkówki duszone w sosie własnym z marchewką i selerem naciowym. Składniki: 600g karkówki wieprzowej 6-7 łodyżek selera naciowego 2
e-PrzepisyKulinarnepieczona karkówka Kark wieprzowy to mięsiwo bardzo często używane do przyrządzania soczystych pieczeni. Dzieje
Miód i pieprzPo perypetiach mięsno - lodówkowych, o których pisałam w zeszłym tygodniu, w wyniku których powstały szybkie zapiekanki - ziemniaczana i makaronowa , w końcu udało mi się wyjąć
Kuchnia po mojemuKapuśniak na szybko. Okazało się, że nawet kapuśniak można ugotować błyskawicznie jak tylko sie zrobi odpowiedni przegląd lodówki. Kompletnie nie miałam dziś pomysłu na obiad.Otwarłam
Kuchnia z widokiem na ogródwyszukane danie ... inspiracją jest Meksyk i tamtejsza kuchnia. Przepis na 10 porcji. - 1 kg karkówki - 800 g wołowiny - 6 średnich cebul - pieprz czarny grubo mielony - szczypta pieprzu cayenne - 4 ząbki czosnku - łyżeczka nie pełna soli - 5 liści laurowych, olej do smażenia - 1 i pół szklanki czerwonego wytrawnego wina lub wywar - 1 litr wywaru warzywnego lub mięsnego - 3 czubate łyżki
Pasje Jolkiwarzyw, to polecam to danie. Wystarczy pokroić warzywa, mięso posypać przyprawami, całość zapiec w piekarniku i gotowe :) Można oczywiście łączyć różne warzywa. Poniżej zapraszam po szczegóły. Przepis zmodyfikowałam, a pochodzi z gazetki Pieprz i sól (nr 10/2009). Składniki:1 duża pierś z kurczaka5-6 średnich ziemniaków1 cebula1 papryka2 marchewki50 ml bulionu (warzywnego lub mięsnego)2-3 łyżki oleju2 ząbki
Kuchnia domowa Aniszynki)2 szklanki bulionu mięsnego 1 duża cebula3 ząbki czosnku1 zółta papryka1 czerwona papryka0,5 papryki pomarańczowej0,5 papryki zielonej1 puszka kukurydzy (wraz z zalewą)1 puszka fasoli czerwonej (wraz z zalewą)1 puszka fasoli białej (wraz z zalewą)1 puszka pomidorów w kawałkach (wraz z zalewą)1/4 łyżeczki pieprzu cayenne (można dać więcej)1 łyżeczka papryki słodkiej mielonejświeża
Słodko-Słony Świat Ilonypodstawą jest papier ryżowy. Farsz możemy komponować z ogromnej ilości dodatków, może być zarówno mięsny jak i warzywny, według waszych indywidualnych upodobań. Do sajgonek często dodawany jest również chiński makaron. Sajgonki najlepiej podajemy z sosem sos słodko-kwaśny. Nazwa tego dania znana na całym świecie to spring rolls. Polska nazwa „sajgonki” wywodzi się od nazwy miasta Sajgon
Mania Gotowania