dania mięsne - 13801 przepisów (strona:509/921)

Rolada serowa z kurczakiem i czerwoną papryką 251

Rolada serowa, jest pieczona z kurczakiem i czerwon ą  papryk ą . Mo ż na podawać j ą  na gorąco do obiadu lub

kulinarne odsłony pati
Zapiekane roladki wieprzowe z serem żółtym i ogórkiem konserwowym 184

Jeśli znudziły się Wam tradycyjne schabowe to zachęcam do wypróbowania moich roladek. Tym razem proponuje połączenie mięsa z wyrazistym smakiem ogórka konserwowego otulonego ciągnącym się serem

kulinarne odsłony pati
Kotlety mielone z czerwoną papryką 156

Dzisiaj przygotowałam na obiad kotleciki mielone z dodatkiem czerwonej papryki. Jeśli znudziły się nam tradycyjne mielone to możemy je urozmaicić na różne sposoby. Kotlety można przygotować

kulinarne odsłony pati
Sznycel po wiedeńsku 131

Sznycel po wiedeńsku...chyba...sama nie wiem..czytałam tu i tam w necie..i opinie są różne..ale jak zwał tak zwał..no i schaboszczak z

Moje domowe kucharzenie
Policzki wołowe 161

Odnoszę wrażenie, że policzki wołowe są  mięsem, które nie należy do najbardziej popularnych wśród sklepowych lad.  Ich pieczenie wymaga sporo czasu, ale warto je

Taste Therapy
Zapiekana cukinia faszerowana mięsem mielonym 98

Leczo. Dobre leczo nie jest złe, ale nie zawsze musi być tak tradycyjnie. Cukinia jest warzywem, które ma duży potencjał, więc korzystajmy z niego! Dziś przedstawiam Wam mięsne, aczkolwiek bardzo lekkie danie. Składniki na zapiekaną cukinię faszerowaną mięsem mielonym (2 porcje): duża cukinia mięso mielone wieprzowo - wołowe 500 g cebula 2 ząbki czosnku czerwona papryka puszka krojonych pomidorów łyżka

Karola gotuje
Golonka czosnkowo-lubczykowa 197

Danie dla wielbicieli konkretnej, mięsnej kuchni🙂 Składniki: 1 golonka wieprzowa 1/2 główki czosnku kilka listków lubczyku 1 płaska łyżeczka soli pieprz Przygotowanie: Golonkę nakłuwamy i w nacięcia wciskamy plasterki czosnku. … Czytaj dalej Golonka czosnkowo-lubczykowa

czarrna od kuchni
''Bigos'' z ogórkami kiszonymi i pieczarkami 425

''Bigos'' z ogórkami, pieczarkami i kiełbasą, to danie bardzo proste w przygotowaniu. Jego przyszykowanie zajmuje niewiele czasu, w przeciwieństwie do bigosu

Przepisy Kulinarne
WITARIAŃSKI "MIĘSNY" WRAP 127

zmieniając część składników, proporcje i przeprawiając "po swojemu".  Suszenie w temperaturze nie wyższej niż 43 stopnie jest doskonałym sposobem na zachowanie wszystkich wartości odżywczych, witamin, minerałów danego produktu. Zapraszam na "mięsnego" wrapa.   Składniki na 3 wrapy: 1 duża cukinia, 2 szklanki orzechów włoskich (namoczonych na noc), 1 cebula, 1 łyżka suszonej natki pietruszki, pół łyżeczki kurkumy, garść

Jeść, by żyć w zdrowiu
Kotlety z indyka w jaglanej panierce 112

O tym,że kasza jaglana jest bardzo zdrowa i smaczna to chyba nie muszę pisać. Równie smaczne są płatki jaglane,które  doskonałe pasują do jogurtu

Kolorowa kuchnia Elki
Szaszłyki z kurczaka 188

Mamy jesień,sezon grillowy dawno się skończył a my już tęsknimy za następnym. Jest na to rada i w cale nie musimy aż tak długo czekać

Kolorowa kuchnia Elki
Kebab w tortilli 145

Domową tortillę zrobiłam więc należało ją z czymś podać. 5 szt tortilli  1 podwójny filet z kurczaka ( ok. 350-400g) 2 łyżki  przyprawy

Kolorowa kuchnia Elki
Gołąbki ryżowo-drobiowe w kapuście włoskiej 166

Delikatne mięso z indyka połączone z ryżem i otulone kapustą włoską to moja propozycja na lekki obiad. średnia główka kapusty włoskiej 500 g mięsa mielonego z

Kolorowa kuchnia Elki
Podudzia z kurczaka zapiekane w kapuście kiszonej 127

Tak zapiekane podudzia można podać na obiad bądź też na uroczyste przyjęcie zamiast tradycyjnego bigosu.  1,2 kg kapusty kiszonej 8 szt podudzi z kurczaka

Kolorowa kuchnia Elki
Cukinie faszerowane piersią z kurczaka 168

Wydrążone nieduże cukinie możemy napełnić dowolnym mięsem - w kawałkach lub mielonym, warzywami i grzybami. Czytaj więcej »

Przepisy Kulinarne