czerwony - 5718 przepisów (strona:8/382)

Paszteciki z czerwonej soczewicy 150

Cześć :) Chciałabym zaproponować Wam zdrową przekąskę na zbliżającego się Sylwestra. Pasztet z czerwonej soczewicy :) Przepis pochodzi z 1 numeru KUKBUK'a, a jego autorką jest Trufla. W przepisie nasze małe modyfikacje. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Syrop z czarnych porzeczek na czerwonym winie 192

Dzisiaj chciałabym Wam pokazać pyszny i słodki syrop, którym możecie polać lody, sernik, czy każdy inny deser jaki sobie wymarzycie. Mimo kwaskowatego smaku porzeczek i lekkiej goryczy wytrawnego wina czerwonego, syrop jest całkiem słodki i bardzo smaczny. Jeśli tylko macie dostęp do ostatków czarnych porzeczek, możecie go z powodzeniem zrobić. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu

Pora coś zjeść
Brownie z czerwonym winem 203

kolejną smakowitą propozycję! Tym razem postanowiłam przygotować nieco inne brownie. Oczywiście czekoladowe, ale z dodatkiem tajemniczego składnika, który nadaje mu odrobinę wytrawności, równoważy słodkość czekolady... Mowa o wytrawnym czerwonym winie. Wino (jak i inne alkohole) w moich wypiekach nie pojawiają się po raz pierwszy, ciekawie podkreślają smak, więc bardzo Wam polecam wypróbowanie przepisu, nie tylko od święta :-). Inspirowane przepisem załączonym

Pora coś zjeść
Szybka i prosta sałatka z pomidorami, czerwoną cebulą i zielonymi oliwkami 282

Post Szybka i prosta sałatka z pomidorami, czerwoną cebulą i zielonymi oliwkami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Surówka z białej kapusty oraz czerwonej i zielonej papryki 207

Post Surówka z białej kapusty oraz czerwonej i zielonej papryki pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Barszcz czerwony zabielany z makaronem lub prażynkami ziemniaczanymi. 180

Barszcz czerwony to zupa, która towarzyszy mi od lat, można powiedzieć "smak dzieciństwa". Dziś mam wrażenie, że coraz rzadziej gości na naszych stołach. Chciałabym odświerzyć ten przepis. z makaronem z prażynkami ziemniaczanymi SKŁADNIKI: 2-3 żeberka lub skrzydełka około 2,5 l wody 5-6 średnich buraków 2 marchewki pietruszka, kawałek selera i pora 200 ml. śmietany 18% 2 listki

Kuchnia Beaty
Gulasz wieprzowy z czerwoną papryką 155

resztki, w tym przypadku papryki. Szybko się robi, nie jest pracochłonny, więc czas w tygodniu, po pracy, na pewno się znajdzie, żeby zjeść w miarę syty obiad. Składniki: 1 czerwona papryka 1 cebula 2 kotlety schabowe (może być pierś z kurczaka) 1 woreczek ryżu białego 1 łyżka śmietany 1 łyżeczka mąki 1/2 kostki rosołowej warzywnej lub wywaru mrożonego z rosołu

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kotlety z tofu i czerwonej soczewicy podane z surówką 344

robić takie eksperymenty z takimi produktami. Był to strzał w dziesiątkę! W smaku przypominały mięsne, ale zdrowsze i wegetariańskie. ;) Składniki: Kotlety: (6 sztuk) kostka tofu marynowanego  1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1 jajko 1 ząbek czosnku 3 łyżki bułki tartej  natka pietruszki  pieprz sól jarzynka bez soli olej Surówka: 1 twarde, kwaśne jabłko 1 marchewka 1/4 kapusty pekińskiej

Truskawkowa Fiesta
Papryka czerwona marynowana. 576

Papryka marynowana Składniki : 3 kg papryki czerwonej 3 szt. cebuli 2 główki czosnku olej liść laurowy pieprz czarny cały ziele angielskie  gorczyca biała sól,ocet,cukier,woda Sposób wykonania: Paprykę pokroić w paski i usunąć gniazda nasienne.Wrzucić do gotującej wody na 2 minuty aby troszkę zmiękła.Następnie odcedzić i ostudzić.Do każdego słoika 0,7 l pokroić kilka

Przepisy i porady kulinarne
Sałatka na zimę z czerwonej kapusty. 146

Składniki : Pięknie pachnie ! 4 kg czerwonej kapusty 1,5 kg cebuli 4-5 listków laurowych 15 ziaren czarnego pieprzu 10 ziaren ziela angielskiego 2 łyżki białej gorczycy 1 szklanka octu 10%                     sól woda Sposób wykonania : Kapustę poszatkować, cebulę obrać, pokroić

Przepisy i porady kulinarne
Czerwony barszczyk na mięsnym wywarze 211

Pyszny czerwony barszczyk. Smak zawdzięcza dodaniu soku z kiszonych buraczków. Prosty do zrobienia. Oczywiście najlepszy z dobrym mięsnym wywarem, ale kiedy go nie mam , zastępuję bulionem z kostki.składniki3 - 4 buraczkiok 500 ml wody4 ząbki czosnkuparę ziarenek pieprzu500 ml wywaru mięsnegook 250 ml kwasu z buraków ( z tego przepisu)majeraneksólpieprzparę suszonych grzybów - opcjonalnieprzygotowanieBuraki obrać, pokroić w grube plastry

Stare Gary
Barszczyk czerwony i nalesniki z miesem czyli Zupowy Wtorek odc.43 200

opóźnienia, planuję ale nie nadążam. Moje blogowe cykle trochę chwieją się w posadach, trudno...Wczoraj zaczęłam, dziś skończyłam przygotowywanie obiadu będącego smakiem mojego dzieciństwa. Uwielbiałam czerwony barszcz z naleśnikami z mięsnym nadzieniem, czasem robiła go mama, czasem babcia. Dzisiaj przepisu jednak tu nie znajdziecie bo wszystko było na oko i na szybko.Do bulionu wołowego

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pieczony ziemniak z czerwoną czubrycą i sosem żurawinowym. 172

Baked potato. Składniki: 1 duży ziemniak 10 dag twaróg biały 1 łyżeczka czerwona czubryca 4 suszone włoskie pomidory 1 mała posiekana drobno cebulka 1 łyżka śmietana 18% 4 zielone szparagi 6 oliwek zielonych kiełki rzodkiewki Sos żurawinowy: 2 łyżki żurawina suszona 2 łyżki jogurt 2 łyżki śmietana sól, pieprz 2 łyżki  sok z pomarańczy 0,5 łyżeczki

Kulinarny karnet Christophera
Konfitura z czerwonej cebuli 169

With red onion jam Składniki. 3 cebule czerwone 3 łyżki oliwy 2 łyżki cukru brązowego 50 ml wina Porto 1-2 łyżki miodu 3 łyżki aceto balsamico di Modena 1 łyżeczka tymianku sól pieprz Wykonanie. Obraną cebulę pokroić w piórka. W rondlu rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę dodając cukier. Kiedy cukier się lekko skarmelizuje wlać Porto, ocet i dodać resztę

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka z wędzonym kurczakiem, konfiturą z czerwonej cebuli i sosem musztardowo-miodowym 349

Salad with smoked chicken, red onion jam and honey mustard sauce Składniki. 3 garście sałaty mix 1 udko wędzone 1 burak 3 łyżki konfitury z cebuli czerwonej Sos. 1 łyżka oliwki arachidowej 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy delikatesowej sól pieprz Wykonanie. Przygotować sos z podanych składników, dokładnie je wymieszać. Obrany burak pokroić w bardzo

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania