czekolada - 27946 przepisów (strona:1294/1864)

Maxi king ciasto bez pieczenia 435

dobrego ciasta dawno nie jadłam. Pierwszy raz robiłam masę z mleka w proszku wyszła przepyszna. Ciasto nie jest trudne a smakiem na prawdę powala. Czekolada i słone orzeszki również odgrywają ważną rolę komponując się z resztą ciasta idealnie. Wykonałam w blaszce o wymiarach 24 cm x 27 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Babka puchowa z lukrem różanym 183

ucieramy (łyżką lub robotem) na gładką masę. Polewamy przestudzoną babkę. Babka puchowa z lukrem różanym ma strukturę ciasta piaskowego. Możemy ją polukrować lub oprószyć cukrem pudrem. Z polewą z czekolady też będzie wspaniała (ale oczywiście wtedy robimy bez lukru różanego). Jej zaletą jest to, że przygotowuje się ją bardzo szybko i zawsze się udaje. Jest to jedno z niewielu ciast

mojewypiekiinietylko
Czekoladowe ciasto jaglane, bez glutenu i bez jajek 355

stewii 1 łyżka przyprawy do piernika (zabieram się powoli za własną, domową...:)) 3/4 łyżeczka sody skórka z całej pomarańczy, drobno posiekana bądź starta ciasto po upieczeniu można polać rozpuszczoną czekoladą, ja pominęłam Wszystkie składniki, oprócz skórki z pomarańczy, umieszczamy w kielichu blendera i mielimy na gładką masę, bez grudek. Dodajemy skórkę z pomarańczy i dokładnie mieszamy. Gotową masę wlewamy

Mango Papaja
Dyniowe pieczone oponki 197

mąki. Wykrywamy szklanką okrągłe placuszki i w każdym z nich kieliszkiem robimy dziurkę. 4. Układamy w odstępach na blaszce i pieczemy 20-25 minut. 5. Studzimy. Ja udekorowałam rozpuszczoną czekoladą i kolorowymi ozdobami, ale można też posypać tylko cukrem pudrem. Mmm Pycha

NA MOIM TALERZU
Sernik czekoladowo - marcepanowy 218

Dawno nie piekłam sernika. Kupiłam fajna czekoladę z marcepanem taką w kostkach. Myślałam, myślałam i wymyśliłam, że dodam ja do sernika. Wcześniej trochę potraktowałam ją rozdrabniaczem, posklejała się ale w masie serowej pięknie rozdzieliła i w efekcie po upieczeniu powstał sernik taki marmurkowy. Sernik wyszedł smaczny i mięciutki. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Ugandyjska kawa 200

fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Jest średnio intensywna z aromatem mlecznej czekolady, jest lekko aksamitna, a zarazem wyrazista.   Nie jestem wielkim miłośnikiem kaw, ale ta naprawdę mi smakuje bez dodatku mleczka jedynie ze szczyptą brązowego cukru dla podkreślenia smaku.   Więcej

noteskulinarnyfiga
PIECZONE BATATY 214

Dzisiaj na obiad bardzo skromnie, bo zaledwie pieczone słodkie ziemniaki.Powiem Wam, że depresja mnie dopadła i zamiast czekolady coś bardzo pożywnego i słodkiego :-) Niestety nie mam rozmarynu w gałązce a przydałby się bardzo do batatów dlatego użyłam suszonego ale polecam jednak użyć świeżego.  Składniki:  1 kg batatów  2-3 łyżki oleju rzepakowego 2-3 ząbki czosnku

pieprzny smaczek
Ciasto "3Bit" 185

wykładamy połowę gotowej masy budyniowej, na wierch układamy herbatniki. Na herbatniki rozsmarowujemy masę krówkową, na masę ponownie herbatniki. Wykładamy ostatnią warstwę , czyli drugą połowę masy budyniowej. Dekorujemy startą gorzką czekoladą. Wkładamy do lodówki Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień

Gotowanie moimi oczami
Ciasto "Corn Flakes" 205

połączenia składników. Wykładamy na wystudzony placek białkowy, przykrywamy drugim plackiem. Masę krówkową rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej, dolewamy mleko, mieszamy do połączenia. Dekorujemy wierzch ciasta. Kajmak można zastąpić rozpuszczoną czekoladą. Wstawiamy ciasto do lodówki na 3-4 godziny. Ja wstawiłam na godzinę do zamrażalnika

Gotowanie moimi oczami
Marcepanowe muffinki 163

mieszamy mleko, jajka, olej i aromat. Łączymy suche i mokre składniki, dokładnie mieszamy. Wypełniamy papilotki do 3/4 wysokości. Pieczemy w temperaturze 200st przez około 20-25 minut. Dekorujemy rozpuszczoną czekoladą

Gotowanie moimi oczami
Ciasteczka kukurydziane 156

Dodajemy jajka i cukier, wyrabiamy ciasto. Formujemy małe kuleczki, układamy na blaszce wyłożonej papierem. Pieczemy w temperaturze 160st przez około 12 minut. Ciasteczka studzimy. Możemy opcjonalnie polać ciasteczka rozpuszczoną czekoladą

Gotowanie moimi oczami
Ciasto "śliwkowa pianka" 163

godziny.  Śmietankę ubijamy na sztywno wraz z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodajemy śmietan-fixy. Wykładamy ubitą kremówkę na ciasto. Dekorujemy gorzkim kakao lub startą gorzką czekoladą

Gotowanie moimi oczami
Kostka z kleiku ryżowego 189

centymetrowych tak, aby dżem po pokrojeniu w kwadraty był na środku ciastka. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 170st. Kroimy w kwadraty zaraz po wyciągnięciu z piekarnika. Ozdabiamy czekoladą lub cukrem pudrem

Gotowanie moimi oczami
domowe eklerki 140

letniego budyniu stopniowo dodawać masło i cukier puder ( ja masę miksuję mikserem ,dość długo, żeby masa stała się puszysta ) Eklerki rozciąć na pół, nadziać nadzieniem. Można polać po wierzchu czekoladą

Darcia w kuchni
Ciasto dyniowo - ananasowe 195

przeciąć na pół. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklance wrzątku i przestudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i dodać do niej rozpuszczoną żelatynę. Ciasto przełożyć kremem. Wierzch polać czekoladą

Jadło i czytadło

Proponowane wyszukiwania