Czerwone Curry z dynią i żeberkami
Czerwone Curry z dynią i żeberkami
Dziś przedstawiam czerwone curry z dynią, fasolką cukrową i żeberkami, podane na ryżu jaśminowym :) Fasolkę cukrową możecie zastąpić szparagową. No to do dzieła! :)
Składniki:
500 g żeberek
1 bardzo mała dynia
1-2 łyżki czerwonej pasty curry
1 ząbek czosnku
400ml mleka kokosowego
3 cm imbiru
1/2 szkl. groszku cukrowego
2 łyżki sosu rybnego
2 łyżki oleju
+ryż jaśminowy do podania
1/ W małym garnku rozgrzewamy olej. Na tarce o małych oczkach ucieramy czosnek i imbir. Wrzucamy na rozgrzany olej,... czytaj dalej...
Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Tajskie smaki
Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
dagooshya
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
curry, żeberka, ryż, kokosowe, sosy, imbir, pasty, pasta, fasolka, mięso, groszek, dynia, dania mięsne, wieprzowina, sos do ryżu, fasolka szparagowa, sos mięsny, ryż smażony, dania bez mięsa
Inne przepisy z Tajskie smaki
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję