Piernik staropolski 178minut. Schłodzić i przełożyć podgrzanymi powidłami śliwkowymi albo marmoladą różaną. Przykryć z wierzchu arkuszem papieru i równomiernie obciążyć. Odstawić do skruszenia na 3-4 dni. Przed podaniem polać czekoladą bądź lukrem. Smacznego
Przepysznik - BLW i nie tylko
Kisiel jabłkowy II 189ogniu gotować jeszcze przez 2-3 minuty. Co jakiś czas trzeba przemieszać, żeby się nie przypaliło. Gotowy kisiel przelać do salaterek i serwować, można dorzucić świeże owoce, dobrą gorzką czekoladę albo domowego biszkopta. Smacznego
Przepysznik - BLW i nie tylko
LIDL – Iberyjskie wina oraz smakołyki 143ciałem i lekką goryczką w finiszu. Bardzo przyjemne. Przechodząc do win czerwonych. Nam najbardziej smakowały: Ribera del Duero Hachón Selección Especial 2012 (22,99 zł) Dużo czerwonych owoców i czekolady. Ale jest zadziwiająco lekkie. Przyjemne taniny. Bardzo smaczne wino. Ribera del Duero Hachón Reserva 2010 ( 24,99 zł). Młodszy brat poprzedniego wina. Więcej w nim jest smaków i aromatów waniliowych
królestwo garów
Ciasto marchewkowe (pełnoziarniste, bez jajek, bez mleka, bez cukru) 611składniki i dokładnie wymieszać Dodać marchewkę i ponownie wymieszać (powstała masa jest bardzo marchewkowa ;) Piec w temp. 170 st przez godzinę Po upieczeniu można polać rozpuszczoną gorzką czekoladą Smacznego
pyszne zdrowości
Budyniowy przekładaniec 222Smaczne, efektowne, proste w wykonaniu kakaowe ciasto z kremem budyniowym, spróbujcie, bo naprawdę warto, wilgotne i czekoladą smakujące... Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 4 jajka 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 /2 łyżeczki cynamonu Masa 3/4 litra mleka 2 budynie waniliowe 4 łyżki cukru 2 łyżki masła 1 cukier wanilinowy Ponadto
kgwjanczewo
Sernik karmelowo-kokosowy. 263przesiewamy, dodajemy kolejno 1 łyżkę wody, za każdym razem dokładnie mieszając. Zimne ciasto dekorujemy lukrem i kandyzowaną skórką z cytrusów ( cytrynową , pomarańczową ) lub pokrojoną galaretką, kolorową posypką, strużkami czekolady
Rozpustne gotowanie
Półkruche ciasteczka guziczki 217wypieki i nie tylko... - Ciastka pieczarki Kulinarne szaleństwa Maniusi - Migdałowe ciasteczka Izioni pyszne smaki - Ciasteczka z oczkiem Kocurkowa kuchnia babuni - Ciasteczka "ziarenka kawy" Moje domowe kucharzenie - Ciasteczka z białą czekoladą Eksplozja smaku.es - Ciasteczka miodowe Cafe Amaretto - Kawowe ciasteczka owsiane z makiem Agnieszka Rec - Babeczki z różowym kremem i galaretką Lili w kuchni - Boskie ciasteczka migdałowe
Grunt to przepis!
Pyszna kostka z masą mix smaków 386się zastanawiałam jakie ciacho upiec. Poszperałam w szafce i wydobyłam z niej czekoladę, kilka herbatników i batony Twix. Pomyślałam, że to dobre składniki do ciasta z masą. I własnie te składniki wylądowały w masie a ciacho wyszło super smaczne. Zapraszam po przepis. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni
Drugie śniadanie do szkoły #1 256oliwek lub oleju rzepakowego bogatego w zdrowe jednonienasycone kwasy tłuszczowe." 6 "Aby nie popadać w skrajność, należy zaznaczyć, że pewne słodycze zawierają składniki korzystne dla zdrowia, np. gorzka czekolada lub wyroby z miazgi migdałowej, orzechowej czy nasion sezamu (chałwa, sezamki) zawierają magnez, potas, cynk. Lody mogą być źródłem wapnia, a przetwory owocowe, np. dżemy i owoce kandyzowane, zawierają pewne ilości
Atlas Smaków
Pierniczki 186składniki. Gdy ciasto troszkę przestygnie, zagniatamy je na lekko opruszonym mąką blacie. Rozwałkowujemy na ok 5mm grubości i wycinamy dowolne kształty. Pieczemy ok 12minut. Gdy pierniczki przestygną dekorujemy np.lukrem, czekoladą lub czym tam chcemy. Udanych wypieków
Smaki Przyprawy i Kolory
Banoffee 277boki były troszkę wyżej. Na podstawę wylewamy sos toffi. Kroimy banany w plastry i układamy na toffi. Następnie ubijamy śmietanę i wykładamy na banany. Dekorujemy toffi lub wiórkami czekolady i wkładamy do lodówki na kilka godzin
Smaki Przyprawy i Kolory
Klasyczne kruche ciasteczka 191Któż nie lubi maślanych, kruchych ciasteczek? Pyszne i uniwersalne. Można ozdobić je lukrem królewskim, masą cukrową, czekoladą. Lub zjeść same. Pysznie smakują posmarowane dżemem lub lemon curd. Moja Malwinka lubi je chrupać na deser. A kiedy ich nie zużyjemy, zawsze można schować je do zamykanego pojemnika i przechować. Dodatek domowego ekstraktu waniliowego naprawdę daje im "kopa" i lepiej
Cakes By Kejt
DIETETYCZNE BROWNIE Z CZERWONEJ FASOLI (nie zawiera mąki i cukru) 213wody i dalej miksuj. Przelej do misy multicookera i nastaw program CAKE i czas 45 minut. W piekarniku 180 stopni i tez około 45 minut. Polewa oczywiście z gorzkiej czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej. Jesz fasolę? Jeśli nie, to zacznij. To najwartościowszy pokarm, jaki wydaje ziemia. Na całym świecie uprawia się około 400 gatunków fasoli. Jest odporna na trudne
ClauditteMissCooking
Ciasto z jabłkami „Jabłkowa Symfonia” 8501opakowanie galaretki (użyłam agrestowej) Dodatkowo: około 210g podłużnych biszkoptów 2 czerwone galaretki 300ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru wiórki czekoladowe do posypania (można zastąpić kakao lub startą czekoladą) Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). 2. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, dodawać stopniowo cukier i mieszać
Mała Cukierenka
Babeczki reniferki z wiśniami. 231proszku do pieczenia ( 1 łyżeczka), 24g kakao ( 4 łyżeczki), 5 jaj, 125ml oleju, 125g wody. Ponadto: wiśnie drylowane, paluszki, cukierki lub inne składniki do stworzenia nosa czy oczu reniferów, czekolada na kanapki ( ja użyłam nutellę), cukier puder. Przygotowanie: Suche składniki na ciasto połączyć razem - wymieszać. Mokre składniki na ciasto połączyć razem w osobnym pojemniku - dobrze roztrzepać widelcem. Suche składniki połączyć
W kuchni u Moniki