czekolada - 27946 przepisów (strona:1267/1864)

Babka "z jajem" 248

wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 st. C. Zwiększamy temperaturę do 165 st. C i pieczemy 35-40 minut. Po wystudzeniu możemy posypać cukrem pudrem, polukrować lub polać czekoladą. Smacznego

Maminek kulinarny
PIEROGI ZE SŁODKĄ KAPUSTĄ. Tradycyjne i Bezglutenowe. 174

zresztą również do pierogów. Jest to wiadome z powszechnego uznania, szczególnie, gdy przypieczętujemy to swoją opinią. Idąc tym tokiem rozumowania, warto połączyć obiekty westchnień. Słodycz nie oznacza przecież jedynie czekolady, karmelu i chałwy. Słodka może być również kapusta, a pierogi z niej to niekwestionowana rozkosz podniebienia. Czasy gdy bezglutenowcy załamywali w takich chwilach ręce i wysyłali nienawistne, przepełnione zazdrością spojrzenia

Wypisz Wymaluj
Sernik z tofu 179

szklanka gęstego mleka kokosowego, dobrze schłodzonego spora garść rodzynek, namoczona w ciepłej wodzie przez 15 minut 2 połówki brzoskwiń z puszki, pokrojone w drobną kosteczkę Polewa czekoladowa: ½ szklanki ciemnej czekolady 1/3 szklanki gęstego mleka kokosowego 1 łyżka cukru pudru Aby przygotować spód do miski przesiej mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia oraz sól. Dodaj schłodzoną, pokrojoną w kostkę margarynę

Roślinna - blog wegański
Szybkie ciasto marmurkowe kokosowo-orzechowe 299

rzecz zmielonych płatków owsianych oraz zamianie masła na olej. Zrobiłam je wczoraj i na ciepło nie smakowało mi tak dobrze, jak dziś rano. Było wyśmienite. Tylko polewy z czekolady mi brakowało, a miałam na nią chrapkę. Niestety nie miałam w domu, a kakaowej nie miałam ochoty robić - to nie to samo :) Składniki: 1,5 szklanki maki pszennej 1,5 szklanki

Anioszek w kuchni
Zdrowy deser śmietanowo-malinowy z kaszą jaglaną i czekoladowym kremem z daktyli 277

łyżkami zimnego, lekko stężałego musu malinowego. Na górę daj po pół łyżki kremu czekoladowego, dookoła niego rozsmaruj po łyżce śmietanki. Udekoruj resztą sosu malinowego. Możesz posypać startą czekoladą mleczną. Kolejność warstw możesz zmienić wg upodobania. Na stronie www.sklepagnex.pl znajdziesz szeroki wybór zdrowych produktów, w tym kaszę jaglaną

Anioszek w kuchni
Piegusek 208

również mieszamy. Pieczemy w formach keksówkach wyłożonych papierem przez około 50 minut - temperatura 160 stopni. Piegusek A jeśli upieczemy to ciasto w foremce na babkę i po wystygnięciu polejemy czekoladą - otrzymamy taką oto pyszną makową babę ;-) Pieguskowa baba Pieguskowa baba SMACZNEGO

peggiwkuchni
Waniliowe placuszki z jeżynami 150

coś bym, coś bym". Robią się błyskawicznie, a składniki powinny znajdować się w każdej kuchni. Jeśli jednak nie posiadacie jeżyn, możecie je z powodzeniem zastąpić innymi owocami bądź czekoladą ;-) Waniliowe placuszki z jeżynami  WANILIOWE PLACUSZKI Z JEŻYNAMI Na około 7 sztuk:      1 serek waniliowy (150 g)      1 jajo      1 łyżeczka

peggiwkuchni
Placek kukurydziany ze śliwkami 199

inne owoce). Ja mam śliwki już wypestkowane ;-) Na warstwę ze śliwkami wykładamy pozostałą część ciasta - wyrównujemy powierzchnię. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut. Studzimy. Podajemy polane czekoladą lub posypane cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Placek kukurydziany ze śliwkami Placek kukurydziany ze śliwkami Placek kukurydziany ze śliwkami SMACZNEGO

peggiwkuchni
Biszkopt czekoladowy z gruszkami 239

plastry, które układamy na wierzchu ciasta. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut (do suchego patyczka). Studzimy. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub polać rozpuszczoną czekoladą. Biszkopt czekoladowy z gruszkami SMACZNEGO :-) Dziś udało się też pobiegać. W lesie panowała iście wiosenna atmosfera! Aż dziw, że to niemal połowa listopada. Peggi w lesie

peggiwkuchni
Babka Trzy Kolory 190

piek gaz) w elektrycznym będzie to 180 stop. przez 1h do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu możemy babkę o pudrować, po lukrować bądź jak w moim ulubionym przypadku oblać czekoladą. Smacznego !!  Szeroki wybór superfood można znaleźć w sklepie internetowym   www.sklepagnex.pl

Gotowanie...to proste !
mazurek z ajerkoniakową panna cottą 163

mieszamy. Wystudzone ciasto kruche równomiernie smarujemy cienką warstwą dżemu. Na wierzch wylewamy panna cottę. Całość wkładamy do lodówki do stężenia. Przed podaniem dowolnie dekorujemy np. czekoladowymi jajeczkami i posiekaną czekoladą

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto marchewkowe 182

smakuje z dodatkiem przypraw korzennych (cynamonu, goździków, gałki muszkatołowej, kardamonu) oraz orzechów i suszonych owoców. Można je podawać posypane cukrem pudrem  (jest to mój ulubiony sposób), polane lukrem, czekoladą lub z kremem z serka mascarpone  (przepis) . Składniki: 1,5 szklanki startej marchewki (około 3 szt.) 1,5 szklanki mąki pszennej 4 jajka 1 szklanka oleju 1 szklanka cukru

Smakowity Blog Kulinarny
Kakaowa babka majonezowa 202

czekoladową : składniki: ½ szklanki mąki ziemniaczanej ½ szklanki mąki pszennej 2 łyżki gorzkiego kakao ¾ szklanki cukru 4 jajka 4 kopiaste łyżki majonezu 1-2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 100 g czekolady + 50 ml śmietanki 30% (rozpuścić w kąpieli wodnej) lub polewa czekoladowa wg tego przepisu czekoladowe jajeczka i złote perełki Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 160°C z włączonym termoobiegiem. Jeśli

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Warszawa Powiśle - kultowa klubokawiarnia na widelcu 199

ziemniaka i parmezanowe paluchy. Na koniec przyszedł czas na deser, kelnerzy podali nam wyśmienite marchewkowo-korzenne ciacho przełożone kremem na bazie mascarpone i rewelacyjne ogromne ciastko maślane z dodatkiem czekolady.   W międzyczasie mogliśmy spróbować 3 rodzajów domowych lemoniad: szpinakowej, grejpfutowej i cytrynowej. Zdecydowanie ta szpinakowa skradła moje serce. Oprócz lemoniad załoga Powiśla serwowała nam różne koktajle alkoholowe. Spodobał

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania