czekolada - 27946 przepisów (strona:1313/1864)

Czekoladowo-wiśniowe smoothie 184

Połączenie wiśni z czekoladą/kakao jest obłędnie pyszne;) Taki koktajl spokojnie może służyć za deser! Koniecznie musicie spróbować!  Składniki na 1 porcję: 1 szklanka wiśni (mrożonych) 1/2 szklanki mleczka kokosowego 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii niepełna łyżka syropu z agawy Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować do gładkości. Pić

Moja Galeria Smaku
Babka migdałowa 222

ciasto, wyrównać. Piec w 160 stopniach przez 45 minut luz suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, przestudzić chwilę w formie. Wyjąć na kratkę. Babkę można polukrować lub polać roztopioną gorzką czekoladą

Moja Galeria Smaku
Tarta rustykalna z owocami lata 301

możecie wybrać dowolne, ulubione przez siebie owoce.  Placek przed złożeniem tarty powinien mieć średnicę około 30cm. Sprawdźcie też przepisy na inne tarty z owocami: śliwkową z orzechami i czekoladą lub kokosową z czereśniami . Tarta rustykalna z owocami lata Składniki: ciasto kruche 200g mąki pszennej 120g masła 50g cukru pudru 1 żółtko szczypta soli nadzienie owocowe 400g owoców (u mnie

Smakołyki Bereniki
Jogurtowiec z malinami i borówkami 724

masę jogurtową. 5. Ciasto pieczemy w 160 st.C przez ok 60 minut. Po upieczeniu studzimy. Przechowujemy w lodówce. Przed podaniem można lekko oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!!! Źródło: Daktyle w czekoladzie

Kuchnia domowa Ani
Mini torciki 254

wlewamy do gotującej masy serowej. Mieszamy aż masa zgęstnieje.  Ciepłą masą przekładamy biszkopt. Okrągłą foremką wycinamy mini torciki. Każdy mini torcik polewamy polewą czkoladową (może być rozpuszczona czekolada), ozdabiamy bitą śmietaną i wiórkami kokosowymi. Możemy ozdobić wiśniami. Smacznego

Salonik smaków
Kokosanki bananowe(bez cukru!) 160

tutaj . Składniki: 2 średnie przejrzałe banany 1,5 szklanki wiórek kokosowych 1 jajko 2 łyżki płatków owsianych (zmielonych) pół płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli ewentualnie : 20 dag gorzkiej czekolady + kilka łyżek mleka(ja pominęłam) Banany obieramy i rozgniatamy dokładnie widelcem. Dodajemy jajko, mieszamy . Dorzucamy wiórki, zmielone płatki owsiane, sodę i szczyptę soli, mieszamy. Rękoma formuje podobnej wielkości ciasteczka

FitKot
Czekośliwka 208

Czekośliwkę poznałam u Smakoterapii. Połączenie moich ukochanych powideł śliwkowych i czekolady! To musiało być przepyszne! W pełni przekonał mnie opis o zwycięstwie Czekośliwki nad Nutellą ( z którą walczę już długi czas ). Musiałam spróbować. Opłacało się, też wygrałam ! :) 1 kg bardzo dojrzałych ( przejrzałych ), śliwek węgierek, bez pestek 2-3 łyżki ciemnego kakao lub karobu miód, miodek majowy ( ewent. do dosłodzenia ) Śliwki

Atlas Smaków
Domowa nutella 260

orzechowy z daktyli. Do smarowania chlebka, wypełniania naleśników lub rogalików, przekładania ciasta ... 100 g suszonych daktyli 4 łyżki ciemnego kakao  2 łyżki miodu ( alergicy mogą pominąć ) 2 kostki czekolady 85% 5 łyżek mielonych orzechów laskowych 1/4 szklanki wody spod daktyli / mleka 3,2% / mleka roślinnego Daktyle płuczemy pod bieżącą wodą i przekładamy do miseczki. Zalewamy wodą do przykrycia daktyli

Atlas Smaków
Jagodzianki z czekoladą 151

suchych drożdży szklanka mleka jajko 1/4 szklanki oleju rzepakowego pół szklanki cukru opakowanie cukru waniliowego szczypta soli Nadzienie: 1,5 szklanki jagód 100 g posiekanej mlecznej czekolady łyżka  cukru łyżka mąki ziemniaczanej Lukier: szklanka cukru pudru kilka łyżek gorącej wody Mąkę połączyć z drożdżami, szczyptę posolić. Wlać mleko, dodać jajko i wymieszać dokładnie. Dolać olej i resztę składników. Zagnieść

Atlas Smaków
Truskawkowy Eton Mess 159

Harrow School.  (czytaj Eton mess ) Składniki : 500 g truskawek 0,3 l śmietany kremówki pokruszone bezy i kilka sztuk całych do ozdoby garść zmielonych migdałów i czekolady   Przygotowanie: Bezy kruszymy na kawałki zostawiamy kilka sztuk na wierzch do ozdoby. Truskawki kroimy, a śmietanę kremówkę ubijamy. (mamy specjalny syfon, co bardzo ułatwia nam pracę). Na dnie szklanki

Lili w kuchni
Milkshake stracciatella z bezą 185

wystarczyły na 3 duże 0,5 l napoje. To bardzo duże porcje, więc można zrobić więcej tylko mniejszych. Składniki : 0,5 l lodów stracciattella (ewentualnie lody śmietankowe + wiórki czekolady - mama mówiła że da to ten sam efekt) 50 g pokruszonych bez + małe bezy do ozdoby 0,35 l mleka 2% bita śmietana    Przygotowanie: 0,35 l mleka

Lili w kuchni
Nalewka różana 187

prób wypracowałam sobie ten. On najbardziej mi odpowiada i msakuje. To mój przepis autorski.   Nalewka różana najlepiej smakuje w czekoladowych kieliszkach . Połączenie jednej z moich ulubionych nalewek z czekoladą to raj dla takiej czekoladoholiczki jak JA. Składniki: 0,7 l rumu (najlepszy jest Bacardi, jednak każdy się nada) płatki róż 3 do 5 porcji po około

Lili w kuchni
Masło z nerkowców Primavika 230

stanowi świetny dodatek do wszelkich kanapek, wafli, krakersów, placuszków, naleśników, omletów itp. Oczywiście można je również po prostu wyjadać łyżeczką :) Wybornie smakuje z dodatkiem słodkich owoców, dżemów a także czekolady!    Z tego przepisu < klik > zrobiłam czekoladowe naleśniki budyniowe (zamiast budyniu śmietankowego dałam czekoladowy), posmarowałam go pół na pół masłem z nrkowców i kremem czekoladowym - efekt

Kto ugości moich gości?
Tort z bitą śmietaną i owocami 242

użyłam świeże  truskawki i jagody.  Biszkopty przekładam bitą śmietaną i owocami. Na ostatni biszkopt gładko rozprowadzam masę oraz  na boki tortu. Udekorowałam owocami i posypałam startą czekoladą. Smacznego

The Sweet Damsel

Proponowane wyszukiwania