Kruche ciasteczka w odsłonie HaLLoWeeNoWej ;) 272200g margaryny Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie zagnieść. Wyrobić gładką masę. Rozwałkować, wycinać dowolny kształt. Piec w piekarniku 180'C przez około 14 min. Podawać posmarowane dżemem, polane czekoladą lub bez dodatków. Smacznego
Tagebuch po polsku
Ciastka do kawy- kruche w weekendowym wydaniu. 287większość okazji, w zależności od dekoracji świetnie sprawdzają się na okolicznościowe święta. Nie są mdłe ani zbyt słodkie. Są w sam raz bez dodatków jak i zarówno z czekoladą czy dżemem. Dziś zapraszam na słodko wyglądające i przepysznie smakujące ciasteczka z kleksem z dżemu truskawkowego! Kruche ciastka. Składniki: 2 szklanki mąki 2 żółtka 16g cukru waniliowego 2/5 szklanki cukru pudru
Tagebuch po polsku
Karpatka z wiśniami i czekoladą 164wody ciepłej Krem: 2 x budyń śmietankowy 750 ml mleka 5 łyżek cukru 3 łyżki cukru pudru kostka margaryny 1 cukier wanilinowy 250g śmietanki 30% dekoracja : wiśnie i czekolada gorzka roztopiona w odrobinie mleka
Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
Cynamonowo - czekoladowe bułeczki z rodzynkami 177Kolejny tydzień i kolejne Wypiekanie na śniadanie . W tym tygodniu pieczemy bułeczki cynamonowo - czekoladowe Erica Lanlarda z książki " Czekolada ". Wstyd się przyznać ale ja znam tę książkę i nie zauważyłam tego przepisu. Osobiście jej nie posiadam ale ma ja moja koleżanka i z ciekawszych przepisów porobiłam fotki bo byłoby dużo pisania. Co do książki to polecam
Ewa w kuchni
Domowe batoniki kokosowe alá bounty… 221popularnych kokosowych batoników, do przygotowania w dosłownie kilka minut, plus oczywiście czas chłodzenia. Wystarczy zaledwie kilka składników i na deser możecie mieć intensywnie kokosowe batony, zatopione w Waszej ulubionej czekoladzie. Prawda, że brzmi obiecująco? :) Polecam :) *przepis stąd Składniki na około 12 batoników: 3 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki cukru… Continue reading Domowe batoniki kokosowe alá bounty
brunetkawkuchni
Kora brzozy 471temp. pokojowej utrzeć do białości. Dodawać przestudzony budyń. Odłożyć troszkę kremu do posmarowania wierzchu.Połową masy posmarować jeden płat ciasta . Ułożyć delicje namoczone w kawie czekoladą do dołu . Wyłożyć pozostałą masę, przykryć drugim plackiem.Posmarować kremem. Na kremie ściśle poukładać brzoskwinie (na tzw. "dachówkę") i zalać galaretką (poczekać aż galaretka zacznie tężeć, ale będzie miała jeszcze taką
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Hinduskie ciasto marchewkowe z kremem mascarpone . 20035/40 minut do suchego patyczka . Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym , następnie ciągle mieszając dodawać śmietanę fix. Krem przełożyć na zimne ciasto . Na wierzch ze trzeć czekoladę . Odstawić na kilka godzin do lodówki Ude korow ać marcepanowymi marchewkami . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chili
Przyjaciele i znajomi? 232zachwalać będę zawsze. Słodkości, które w każdej knajpie próbuję, oceniam i jeśli warto, wracam ponownie. Fondant z lodami, no cóż, był obłędny. Doskonale upieczony, w środku z płynną czekoladą. Idealny, poezja. Moja wizyta dobiega końca. Reasumując, miejsce naprawdę godne polecenia, ceny przyzwoite, a jakość doskonała. Dzięki dużej rotacji gości wszystkie składniki są zawsze świeże. Idealne miejsce na spotkania
Bike By Life
Czekoladowy deser lodowy z bezą włoską 187bezą włoską to strzał w dziesiątkę. Nie dość, że wzbudzają zachwyt swoim smakiem to dodatkowo ich wygląd robi duże wrażenie, efekt wow! to jest mało powiedziane. Wiadomo, że czekolada poprawia humor, a słodka beza robi to podwójnie. Lody, które zostały wykorzystane do przygotowania tego deseru to mocno czekoladowe lody Carte d’Or Chocolate Brownie z kawałkami ciastka brownie i sosem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto Katarzynka wg siostry Anastazji 324słoik powideł śliwkowych ok. 250-300g lub ewentualnie innego dżemu duża paczka biszkoptów (mogą być podłużne lub okrągłe) ok. 250-300g Dekoracja: gotowa polewa czekoladowa lub czekolada mleczna (ok. 150g) rozpuszczona w kąpieli wodnej z dodatkiem 2-3 łyżek masła Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać po jednym żółtku. Ubić pianę z białek. Mąkę
Mania Wypiekania
Cagliari, promocja miasta w Pałacu Bonerowskim i relacja z wydarzenia 183najtańsze połączenie. Pomimo mroźnego dnia Kraków magiczny przywitał mnie świątecznie. Wstąpiłam, aby nieco się rozgrzać, do Lodziarni Donizetti , znanej dobrze już nie tylko mieszkańcom Krakowa ;) Skusiłam się na białą czekoladę na gorąco, zresztą jej nazwa po włosku jest znacznie piękniejsza i zachęcająca - cioccolata bianca calda, a jak się dowiedziałam od przemiłej Pani, nie jest ona tak popularna jeszcze w Polsce
Moja smaczna kuchnia
*** Zapachy w moim domu , w mojej kuchni *** Czwartki z Yankee Candle CAPPUCINO TRIFLE 168Dzisiaj coś dla fanów słodkości bo kto nie lubi kawy i czekolady? Mocny, ciężki i aromatyczny. Coś dla mnie, choć po kilku godzinach zaczyna od niego boleć głowa. Dlatego zawsze przy porannej kawce zapalam go na kilka minut i razem z kawką delektuję się tym zapachem. Tartę Cappucino Trifle znajdziecie tutaj . W sklepie goodies.pl znajdziecie woski Yankee Candle
Magiczne Życie Marty
Masło z pistacji i orzechów nerkowca 282www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Masło można połączyć z różnymi dodatkami, np. białą czekoladą (roztopioną), masłem oraz doprawić do smaku. Można też użyć dowolnych i ulubionych orzechów. Jest przepyszne i ciężko powstrzymać się od wyjadania go prosto ze słoiczka. Idealne jako baza do różnych mas, kremów i sernika. Sprawdzi się również
Di gotuje
Domowa Przyprawa Korzenna - Przyprawa do Piernika 239okresie świątecznym zużywam jej dość dużo, a w taki sposób zrobiłam przegląd swoich szafek i zrobiłam ją sama, a dwie dyszki zawsze można wydać na czekoladę do pralinek :D Składniki: 60 g mielonego cynamonu 20 g imbiru mielonego 20 g goździków mielonych 20 g kardamonu mielonego 4 g gałki muszkatołowej 10 g ziela angielskiego 8 g czarnego pieprzu
Blondynka Gotuje
Kawa Pralina na dzień dobry! 156chwilkę i przeczytać ulubioną książkę czy ulubione czasopismo.Zanim wszyscy wstaną! Kawa Pralina – to prawdziwa uczta dla naszych zmysłów. Jest to wyselekcjonowana, aromatyzowana kawa Arabica o smaku wyśmienitej holenderskiej czekolady z dodatkami . To doskonałe połączenie wyśmienitego aromatu i subtelnego smaku prawdziwej kawy zachwyci każdego. Moja kawa przywędrowała ze sklepu Pana Marka. Znajdziecie ją W TYM MIEJSCU Parzę ją wtedy , kiedy
Z Kuchni Do Kuchni