Pączki pieczone w piekarniku z dżemem truskawkowym (Fit) 253200g cukru pudru, sok ze świeżej pomarańczy i kilka kropli cytryny RADA: Jeśli pączki mają być jeszcze bardziej odchudzone to zamiast lukru polejcie je roztopioną w kąpieli wodnej gorzką czekoladą z dodatkiem masła Przygotowujemy rozczyn na ciasto. Mleko delikatnie podgrzewamy na palniku lub w mikrofalówce. Kiedy będzie letnie, przelewamy do wysokiego naczynia. Dodajemy drożdże oraz jedną łyżkę mąki pełnoziarnistej pszennej
Kolizje Smaków
Wątróbka z jabłkami, żurawiną i cynamonem 274obawy o zarzucenie planu, zrobić sobie małe odstępstwo od dietetycznej normy - wykorzystam znowu ten przepis. Sama nie wiem, dlaczego, ale zawsze lubiłam połączenia mięsa i słodyczy. Mięso i czekolada, mięso i owoce, mięso i cynamon - jest w tym coś intrygującego. WĄTRÓBKA Z JABŁKAMI, ŻURAWINĄ I CYNAMONEM Składniki: - 700 gramów wątróbki z indyka - 70 gramów żurawiny suszonej - 1 duża cebula
Życie zamknięte w smaku
Kora orzechowa 205puszki pokrojone w plasterki Galaretki rozpuszczamy w 750 ml wody i odstawiamy do stężenia. Na pierwszy blat ciasta wykładamy połowę kremu, na nim układamy ciastka maczane w likierze kawowym ( czekoladą do dołu ) na wierzch wykładamy pozostały krem ( odkładając kilka łyżek - będzie na potrzebny do posmarowania drugiego spodu). Na krem wykładamy drugi blat, smarujemy cienko odłożonym kremem i układamy pokrojone
Słodka Kraina Wypieków
Jaglane brownie z płatkami owsianymi 261wyszło idealnie wysokie, a raczej odpowiednio i w sam raz niskie ;) Pieczemy w temp. 175 st. przez 45-50 minut, do suchego patyczka. Już po chwili czuć wspaniały zapach czekolady i kokosu! Nie mogliśmy się doczekać, aż będzie gotowe!! :) Rozpływa się w ustach! Smacznego! aakuku
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Serowe pakieciki z budyniem, dżemem i miechunką / Cream cheese pastries with, pudding, jam and golden berries 229mąki 150 g kremowego serka śmietankowego 6 łyżek mleka 6 łyżek oleju 4 duże łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu śmietankowego z białą czekoladą Delecty 60 g Miechunki Peruwiańskiej Bakallandu 2 łyżki cukru do posypania 1 jajko, roztrzepane ulubiony dżem migdały w płatkach Bakalland do posypania cukier puder do posypania Przygotowanie: Przygotuj budyń zgodnie ze wskazówkami
karmelowy
Bezglutenowy sernik pomarańczowy 222Ostatnio proponowaliśmy Wam sernik tiramisu i nie da się ukryć, że zyskał Wasze solidne zainteresowanie dlatego dzisiaj kolejne ciacho z tej serii. Tym
Kuchenne Wariacje
CHURROS – hiszpańskie słodkości z ciasta parzonego 225Churros to hiszpańskie słodkości z ciasta parzonego. Podawane w Hiszpanii dosłownie wszędzie – zarówno na śniadanie, jak i deser czy też przekąskę. Obsypane cukrem pudrem czy też zanurzone w czekoladzie – zawsze smakują obłędnie! Ostatnio jedliśmy te Zakręcone Churros – bezglutenowe , a dziś mam dla Was ich oryginalną wersję! Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 100 g * mleko
Ostra na Słodko
Muffinki z nutellą 343silikonowe foremki ciastem do wysokości 3/4. Do każdej z foremek wkładamy całą łyżeczkę nutelli i palcem, maczanym w wodzie wciskamy delikatnie w głąb ciasta. Muffinki pięknie wyrosną, więc jeśli czekolady nie uda się całkowicie zakopać, ciasto i tak je przykryje. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 20-25 minut. SMACZNEGO Marcin
Ania i Marcin gotują
Tort orzechowo kajmakowy z kremem kawowym 435ponczem. Wykładamy 2/3 masy kawowej, przykrywamy ciastem orzechowym, na którym rozsmarowujemy masę kajmakową i przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Boki i wierzch smarujemy pozostałym kremem kawowym. Dekorujemy dowolnie, można polać czekoladą, lub np udekorować prażonymi płatkami migdałów
Cynamonowe szczęście
Owsiane placuszki w pięciu odsłonach 196sałatką owocową (banany, kiwi, jabłka, pomarańcze, skropione sokiem z cytryny - do tego można dodać rodzynki albo suszoną żurawinę) Z serkiem waniliowym i gorzką czekoladą Z cukrem pudrem - w dzieciństwie tak jadłam racuchy:) Z orzechami włoskimi w miodzie (do rondelka włożyłam orzechy oraz dobry, prawdziwy miód, podgrzałam lekko
Kulinarne Inspiracje
ZAKRĘCONE CHURROS – bezglutenowe! 261patelni ) rozgrzewamy olej., ciasto wkładamy do rękawa cukierniczego i na gorący wyciskamy ozdobne okręgi. Smażymy na rumiano, odsączamy na papierowym ręczniku. Zajadamy posypane cukrem pudrem ( albo moczone w czekoladzie ! ) Smacznego
Ostra na Słodko
Placuszki maxi kokosowe (wg Gordona Ramsay'a) 199innym przypadku dodajcie więcej cukru - pamiętając, że polewa/sos też wpływają na smak placków. (**) Placki polałam płynnym cukrem trzcinowym, posypałam wiórkami i ozdobiłam migdałami w białej belgijskiej czekoladzie z kokosem (od Skworcu
Di gotuje
Raw batony amarantusowe z awokado i migdałami 167bananem, amarantusem i migdałami. Mieszanka wielu smaków, które razem tworzą przepyszną całość. Dodatkowo dostarczają masę energii i zdrowych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Są wspaniałym substytutem słynnego snickersa- tylko że, bez czekolady. Na szczęście fakt ten wcale nie sprawia, że raw batoniki są gorsze- wręcz przeciwnie- można je jeść i cieszyć się, że dostarczamy organizmowi same pozytywnie wpływające na jego funkcjonowanie związki
healthy dreams
OPONKI SEROWE - okrągłe szczęście w wersji tradycyjnej i bezglutenowej. 263Szczęśliwi czasu nie liczą, ale czy liczą kalorie? Pewnie nie, skoro są radośni, to nie muszą sobie niczego odmawiać. Reakcji "nie, dziękuję" na widok czekolady zrozumieć nie potrafię, odwrócenie się od sernika w głowie mi się nie mieści, ale powiedzenie "nie" dla oponek serowych równe jest dla mnie przejawowi masochizmu. Te nietypowe odmiany tłustej słodyczy z rodziny pączkowatych to kwintesencja
Wypisz Wymaluj
Rokitnik - z czym to się je...? 246więcej miąższu, może to zabrać nawet do 12 godzin). Zmielić w młynku do kawy, przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiczku. Smacznego! A ja jadę dziś do Kopenhagi. Na wykład o czekoladzie. Tak, wiem; sama sobie zazdroszczę
Pożeraczka, czyli raz adobrze