Przepis, a w zasadzie patent na to danie dostałam od koleżanki. U mnie w wersji prawie warzywnej, ale zdecydowanie pasuje tutaj farsz mięsny (np. taki jak do kotletów mielonych). No i któż oparłby się tym pięknym, okrąglutkim cukiniom?;) To właśnie one nadają temu daniu cały urok :) Składniki: 4 okrągłe cukinie 1/3 puszki kukurydzy 1/3 puszki czerwonej fasoli kilka
My simple kitchenJakie to było pyszne! Musze przyznać, że dawno nie jadłam w restauracji tak pysznych pierogów. Ciasto cienkie, miękkie i elastyczne z bardzo duża ilością mięsnego farszu. Sam farsz bardzo smaczny, delikatny i nieprzesuszony. Idealny! Drugim daniem były policzki wołowe podane z puree z pieczonego czosnku i ziemniaka, w akompaniamencie grillowanej fasolki szparagowej i kwaskowego owocowego musu (44 zł). Same(...)była ogromna, ale jakoś wspólnie dałyśmy jej radę, żal było zostawić na talerzu. Drugim deserem był sernik z białą czekoladą, włoską bezą i boskim sosem wiśniowym. Jakie to było dobre! Tutejsi szefowie kuchni, nie dość, że wyśmienicie gotują i zaskakują drobnymi nieoczywistymi szczegółami w daniach, to jeszcze przepięknie stylizują na talerzach swoje dania. Całości dopełnia piękna ceramika
Kulinarne przygody Gatityspotkać w Internecie to kalafior faszerowany mięsem mielonym, kalafior z mięsem mielonym, kalafior faszerowany itp. Kalafior z boczkiem i mięsem mielonym to moje kolejne danie z mięsem mielonym: po mielonych zrazach faszerowanych i mięsnych gniazdkach z pieczarkami należące do tych efektownych. Taki kalafior bardzo ciekawie prezentuje się na stole, a do tego wyśmienicie smakuje za sprawą dobrze doprawionego farszu(...)minut, aż boczek będzie rumiany. Wyjmujemy i podajemy gorący. Smacznego! Dobre rady: – nie rozgotujecie kalafiora, lepiej go nie dogotować niż rozgotować! Gotujcie 10 minut maksimum. – danie jest bardzo syte, więc nie potrzeba do niego dodatków, wystarczy jedynie smaczny dip. – doprawiajcie mięso tak jak lubicie, ale dodajcie kolorową paprykę dla efektu smakowego i wizualnego po przekrojeniu kalafiora
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięLubicie uniwersalne przepisy, które można wykorzystać przez cały rok i na różne okazje? My tak, bo dzięki nim bez problemu przygotowuje się smakowity obiad rodzinny, uroczystą
KulinarneImpresje.plstrogonowa jest nieco bardziej rozbudowany, gdyż poza podstawowymi składnikami sięgnełam również po inne dodatki. I tak na przykład dodałam kiełbaski frankfurterki, bez których osobiście nie wyobrażam sobie tego dania. Spróbujcie koniecznie i podzielcie się swoimi wrażeniami. Nie zapomnijcie też o konkursie, który nadal trwa. Szczegóły tutaj: KONKURS Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia(...)litra wody z mąką ziemniaczaną i przecierem pomidorowym. Zalać składniki w garnku. Zagotować i kontynuować gotowanie przez dodatkowe pięć minut. Danie podawać na gorąco z dodatkiem pieczywa. Strogonow Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując mięsnego strogonowa. Strogonow Użyłam ogórków kiszonych, które przed dodaniem obrałam ze skórki. Kilka razy robiłam strogonowa także z ogórkami korniszonami. One też fajnie
mecooksnawet cielęcina. Danie prawdopodobnie powstało we Włoszech w XVI wieku, ponieważ pierwsze udokumentowane zapiski, pochodzą właśnie z tego okresu, oczywiście danie mogło powstać wcześniej. Cacciatore, pochodzi od łacińskiego słowa – cacciare-które oznacza ścigać i drugiego słowa-atore- co znaczy gotować. Danie pierwotnie było daniem myśliwych, którzy w prowizorycznych piecach gotowali pyszny gulasz mięsny, by móc
RafalCookNa taki obiadek bez mięsny często mamy teraz ochotę, bo przecież nie można jeść ciągle zsiadłego mleka i kalafiora ;) a ten sosik bardzo szybko się przygotowuje
Gotowanie...to proste !Ryż zapiekany z jabłkami i śmietaną to wspaniała propozycja na lekki obiad lub urozmaiconą kolację. Po świątecznym przejedzeniu i diecie bogatej w produkty mięsne, taka mała odskocznia od ciężkostrawnych potraw. Przy okazji danie jest bardzo proste i nie wymaga wielu składników, dlatego przy okazji możemy odpocząć od kuchni. Zapiekankę uwielbiają zarówno dzieci jak i dorośli. Składniki: Szklanka to pojemność
Ania gotujeZupa serowa z klopsikami to kolejny hit wśród moich zup typu krem. Bardzo ciekawy smak, danie bardzo syte i treściwe. Doskonale smakuje z klopsikami mięsnymi i grzankami z chleba. Dość szybko można przygotować, co jest dużym plusem kiedy mamy ograniczoną ilość czasu a rodzina głodna:) Szczerze polecam. Składniki 500 g mięsa mielonego z szynki 1 jajko 2 łyżeczki bułki
gotuj ze mnązewnątrz i mięciutki, delikatnie wilgotny środek. Robi się je szybko, nie sprawiają problemów, nie rozpadają się podczas smażenia. Świetnie smakują jako dodatek do mięsnych lub wegetariańskich gulaszy. Można podać je jako samodzielne danie, np. z sosem tzatziki, mizerią z ogórka lub ostrym dipem z majonezu i sosu sriracha. SKŁADNIKI / 4 PORCJE 350 g różyczek kalafiora 1 średnia cebula
cool and mintyJeszcze niedawno gołąbki kojarzyły się tylko i wyłącznie z farszem mięsno-ryżowym. Od pewnego czasu prześcigamy się w pomysłach na farsz, nie koniecznie mięsny i nie koniecznie z ryżem. Wychodzą naprawdę pyszne dania, choć zawsze mam pewne obiekcje czy to aby na pewno można nazwać je gołąbkami. Ten dylemat ma wiele osób i to nie tylko wobec gołąbków
Codzienna kuchnia niecodziennaZupa warzywna z mięsnymi pulpecikami i ryżem to pomysł na szybki oraz lekki obiad. Do przygotowania poniższej zupy wykorzystałam mrożoną mieszankę warzyw (cukinii, kalafiora, marchewki i
Ugotowaćbędzie to deser, a obiad z dodatkiem masła orzechowego. Dokładnie jest to makaron z warzywami w sosie na bazie masła orzechowego. Proste i szybkie danie, które możecie przygotować zarówno w wegetariańskiej jak i mięsnej wersji. Sos orzechowy jest kremowy i cudownie otula warzywa i makaron nadając im pysznego, słodko-pikantnego smaku. Masło orzechowe jest częstym składnikiem
HealthyCreationsPyszne domowe pierogi z mięsnym farszem. Cienkie delikatne ciasto pierogowe z dużą ilością nadzienia w środku. To świetny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Smakują pierwszego
Krokusowy Dom