bardzo jak ja lubicie wołowinę w połączeniu z pomidorami i całą gamą aromatycznych przypraw, koniecznie wypróbujcie moją dzisiejszą propozycję. Idealnie sprawdzi się na romantyczną kolację z lampką wytrawnego czerwonego wina! Każdy przecież dobrze wie, że przez żołądek do serca najkrótsza droga :) Farfalle z sosem mięsno pomidorowym Składniki na 4 porcje: pół kilograma wołowiny 3 puszki pomidorów krojonych
Sajkofanka smakuoraz podsmażone na oleju rzepakowym,pyszne. Składniki: Ciasto 0,5 kg mąki pszennej 1 żółtko 230 ml ciepłej wody 1 płaska łyżka masła szczypta soli Farsz 1 szk czerwonej soczewicy 2 szk wody 1 łyżeczka kucharka 1 szt cebula większa 1 duży ząbek czosnku 1 szt marchewka mniejsza sól,pieprz ziołowy,pieprz kolorowy,imbir,chili pieprz cayenne do smaku
Ala piecze i gotujemąż przygotowuje dla nas cienkie, białe kiełbaski, smażone a następnie uduszone w winie z oliwkami. To ciekawe połączenie jest naprawdę pyszne. Robi je w dwóch wersjach z białym lub czerwonym winem. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikOstatni tydzień dosyć pracowicie zleciał mi na robieniu przetworów, które wkrótce tutaj się stopniowo pokażą. Zacznę od kapusty czerwonej, której dawno nie robiłam, może dlatego ze poprzedni przepis nie był idealny. Teraz sugerując się wskazówkami koleżanki z pracy i proporcjami zalewy wyszła boska kapusta. Dzięki takim przetworom ta zima będzie na pewno udana. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikCzerwone buraczki idealnie pasują do kotleta mielonego i właśnie je często przygotowuję zimą. Jeśli mam jeszcze swoje w słoikach to oszczędzam czas na gotowaniu, jeśli nie mam to gotuję buraki 40 minut i razem z tą wodą w której się gotowały, zostawiam do całkowitego wystygnięcia. To sposób od mojej mamy. Składniki : * słoiczek buraków startych na tarce o grubych oczkach
Magiczne Życie Martycudownie czas. Są takie chwile, kiedy przypominam sobie, że nie mam nikogo takiego. Są takie chwile, kiedy nie ma z kim dzielić talerza. Jednak ochota pozostaje. ŁOSOŚ W CZERWONYM WINIE NA PUREE BROKUŁOWYM. /całkowicie autorski;/ 4 kawałki fileta łososia ze skórą 500ml czerownego półsłodkiego wina liść laurowy 8 gałązek świeżego tymianku ziele angielskie pieprz ziarnisty i mielony
W kuchni Karmel-itkiKonfitura z czerwonej cebuli zrobiła się ostatnio modna. To świetny dodatek do pieczonych mięs, dań z grilla, wędlin czy serów. Lubię ją nawet nałożyć po prostu na grzankę. Jeśli jakimś cudem jeszcze jej nie znacie to polecam zrobić i spróbować. Sposobów przygotowania tego specjału jest wiele. Część osób najpierw smaży cebulę na tłuszczu, część nie dodaje wina. Każdy kroi
Smaczna PyzaCzerwone pomarańcze to owoce, na które nie mogłam w sklepach natrafić dość długo. Nie jakiś rarytas, ale są mniej okazałe i droższe niż zwykłe. Pewnie dlatego mniej na nie chętnych a co za tym idzie sprzedawcy wolą sprowadzać towar, na który jest większy popyt. Znajomi podpowiedzieli żeby szukać w pobliskim markecie i mieli rację - kilka siatek z tymi niewielkimi owocami
Smaczna Pyzawarzywa w tym samym czasie co rybę- na tej samej blaszcze- zaczęłam od warzyw, I dodałam po 10 min rybę. Zaczynamy Składniki: ok 1 kg dorsza ok 150 gr czerwonego pesto- przepis tutaj warzywa- mlode ziemniaki, marchew I brokuły Wykonanie: Najpierw robimy pesto- wykonanie tutaj. Porcjujemy dorsza, nakładamy ok 1 łyżki na porcję pesta z papryki. Wkładamy do nagrzanego
Smaki Edytyjednak po spróbowaniu tego dania, złego słowa powiedzieć nie mogę. Składniki : 1 lub 2 steki z rostbefu wołowego (zależy dla ilu osób), 8-10 cebulek szalotek, pół szklanki wina czerwonego wytrawnego - może być ciut więcej, któż to wie ile dał, w końcu w butli lał i nie odmierzał, ale ważne, że nie przegiął :) oliwa z oliwek do smażenia, pieprz, sól
Delicious TitbitsPost Red Velvet Cake – czerwone ciasto z kremem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Tradycyjny barszcz czerwony (wigilijny) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeChudy to znaczy bez mięsa z najprostszych składników , a leniwca to znaczy ugotowany z tego co było w domu . A w domu były buraczki w słoiku
Buniabaje w kuchniStanęłam kiedyś przed półką z warzywami strączkowymi i stwierdziłam: teraz albo nigdy! I zaczęła się fasolowa (i nie tylko) rewolucja w mojej kuchni. Próbuję ziaren, których
bistro mamaDorsz na bakłażanie . Składniki. 1 bakłażan mały 1 papryka duża 400 g dorsza filet 2 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 1 żółtko 1 łyżka soku z
Kulinarny karnet Christophera