Konfitura z czerwonej cebuli

Konfitura z czerwonej cebuli

Konfitura z czerwonej cebuli

Konfitura z czerwonej cebuli zrobiła się ostatnio modna. To świetny dodatek do pieczonych mięs, dań z grilla, wędlin czy serów. Lubię ją nawet nałożyć po prostu na grzankę. Jeśli jakimś cudem jeszcze jej nie znacie to polecam zrobić i spróbować. Sposobów przygotowania tego specjału jest wiele. Część osób  najpierw smaży cebulę na tłuszczu, część nie dodaje wina. Każdy kroi po swojemu - w kosteczkę, pół plastry, pióra. Wersję jaką Wam przedstawiam, bez oliwy, pokazali nam szefowie kuchni na warsztatach w Makro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

konfitura, cebula, pieczenie, przetwory, warzywa, grill, dodatki do mięs, dania z grilla, warzywa z grilla, smażony ser, bez pieczenia

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Beata, 9 maja 2013 13:12:02

Dodaję jeszcze kardamon!

Iza Kulińska, 9 maja 2013 13:15:49

kardamon ? ale razem z tymiankiem czy zamiast niego ? ciekawa jestem smaku

Ola, 9 maja 2013 14:13:31

Słyszałam o konfiturze z czerwonej cebuli, ale nigdy jej nie przygotowywałam. Obawiam się, że może być trochę zbyt słodka, coś jak syrop z cebuli. Mocno odczuwa się tą słodkość, czy jest to raczej delikatny posmak? pozdrawiam :)

Iza Kulińska, 9 maja 2013 14:23:27

jest słodka, ale jednocześnie kwaśna i pikantna, bardzo ciekawy smak i świetnie komponuje się z mięsem czy serem

matylda, 9 maja 2013 14:26:29

bardzo lubię taką konfitrę, ale jeszcze nigdy sama nie robiłam.

Iza Kulińska, 9 maja 2013 15:48:36

Matylda, to bardzo proste a robiąc sama możesz doprawić tak jak najbardziej lubisz :)

Wczasowiczka, 9 maja 2013 15:49:34

Jak rany, cudo z cebuli. Bardzo dziękuje ci za przepis na ciekawy, kulinarny przepis. Po prostu BAJKA :)

Grzegorz, 9 maja 2013 16:40:01

Czyli zamiast keczupu można śmiało używać . Znowu narobiłaś mi smaku :) :)

paola, 9 maja 2013 17:18:03

Same smaczności podajesz Izo.To jest taka pyszota, że trudno opisać. Trzeba po prostu spróbować :)Robię podobnie, jak Ty, "konfituję" trochę dłużej w bardzo małej temperaturze. Próbowałam tego samego z czosnkiem, i z papryką. Oba eksperymenty bardzo udane.

Iza Kulińska, 9 maja 2013 17:57:30

bardzo proszę, polecam się na przyszłość :)

Iza Kulińska, 9 maja 2013 17:58:33

można jak najbardziej :)

Iza Kulińska, 9 maja 2013 17:59:22

no właśnie na na razie robiłam bez innych dodatków, ale pewnie pokombinuję kiedyś :)

matylda, 9 maja 2013 18:13:33

Chyba mnie przekonałaś. :) Może w sobotę spróbuję.

Orcia, 9 maja 2013 20:17:53

Pierwsze słyszę, ale do pieczonych mięs musi być świetna... a jakby tak połączyć z odrobiną żurawiny... hm...

Beata, 9 maja 2013 22:03:28

Zamiast

Iza Kulińska, 9 maja 2013 22:21:05

byłoby pysznie :)

hallen, 11 września 2013 13:26:11

właśnie zabieram się za gotowanie :) mam nadzieję, że wyjdzie :D