dania mięsne - 13801 przepisów (strona:531/921)

Pulpeciki nie do końca mięsne 162

Kiedyś mówiono, że dania w stylu pieczeń rzymska, czy choćby pulpety, to tak zwany przegląd tygodnia. Przerabiało się na nie wszelkie pozostałości innych potraw

Pichceniomania
Pierś z kaczki z quinoą, smażoną pietruszką, konfiturą z jarzebiny i figą 172

Danie idealne na niedzielny obiad jesienią i zimą ;) Piersi z kaczki, do tego quinoa, konfitura z jarzębiny i kumkwatów (przepis na nią znajdziecie TU), do

Quinoa Raz!
Rolada z indyka z wkładką buraczano-orzechową 147

Danie to powstało na konkurs kreatywny , w którym biorę udział. Należy wykorzystać 3 składniki podstawowe: filet z indyka, buraczki i orzechy

To co kocham
Placki po węgiersku 268

Placki ziemniaczane z pikantnym, mięsnym sosem. Składniki placki ziemniaczane: ok. 1 kg ziemniaków 1 średnia cebula 2 jajka ok. 1 szklanka mąki sól, pieprz 3 ząbki

czarrna od kuchni
zapiekana wieprzowina pod kołderką z bakłażanów i cukinii 149

   zapiekane warzywa z mięsnym farszem Choć kalendarz wciąż pokazuje lato, to nastroje i apetyty domowników są już jesienne. Postanowiłem więc, że "wzmocnię" swoją tradycyjną

Miód i pieprz
Bitki wieprzowe ze śliwkami suszonymi 148

Jedno z tradycyjnych polskich dań- bitki wieprzowe ! U mnie dziś w towarzystwie śliwek suszonych. Składniki: 15 dag łopatki wieprzowej, 1 cebula, 1 papryka, 10 dag

Tradycyjna Kuchnia
Kaczka z dżemem morelowym, podana z musem jabłkowym 133

Kaczka to tradycyjne, staropolskie danie, szlachetnie wśród drobiu i wykwintne w smaku ale jednocześnie łatwe do przygotowania. Mięso kacze w smaku różni się od mięsa

Tradycyjna Kuchnia
Polędwiczka wieprzowa sprzed lat - mocno oklepana lecz najprościej smakowita 202

Polędwiczki wieprzowe z mięsnego rarytasu - drogiego i odświętnego stały się produktem pospolicie używanym w naszych kuchniach. Ich zakup nie stanowi już żadnego problemu, jak to kiedyś

Kuchnia po mojemu
Mafaldine w sosie pomidorowym, z kiełbasianymi miseczkami i białym serem 155

O tym daniu, nie daniu, pisałam już kiedyś. Wczoraj wróciło do mnie gdy zajrzałam do lodówki i zobaczyłam pustkę. Prawie nic poza cebulą, kiełbasą

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zapiekanka warzywno - mięsna 200

   Pyszne danie obiadowe i nie tylko. W zasadzie można w niej zapiec wszystko.Bazą są ziemniaki i wędzony boczek oraz por. Reszta to

Maminek kulinarny
Spaghetti Carbonara 167

Jedno z najprostszych makaronowych dań, ponieważ nie wymaga gotowania sosu. Przygotowanie go wymaga dosłownie kilka chwil, a może być naprawdę smacznym i sycącym obiadem.Składniki

wyzwania kuchenne
Zielona sałatka 579

Prosta, pyszna i szybka w przygotowaniu zielona sałatka do obiadu lub na grilla. Idealnie pasuje do wielu potraw mięsnych, ryb, a nawet do hamburgerów. Ta sałatka wspaniale wzbogaci każde danie, zarówno smakowo jak i kolorystycznie. Przepis na zieloną sałatkę jest prosty i szybki. W smaku sałatka jest słodko-kwaśna i wyrazista. Jeśli potrzebujecie pomysłu na smaczną sałatkę do mięsa

Alle Dobre!
Zupa fasolowa 105

jakieś mięso. Można sięgnąć po kiełbasę lub boczek. Równie popularne jest robienie zupy fasolowej na wywarze mięsnym. Dodatkowo, zupa fasolowa zagęszczana jest odrobinę zasmażką z masła i mąki. Poniżej znajdziecie przepis na zupę fasolową , którą polecam zaserwować na obiad jako przystawkę lub danie główne. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Zupa Składniki na zupę(...)zupie równie dobrze. W zależności od wielkości ziaren fasoli, może ona potrzebować mniej lub więcej czasu na ogniu. Zupę ugotować można na wywarze mięsnym. Może to być wywar z żeberek, boczku, lub golonki. Lubisz dania z fasolą? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Fasolkę po bretońsku . The post Zupa fasolowa appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Hachis Parmentier czyli... Zapiekanka Pasterska 338

sosie pomidorowym takiego jak np. w spaghetti bolognese, zasmakuje również w tym daniu :) Uwaga! Duża porcja!  Z przepisu wychodzi około 8 porcji dania, także najeść się można porządnie ;) Składniki: Warstwa mięsna:   500g mięsa mielonego papryka czerwona jedna większa lub dwie mniejsze cebule jeden duży ząbek czosnku 2 pomidory 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, oregano(...)Paprykę siekamy w drobną kostkę i dorzucamy do mięsa. Dusimy razem. Na koniec dodajemy podzielone na mniejsze części pomidory oraz koncentrat pomidorowy, dusimy, aż odparuje nadmiar wody. Gdy sos mięsny będzie dość gęsty dodajemy mąkę, następnie zestawiamy go z gazu i czekamy aż troszkę wystygnie- około 10 minut. Po tym czasie dodajemy rozmącone jajko. Mieszamy, ale już nie gotujemy! ;] Ugotowane

Czerwona Porzeczka
Burkina Faso - Bataty w sosie fistaszkowo-kokosowym 118

się właśnie tą potrawą. Tego "liścia" oczywiście nigdzie nie da się znaleźć. Po trzecie kuchnie te często są dość mięsne, a warzywa (nawet jeśli jadane w sporej ilości) to raczej służą jako dodatek do mięsa. Oczywiście od każdej reguły są wyjątki, ale prawdą jest to, że ciężko było znaleźć interesujące danie, któremu można byłoby dodać przymiotnik "burkiński". Po długim

Roślinożerni urlopowicze