Malinowy zawrót głowy 196wylać do formy. Po zastudzeniu deser wyjąć z formy, w odrobinie wody rozpuścić ostatnią łyżeczkę żelatyny i wymieszać z pozostawioną białą masą serową.. Udekorować jak babkę dekoruje się czekoladą tak tu deser białą masą serową która za chwilkę zastygnie i od razu ułożyć maliny i listki mięty. Opublikowany
Gotowanie jest łatwe
Kakaowe ciasto z serkiem i gruszkami 165skórkę. Następnie dodać żelatynę i na koniec gruszki pokrojone w kosteczkę. Wymieszać, wstawić na kilka- kilkanaście minut do lodówki i kiedy masa zacznie gęstnieć przełożyć ciasto. Ciasto można polać czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi
Gotowanie jest łatwe
Orzechowa owsianka 131mleka Mleko zagotować, wsypać orzechy, płatki i cukier, doprowadzić do wrzenia, wyłączyć ogień i przykryć. Pozostawić pod przykryciem ok 10 min. Zmiksować owsiankę przy pomocy blendera. posypać orzechami i czekoladą
Gotowanie jest łatwe
Lizaki ciasteczkowe 177ciasteczkowych. Do wystygłych ciastek wbić plastikową rurkę(końcówkę zamoczyć w lukrze z cukru pudru i soku z cytryny). Ozdabiać można według własnych upodobań. Ja ciasta obtoczyłam w białej czekoladzie i gorzkiej a mój Tymon posypywał je ozdobnymi świecidełkami
Amatorka kuchenna
Wegański budyń o smaku kakaowym 162napada, dosłownie napada, Was czasami myśl „muszę zjeść coś słodkiego”? Od tej chwili krążycie po kuchni, zaglądacie do szafek w całym mieszkaniu w poszukiwaniu choćby jednej kostki czekolady, jednego cukierka albo paczki budyniu
Szybko Tanio Smacznie
Warkocz drożdżowy z Nutellą 269Ciasto drożdżowe przeplatane w formie efektownego warkocza nadziane Nutellą oraz posiekanymi orzechami laskowymi- puszyste, mięciutkie, pięknie pachnące czekoladą. Samo wykonanie warkocza jest bardzo proste: posmarowane Nutellą ciasto (z dodatkiem orzechów lub bez) należy zwinąć w rulon, przeciąć na pół i powstałe dwa kawałki przepleść ze sobą na zmianę, najlepiej cięciem do góry, wtedy podczas pieczenia utworzą się ładne warstwy
Kraina Miodem Płynąca
Nadwiślanka ( sernik gotowany z musem wiśniowym ) 200Sernik gotowany jest jednym ze smaków mojego dzieciństwa. Moja mama przekładała nim biszkopt a górę polewała czekoladą. Ja swój podaję z musem z wiśni na ciasteczkowym spodzie, w których chrupią prażone płatki migdałow. Proporcja na dużą blachę ( 24 x 45 cm ) Ciasteczkowy spód: - ok. 30 dag ciasteczek / herbatników maślanych - 80 gr masła - 100 gr płatków migdałowych Płatki migdałów wsypuję
kawawszklance
Keks gotowany 192szklanki mąki pszennej - 0,75 szklanki mąki ziemniaczanej - 1 szklanka cukru - 4 łyżki kwaśnej śmietany - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli dodatkowo po 3 łyżki: - siekanej gorzkiej czekolady - żurawiny suszonej - rodzynek - moreli krojonych w paseczki - orzechów włoskich - kandyzowanej skórki pomarańczowej* - 1 łyżka mąki pszennej - 5 łyżek cukru pudru - sok z 1/4 cytryny Formę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką
kawawszklance
Rozpustny sernik z brzoskwiniami 243następnie zmniejszam do 150'C i dopiekam kolejne 45 minut. Po upieczeniu sernik pozostawiam w uchylonym piekarniku około 15 minut. Następnie wyjmuję i studzę. Ciasto można polać gorzką czekoladą bądź obsypać ciemnym kakaem. * bardzo ważne jest dokładne osuszenie owoców z syropu ** używam szklanki o pojemności 250 ml Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody
kawawszklance
Kostka jagodowo-truskawkowa ( sernik na zimno ) 185blaszki wyłożyć biszkoptami*. Na nie wylać tężejącą masę serkowo-jagodową. Na masie poukładać pionowo truskawki, przykryć śmietanką. Odstawić na 2 godziny do lodówki. Opcjonalnie górę ciasta można posypać tartą czekoladą. * biszkopty można maczać w galaretce i dopiero wykładać nimi blaszkę - nie wypłyną wtedy na wierzch masy serowej ( jak u mnie ) Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody
kawawszklance
Masa cukrowa - przepis doskonały ( + figurki do wystroju tortów ) 210łyżeczki 'Planty' (opcjonalnie) zbędny dodatek 1 łyżeczka ekstraktu np. waniliowego Moje zmiany: - tłuszcz w masie ma utrzymywać wilgoć i podwyższać poziom jej plastyczności. Czerpiąc ze swojego doświadczenia z czekoladą plastyczną, wiem, że doskonałą plastyczność nadaje dodatek do masy syropu kukurydzianego/sztucznego miodu. Masa uzyskuje konsystencję plasteliny. - zmniejszyłam w przepisie ilość wody o połowę zastępując ją płynnym dodatkiem w postaci syropu. - zmniejszyłam
kawawszklance
.1115. herbaciana zebra 163wyjmujemy z foremek i stawiamy na chwilę na kratkę aby odparowały. Smacznego! :) Skoro już muffinkowo się zrobiło...Zapraszam też na blog Jedz Rośliny po przepis na muffiny bananowe z czekoladą i orzechami (klik) GLUTEN FREE & VEGAN
breakfast of dreams
Jednoskładnikowe, najzdrowsze lody świata 600innymi słowy gdy całkiem zamarzną, w rzućcie do melaksera i gotowe !!! Trzeba będzie masę parę razy zeskrobywać ze ścianek, ale to wszystko – zobaczcie na filmie :) Można dodać roztopioną czekoladę lub kakao. Można dodać ulubione owoce (najlepiej zredukowane-odparowane) :) Mają przyjemną konsystencję od razu po zmiksowaniu, można je też jeszcze wrzucić dalej do zamrażalnika. Pyszne, a ma tyle kalorii co banan
Bazując na smaku
5. It's tea time!: czyli czas na owsiankę na herbacie ★ 221połową pokrojonego banana, śliwki, słodzidłem (jeżeli używasz miodu, dodaj go na końcu!) i cynamonem. 4. Wsyp płatki i mieszaj, aż do zgęstnienia owsianki. 5. Udekoruj syropem dyniowym, gorzką czekoladą(co najmniej 70%) i suszoną żurawiną. Smacznego
Pland based fille
5. It's tea time!: czyli czas na owiankę na herbacie ★ 239pokrojonego banana, śliwki, słodzidłem (jeżeli używasz miodu, dodaj go na końcu!) i cynamonem. 4. Wsyp płatki i mieszaj, aż do zgęstnienia owsianki. 5. Udekoruj syropem dyniowym, żurawiną, gorzką czekoladą(co najmniej 70%) i suszoną żurawiną. Smacznego
Pland based fille