czekolada - 27946 przepisów (strona:1281/1864)

Dietetyczny deser owocowy z jagodami goji 88

Lato zbliża się wielkimi krokami, więc trzeba zrzucić trochę zbędnych kilogramów. Zamiast sięgać po kolejną kostkę czekolady lub zajadać się ciastkami polecam przygotowanie błyskawicznego deseru. Wychodzi go całkiem sporo i można się nim najeść do syta. Ponadto jego składnikiem są popularne ostatnio jagody goji zaliczane do "superfoods". Mają sporą dawkę witamin i składników mineralnych m.in. B2, PP, fosfor

Czekoladowa muffinka
Obłędny Sernik krówkowo-waniliowy. 205

dzięki czemu jest równy, zwarty oraz aksamitny. Spód, który najbardziej mi pasował do słodkiej masy serowej bazuje na herbatnikach z dodatkiem ciemnego kakao holenderskiego, oraz dla wydobycia głębi smaku czekolady odrobinie kawy rozpuszczalnej. Całość zwieńczyła dekoracja z orzechów Pekan, które doskonale pasują do krówki, Smacznego. Składniki:  Na masę serową: 500 g sera przynajmniej dwukrotnie zmielonego 2 łyżki ekstraktu waniliowego

vaniliowoczekoladowa
Tort czekoladowy z kremem tofii 173

Tort ten przygotowałam na specjalne zamówienie dla małego Kibica, który zażyczył sobie toffi i czekoladę. Wszystkie przepisy na krem o smaku toffi zalecały użycie masy kajmakowej, lub gotowego kremu z torebki. Żadna z tych opcji mnie nie przekonała i musiałam trochę pokombinować i poszukać, czegoś co bardziej będzie przypominało toffi. Znalazłam, zmiksowałam i uzyskałam pyszny lekki krem, który idealnie komponował

Cynamonowe szczęście
Murzynek z wiśniami 195

szkl mąki 1 łyżeczka sody  2 łyżeczki proszku do pieczenia 3-4 łyżki kakao 1/2 szkl oleju wiśnie lub śliwki 3 łyżki dżemu  z czarnej porzeczki kawałki czekolady   Wykonanie:   Jajka zmiksować z cukrem ok 5 minut, dodać mleko, mąkę, dżem i pozostałe składniki, na końcu olej. Po wierzch ciasta posypać wiśnie. Piec

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Dietetyczna biała czekolada z malinami i kakao 179

Domowa biała czekolada przygotowana w domu? Niemożliwe? A jednak! Bez tłuszczu palmowego, cukru i sztucznych aromatów! Po prostu cudowna. Dwuwarstwowa - biała z malinami i ciemna, mleczna. Będziecie zachwyceni! Masa jasna: 40 g oleju kokosowego 3 łyżki mleka w proszku 1% tłuszczu 1 łyżeczka miodu kilka malin Olej kokosowy rozpuścić. Dodać mleko i miód. Wymieszać. Na koniec dodać rozdrobnione maliny (moje

Chocolate Muffin Blog
Ciasto łaciate 291

herbaty. Jeden płat smarujemy cienko masą budyniową, nakładamy delicje, wylewamy tężejącą galaretkę, na galaretkę dajemy resztę masy i przykrywamy drugim plackiem. Na wierzch możemy zrobić polewę lub zetrzeć czekoladę. Ciasto wkładamy do lodówki

kruche babeczki
Naleśniki orzechowe 246

oczyszczoną, to otrzymasz miększe, wyrośnięte i puszyste naleśniki. Dzięki bananom te naleśniki są słodkie , ale spragnieni więcej słodyczy mogą dać na nie trochę miodu. Jak masz fioła na punkcie czekolady, to możesz posypać je łyżką kakao . Naleśniki orzechowe smakują nie tylko na ciepło, ale też na zimno . Przez to można je wziąć jako przekąskę w plener albo dać dzieciom

PaleoSMAK
Letni sernik na zimno z owocami. I wakacje! 166

wpół do pierwszej w nocy (kiedyś próbowałam się oszukiwać, że to już nad ranem , ale nic z tego...), spędzać w aucie minimum trzech godzin dziennie i taplać się w czekoladzie. No dobrze - to ostatnie akurat lubię, ale nawet od najprzyjemniejszych rzeczy człowiekowi potrzebna jest przerwa. Mam nadzieję się zregenerować na tyle, żeby jakoś przeżyć pięć dni w pracy i... Znów

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sałatka z jeżynami, czarną quinoą i sosem z czarnego czosnku 194

Wygląda jak płynna czekolada, ale to wymyślony przeze mnie sos z czarnego czosnku, który doskonale komponował się ze smakiem jeżyn. Okazuje się, że sałatka wcale nie musi być nudna, może być zaskakująca w każdej nowej odsłonie, jeśli tylko postaramy się o odrobinę nietuzinkowych składników. W dodatku wbrew pozorom to danie jest banalnie proste i łatwe, jedyne utrudnienie to zdobyć wszystkie

Quinoa Raz!
Puszysty sernik z frużeliną owocową 192

była wcześniej tak uparta Puszysty sernik z frużeliną owocową zrobił furorę… Jest przepyszny. Koniecznie wypróbujcie.   Składniki na spód: 250 g ciastek typu digestive w gorzkiej lub mlecznej czekoladzie 70 g masła, roztopionego   Ciastka kruszymy w malakserze na drobny pył. Masło roztapiamy, dodajemy do herbatników i mieszamy do połączenia. Tortownicę o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia

Made By Mom And Son
Mała Cukierenka w FAKTACH TVP3 Wrocław 187

mojej przygody w Telewizji Wrocławskiej. Zostałam zaproszona i miałam przyjemność brać udział w dwóch wydaniach FAKTÓW TVP3 Wrocław. Za pierwszym razem upiekłam czekoladowe słodkości i mówiłam o cudownej czekoladzie ( patrz FILM ), a za drugim razem byłam poproszona o przygotowanie tortu dla pana profesora Miodka na 70 urodziny. W tym samym wydaniu faktów mówiłam o słodkich truskawkowych deserach oraz truskawkach. Wspaniale

Mała Cukierenka
Sernik jaglany ze śliwkami (bezglutenowy) 122

stopni C. Zostawiamy do przestygnięcia. Na początku mogą być trudności z rozkrojeniem ciasta, dlatego trzeba odczekać min. godzinę. Sernik przechowujemy w lodówce. Najlepiej smakuje polany odrobiną roztopionej, gorzkiej czekolady

Kuchnia Ellie
Surowe batoniki energetyczne :) 155

baton z ziarnami kakao. Batonik pachnie mocno czekoladowo. Podczas gryzienia wyczuwalne są ziarna kakaowca, które także można bez problemu zauważyć. Jest dość słodki z intensywnie wyczuwalną goryczką charakterystyczną dla czekolad o wysokiej zawartości kakao. Ma półtwardą konsystencje. Widoczne są jakby dwie warstwy batona - pierwsza w środku, odgrywająca rolę "nadzienia", druga na zewnątrz jako "polewa". Choć myślę, że to tylko taki

Zdrowie na języku :P
Kawa miętowa 118

nutką słodyczy :) bomba! Przepis na ten przysmak znalazłam u Jolanty KG na Przyślij Przepis. Dziękuję za możliwość udostępnienia :) Składniki: 2 łyżeczki ulubionej kawy rozpuszczalnej 3 pastylki miętowe w czekoladzie 100 ml mleka 50 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka cukru waniliowego Opcjonalnie cukier do smaku Sposób przygotowania: Kawę wsypujemy do wysokiej szklanki, zalewamy wrzątkiem do połowy jej wysokości. Wkruszamy dwie pastylki

Kolorowy Przepisownik

Proponowane wyszukiwania