dania mięsne - 13801 przepisów (strona:507/921)

Gulasz z polędwiczki z batatami 168

Rozgrzewające jednogarnkowe danie na chłodne dni. Sycący gulasz w wersji lżejszej niż zwykle - z polędwiczki wieprzowej z dodatkiem lekko słodkich batatów i czerwonej papryki. 

wyzwania kuchenne
Gulasz z polędwiczki z batatami 176

Rozgrzewające jednogarnkowe danie na chłodne dni. Sycący gulasz w wersji lżejszej niż zwykle - z polędwiczki wieprzowej z dodatkiem lekko słodkich batatów i czerwonej papryki. 

wyzwania kuchenne
Mięso mielone z dynią, papryką i kluseczkami 144

Nie wiem jak Wy ale my bardzo lubimy dynię dlatego polecamy Wam mięso mielone z dynią, papryką i kluseczkami z dodatkiem dyni :) Składniki na mięso mielone

Kuchenne Wariacje
Dla mięsożerców- łazanki style ;) 176

To danie, na pierwszy rzut oka, może nie wygląda zbyt apetycznie, ale uwierzcie mi, że jeśli spróbujecie, to zrozumiecie czemu na jego widok cieknie ślinka

Pichceniomania
Kasza gryczana z kurczakiem, dynią i jarmużem 208

Dziś zapraszamy na pyszny, zdrowy i szybki w przygotowaniu obiad – kaszę gryczaną z kurczakiem, dynią i jarmużem :) Składniki na kaszę gryczaną z kurczakiem: – 100

Kuchenne Wariacje
Kasza gryczana z kurczakiem i pieczarkami 239

Nie wiecie co przygotować na obiad? Polecamy Wam łatwą w przygotowaniu kaszę gryczaną z kurczakiem i pieczarkami :)   Składniki na kaszę gryczaną z kurczakiem: – 80

Kuchenne Wariacje
Makaron dyniowy z sosem z kurczakiem i pieczarkami 179

Dynia często gości w naszej kuchni więc zapraszamy na kolejne dyniowe wariacje, gdzie tym razem będzie makaron dyniowy z kurczakiem i pieczarkami :) Składniki na dyniowy makaron

Kuchenne Wariacje
Kurczak z zieloną soczewicą 190

Dziś mamy dla Was przepis z książki „Hummus, za’atar i granaty” na pysznego kurczaka z zieloną soczewicą oraz ryżem :) Składniki na kurczaka

Kuchenne Wariacje
Paella z warzywami, indykiem i chorizo 175

Dania jednogarnkowe są idealnym rozwiązaniem gdy brak czasu na przygotowywanie posiłków. Małżon znalazła ten przepis w książce "Gotuj sprytnie jak Jamie", troszkę go zmodyfikowałam

Dzieje kuchennej Wiewióry
Uniwersalny farsz mięsny 144

końca z tego, co robię, ale ten farsz mięsny wywołał uśmiech w moim czarnym serduszku i był tak dobry, że wyżerałam łyżką. W nawiasie obok składników będą zamienniki, jednak jeśli macie możliwość, użyjcie to samo co ja, a farsz mięsny odwdzięczy się wam miłością. Rzekłam! UNIWERSALNY FARSZ MIĘSNY Potrzebujemy: 1,5 kg mielonej wołowiny (możecie użyć wieprzowiny, jagnięciny lub indyka(...)jajka metodą „na szakszukę” można podać z kładzionymi kluskami, ryżem lub kaszą można dodać ugotowane, pokrojone w kostkę ziemniaki, puszkę fasolki i mamy sycące danie jednogarnkowe. Jak przechowywać farsz mięsny: Najprościej jest podzielić na potrzebne nam porcje, powkładać w woreczki, woreczki pozbawić powietrza i lekko rozpłaszczyć, żeby zajmowały mało miejsca i zamrozić. Na woreczku piszemy datę mrożenia. W zamrażarce

ladykitchen
Co zamiast fast food – menu na tydzień 150

potraw używamy zdrowych, świeżych składników, nie jemy chemii, a dania przygotowujemy głównie w piekarniku. W tym tygodniu wszystkim, którzy dbają o linię, ale czasem tęsknią za starym, dobrym KFC, polecamy patent na pieczone udka z kurczaka w chrupiącej (ale niekalorycznej) i zdrowej panierce z migdałów. To danie świetne na elegancki obiad, ale też idealne jako przekąska(...)tradycyjnego burgera (i wkrótce wrzućmy nasze sprawdzone, ulubione przepisy na to doskonałe danie, którego opinię tak paskudnie zszargały fast foody). Ale wegetariańskie kotlety z tego tygodnia śmiało mogą konkurować z naprawdę porządnie zrobioną mieloną polędwicą! To sycące i pachnące przyprawami danie wegetariańskie pokocha każdy miłośnik mięsnego hamburgera. Zobaczcie też jak zrobić warzywne spaghetti w wersji wege. Pokażemy

Niedzielny kucharz
Szakszuka – gulasz marokański z kiełbaskami Merguez 261

Mocno pomidorowe, sycące i pikantne danie – bliskie szakszuce , ale bardziej mięsne, treściwe, wytrawne i ostre. Koniecznie podane z jogurtem – dla zbalansowania smaku i przygaszenia ognia na podniebieniu – i z kaszą kuskus lub chlebkami pita, żeby móc wyjeść ten pyszny sos do dna i nie zmarnować ani kropli płynnego żółtka. Zapisz Miałam problem z nazwaniem tego przepisu. Tunezyjskie kiełbaski, marokański

Karo in the Kitchen
Hete bliksem 213

niderlandzkiej i w pewnym stopniu północnoniemieckiej specyficzne (przynajmniej dla nas) danie składające się z ziemniaków, jabłek (i ew. gruszek) oraz cebuli. Może mieć różne odmiany, ale w najprostszej podstawowej postaci łączy właśnie te składniki, gotowane w wodzie z minimalnym dodatkiem przypraw. Podawane jest z rozmaitymi dodatkami, zwykle mięsnymi, poczynając od różnych rodzajów kiełbas, poprzez smażoną wołowinę, a nawet(...)czegoś oryginalnego, czego inni jeszcze nie wymyślili   Hete bliksem 2016-12-14 13:16:50 Oryginalna propozycja oparta na tradycyjnym niderlandzkim hete bliksem, czyli nieskomplikowanym daniu z jabłek i ziemniaków z mięsnymi dodatkami. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 4 osób – lub 2 głodnych) Ziemniaki z jabłkami 2 średnie ziemniaki 1 średnie słodkie jabłko (lub gruszka) 1 średnie kwaśne

Kulinarna Pokusa