Surówka do obiadu - buraczki czerwone

Surówka do obiadu - buraczki czerwone

Surówka do obiadu - buraczki czerwone

Czerwone buraczki idealnie pasują do kotleta mielonego i właśnie je często przygotowuję zimą. Jeśli mam jeszcze swoje w słoikach to oszczędzam czas na gotowaniu, jeśli nie mam to gotuję buraki 40 minut i razem z tą wodą w której się gotowały, zostawiam do całkowitego wystygnięcia. To sposób od mojej mamy. Składniki :* słoiczek buraków startych na tarce o grubych oczkach lub 5 ugotowanych buraków* pół cebuli * sól , pieprz , cukier* 4 łyżki oleju rzepakowego* łyżka soku z cytryny Przygotowanie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Magiczne Życie Marty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Marta Uz, 30 stycznia 2014 19:25:09

mnie też :)