czekolada - 27946 przepisów (strona:1296/1864)

Budyń owsiany bez skrobi 188

sycący i bardzo wartościowy... budyń z błonnikiem?  Czemu nie :)  Składniki: 3 łyżki mielonych płatków owsianych 1 szklanka mleka ewentualnie miód, syrop z agawy, ksylitol do podania: kostka czekolady, orzeszki Mleko zagotować. Wsypać płatki i mieszać do zgęstnienia. Przelać do miseczki i podawać.  Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Mleczno - waniliowe żelki na Halloween 205

żelki można aromatyzować cynamonem, kardamonem, anyżem, skórką z pomarańczy, przyprawą do piernika czy wiórkami kokosowymi Można również zdobić (dla dzieci będzie to zapewne niezła frajda) kolorowym lukrem, jadalnymi ozdobami, czekoladą... Ja postawiłam na prostotę :) Jeżeli więc nie macie pomysłu czy czasu na przygotowanie Halloweenowych łakoci, to ten pomysł będzie dla Was wybawieniem! :))) * mleko skondensowane niesłodzone- 500 ml * żelatyna- 2 czubate

Kraina Miodem Płynąca
Pomarańcze i posmak amaretto 165

Wlewamy kilka łyżek aromatycznego amaretto (w moim przypadku jest to migdałowe amaretto z nutą wiśniową). Kropką nad i w tej propozycji deseru jest posypanie pomarańczy dobrą, gorzką lub słodką czekoladą (co kto woli).  Topniejące delikatnie lody, chłodne, soczyste i słodkie pomarańcze oraz nutka alkoholu wokół innych smaków... i ma się ochotę na jeszcze więcej

Right Behind The Kitchen
Smak wyspy Chios 170

świeżych pomarańczy - mega słodki, wręcz uzależniający od swego smaku oraz napój truskawowo-jagodowy w kruszonym lodzie. Jakby jeszcze było mało słodkości, dorzucają Ci mięciutkie ciastka czekoladowe z kawałkami czekolady. To jedynie namiastka tego, czym gości Chios swych turystów. I nic dziwnego, że kuchnię śródziemnomorską tak wiele restauracji pragnie naśladować, często gęsto nieudolnie. Niemniej jednak - smak wyspy Chios odnaleziony

Right Behind The Kitchen
Bezowe duszki 265

treating… Bezowe duszki.     Składniki bezy: - 4 schłodzone białka (150g) - 200g cukru pudru - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżka soku z cytryny - szczypta soli Dodatkowo: - barwniki spożywcze - czekolada - inne dowolne ozdoby     Cukier puder i mąkę przesiewamy. Białka ubijamy na sztywno z solą. Dalej ubijając dodajemy stopniowo po 1 łyżce cukru pudru. Następnie wsypujemy mąkę ziemniaczaną i wlewamy

mojewypiekiinietylko
Murzynek z gruszkami 219

gruszki i pieczemy przez ok. 45-50 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st. Proste, ale i smaczne ciasto. Można je posypać cukrem pudrem i startą na dużych oczkach czekoladą:) SMACZNEGO Marcin

Ania i Marcin gotują
Ryżowe ciasteczka z lawendą 206

leciutko spłaszczać i układać ma blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 170'C około 15 minut, do lekkiego zezłocenia. Wystudzić na kratce. Gotowe można posypać cukrem pudrem, polać czekoladą, polewą, kajmakiem

Cakes By Kejt
"Pyszne do pudełka" Grażyna Bober-Bruijn - recenzja 230

przecież największym problemem zabieganych osób jest właśnie brak czasu rano. Nie zmienia to jednak faktu, że propozycje Grażyny Bober-Bruijn są naprawdę smaczne. Muffiny orkiszowe z jagodami i białą czekoladą z pewnością będę powtarzała, skuszę się też na muffinkowe omlety oraz wspomniane już Sanbei. W najbliższych planach znajdują się z kolei curry, zwłaszcza to dyniowe. Dodatkowo „Pyszne do pudełka” świetnie

Życie zamknięte w smaku
Mleczna kanapka z ryżem preparowanym w czekoladzie 505

gdzie potrzeba. Na szczęście ta z przepisem do ryżu w końcu się znalazła i dziś mogę się podzielić z Wami nową wersją mlecznej kanapki wzbogaconej warstwą ryżu preparowanego w czekoladzie, który swym smakiem przypomina znane mi z dzieciństwa szyszki. Biszkopt:  5 jajek 3/4 szkl. cukru 1/2 szkl. mąki 4 łyżki kakao ciemnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli

Cynamonowe szczęście
Czekoladowe naleśniki z bananem i mascarpone 1292

naleśniki z bananem i mascarpone – Składniki: Na nadzienie: 100ml śmietany kremówki 30% lub 36% 250g mascarpone 3 pełne łyżki cukru 5 bananów Na naleśniki: 100g masła 50g gorzkiej czekolady 1 kopiasta łyżeczka gorzkiego kakao 200ml mleka 3 pełne łyżki cukru 1 opak. cukru wanilinowego 2 jajka 150g mąki pszennej tortowej 100ml wody gazowanej olej rzepakowy do smażenia   Czekoladowe

Kulinarne Przeboje
TRDELNIK ( Kürtőskalács , kürtős kalács )- słowackie ciasto kominowe 227

Trdelniki są miękkie i bardzo delikatne w środku, a chrupiące z zewnątrz. Niesamowicie pachną cynamonem! Możecie je dodatkowo obsypać posiekanymi orzechami, migdałami … albo po upieczeniu oblać pyszną mleczną czekoladą ;) Polecam! Warto spróbować! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 300 g * mleko – 120 ml * świeże drożdże – 20 g * cukier – 2 łyżki * jajko – 1 szt * roztopione masło

Ostra na Słodko
Ciastka owsiane domowe do kawy 298

lubimy. Składniki: 150 g miękkiego masła 100 g cukru 200 g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka zwykłych płatków owsianych 3 żółtka Dodatki: czekolady mlecznej pokrojonej na kawałki wiórków kokosowych prażonych migdałów Przygotowanie: W pierwszej misce wsypujemy mąkę, mieszamy z proszkiem do pieczenia i płatkami owsianymi. W następnej misce ucieramy mikserem masło z cukrem na puszystą

Smaczne Potrawy
Nutella Zebra Cake (na spodzie Oreo) 499

szklanki cukru 100 gram mascarpone 1 łyżeczka pasty z wanilii (lub ziarenka z 1 laski wanilii) 60 gram budyniu waniliowego (proszek) 250 gram Nutelli Czekoladowy ganache: 50 gram gorzkiej czekolady 30 ml śmietanki 30% 2 łyżki Nutelli 3 łyżki masła 50 gram orzechów laskowych Ciastka miksujemy w malakserze z masłem i Nutellą do uzyskania jednolitej masy. Wykładamy na spód tortownicy

Mango Papaja
Domowy ekstrakt waniliowy 182

Taki domowy ekstrakt waniliowy to świetna sprawa, dzięki niemu każde ciasto, ciastka, granola, gorąca czekolada, latte będą cudownie pachnieć i smakować wanilią, gotowy ekstrakt waniliowy jest bardzo drogi natomiast jeśli dobrze poszukacie to znajdziecie laski waniliowe w przystępnej cenie, ja za dwie laski waniliowe zapłaciłam 4,44 zł, natomiast na internecie znajdziecie za ok 2 zł laski wanilii o długości

zdrowa vege kuchnia
PIERNICZKI ŚWIĄTECZNE 225

przylepiało i wykraiwałam foremkami ciasteczka. Piekarnik nagrzałam do 180 stopni i piekłam około 5-8 minut. Oczywiście można je przyozdabiać w zależności od smaków i gustów lukrem,posypkami,czekoladą inwencja dowolna. Pierniczki po upieczeniu są twarde, ale trzymając je w szczelnie zamkniętym pudełeczku skruszeją i zrobią się miększe akurat na Święta...  o ile jeszcze nie zostaną

potrawyregionalne

Proponowane wyszukiwania