Klasyczny sos napoli można zaserwować w nieco innym wydaniu. Potrzebować do tego będzie makaron canneloni, naczynie żaroodporne i trochę wyobraźni. Wystarczy tylko nafaszerować makaron i go
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!warzyw są doskonałe, jako samodzielne danie, a także jako dodatek do mięs, szczególnie tych z sosami. Bardzo lubię je przygotowywać, szczególnie późnym latem czy wczesną jesienią, kiedy trwa sezon na warzywa nadające się na placki. Najczęściej placuszki warzywne podaje z kwaśną śmietaną lub jogurtem naturalnym, jednak wspaniale także smakują z sosami mięsnymi, jak chociażby w przepisie Polędwiczki w kremowym
Kuchnia Bazyliiktóre nie rozpadają się na patelni i posiadają mięsną wkładkę w postaci kurczaka, aby nie było smutno mięsnym amatorom. Lekka wersja obiadu, z której szkoda nie skorzystać w okresie lata i wczesnej jesieni. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. STARCIE CUKINII (3 min): cukinię dobrze myjemy, jeśli ma jakieś skazy na skórce – ścinamy
Nerds Kitchenpłynie który nadał jej kolor i zapach wędzenia (tylko smaku nie dał, no bo i się nie da). Nie ma więc wyjścia. Trzeba samemu dusić, parzyć, gotować i wędzić. Wszyscy boją się parówek ale w domowych warunkach można stworzyć prawdziwe mięsne wieprzowe czy cielęce parówki. Nie musimy więc rezygnować z hot-dogów czy parówek na śniadanie. Tak to wymaga trochę
OstryKęsMięso na kiełbasy doprawiliśmy i daliśmy mu 2 dni by przeszło smakiem. Szynki przeleżały w doprawionej solance 5 dni. Wszystko jest już przygotowane do wędzenia. Jelita wypełniliśmy farszem mięsnym, a szynkę i karkówkę wcisnęliśmy w siatkę wędzarniczą. Teraz wiszą w garażu i czekają na Wielkie Wędzenie. JAK PRZYGOTOWALIŚMY KIEŁBASY? Mięso: 3 kg łopatki 1,5 kg karkówki
OstryKęsCzasami wystarczy szczypta przyprawy by zmienić smak całego dania…” – zdecydowanie się z tym zgadzam. Przyprawy są dla mnie totalnym „must have” w kuchni. To dzięki nim nasza potrawa zyskuje smaku i charakteru, dlatego warto wybierać aromatyczne a jednocześnie dobre jakościowo przyprawy. Nie jest obojętny także kraj pochodzenia danej przyprawy co ma duże znaczenie dla smaku i aromatu(...)przyprawiania mięs, bigosu czy ciast i deserów – na przykład świątecznych pierników. Papryka słodka z Hiszpanii Papryka nadaje potrawom charakterystycznego smaku, dlatego jest chętnie wykorzystywana do wielu potraw mięsnych, bez mięsnych zup czy marynat. Dojrzewa w słońcu pięknej Hiszpanii co nadaje jej wyjątkowy smak. Tymianek z Polski Przyprawa, która przybyła do Polski za czasów królowej Bony gdzie znalazł idealne
Health-Fit-LifeRobiłam już kotlety z cukinii, wszelakich kasz, ziemniaczane, mnóstwo cudownych smaków i pomysłów. Przyszedł czas na te z kalafiora, przepyszne i idealne na ciekawy obiad jako
nietylkopasta.plJeżeli szukacie pomysłów na wielkanocne przekąski na zimno to zachęcam do przygotowania jajek na słono. Wystarczy wydmuszki nadziać kukurydzą, groszkiem, papryką, natką pietruszki i szynką oraz
UgotowaćNie wiem jak w Waszych miastach, ale w Krakowie na każdym kroku można spotkać przeróżne burgerownie. Każda z nich oferuje co najmniej kilkanaście propozycji na pyszne
Ostra na SłodkoPrzygotowane przeze mnie ostatnio “ Kotlety z wędzoną rybą i soczewicą ” zainspirowały mnie do stworzenia burgerów, w których zamiast typowej mięsnej wkładki jest właśnie wcześniejszy
Moja DelicjaWysokie temperatury nie sprzyjają gotowaniu i staniu przy kuchence czy płycie. Dlatego ja wybieram pieczenie całej potrawy w jednej formie. Danie jest bardziej aromatyczne i
Weekendy w domu i ogrodzieDziś zapraszam Was na proste, pyszne i naprawdę sycące danie. Młoda kapusta z kiełbasą jałowcową, papryką i pieczarkami , to idealny majowy obiad. Osobiście uwielbiam takie
Słodkie okruszkiKiedyś już podawałam przepis na aromatyczną pieczoną szynkę . Dziś proponuję inne wykorzystanie kulki szynki. Przepis nie jest zbyt skomplikowany, a dzięki niemu dostajemy danie, które
Weekendy w domu i ogrodzieMeksykański kurczak w paprykowo-czekoladowym sosie poblano mole – ostry i słodki. Ten przepis powstał na konkurs BlogerChef jako danie z
To co kochamW moim domu wszyscy lubią żeberka i dlatego dość często je przygotowuję. Na blogu najbardziej popularne są pieczone żeberka, które cały czas znajdują
To co kochamKolejna odsłona Maminkowych zapiekanek. Tym razem w dwóch wersjach: dla tych, którzy lubią mięsko i dla tych, którzy za nim nie przepadają. Składniki: -1
Maminek kulinarnyTa zupa powstała w ramach projektu "Gotuj tylko z tego, co masz w kuchni" . Zużyłam otwarte puszki fasoli i kukurydzy oraz usmażonego do sałatki kurczaka
Czerwień i błękitMam dla Was ciekawą alternatywę dla standardowych koreczków o wiele zdrowszą i smaczniejszą. Fasola "Piękny Jaś" zastąpi mięsne dodatki, dodamy nasz tradycyjny ser roladę ustrzycką, oliwki
Kuchnia PROzdrowotna