
Niedawno robiłam roladki z karkówki i bardzo nam zasmakowały. Dziś, mając w ręku ładny kawałek karczku, pomyślałam sobie, że może zrobić z niego jedną, dużą roladę ? Czy nie rozleci się po upieczeniu ? Czy farsz bez usztywniacza nie wypadnie ? Cóż, nie przekonam się jeśli nie spróbuję więc do dzieła. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Wygląda niesamowicie apetycznie, chętnie wypróbuję ten przepis :)pozdrawiam
Roladka z karmelizowaną cebulką - mniam.... no i wreszcie u kogoś nie wygotowana (do utraty koloru i smaku) fasolka :D
hehe, fasolka co prawda mrożona o tej porze roku, ale i tak gotowana al'dente bo taką lubię :)
Uwielbiam rolady i często je robię,ale z takim farszem jeszcze nie robiłam-wygląda zachęcająco-napewno zrobię i podzielę się wrażeniami,tym bardziej,że robiłam w sobotę też z karkówki tylko jeszcze nie wstawiłam na bloga-fajne masz przepisy więc wrzucam cię do blogów do których wpadam od czasu do czasu-pozdrawiam serdecznie:)
Gdyby nie moja dieta to jutro bym ją piekła.Poczekam,aż zacznę w miarę normalnie jeść i na pewno zrobię.Po Twojej karkóweczce z sosem śliwkowym ta pewnie będzie kolejną która u mnie na stałe zagości.msewka
piekłam dzisiaj, polecam nawet dzieci się zachwycały, dziękuję za wspałniały przepis, pozdrawiam