Domowe eklerki, są znacznie bardziej miękkie niż te sklepowe, ale równie smaczne. Przekładane budyniem i polane czekoladą na wierzchu. Z podanych ilości wychodzi 10 eklerek. 4/5 szklanki wody 4/5 szklanki mąki 4 jajka 100 gram masła 2 jajka 600 ml mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyzki mąki pszennej 4 łyżki cukru Nagrzać piekarnik na maksymalną temperaturę
Czerwony Gupikół, serniki piec 60-70 minut, do suchego patyczka, przy uchylonych drzwiczkach wystudzić serniki, talerzem nakryć formę, odwrócić, i wyciągać boczną formę, potem zdjąć spód i usunąć papier POLEWA: czekolada toffi 100 gram, 2 łyżki kakao, 5 łyżek śmietany gęstej 18%, w kąpieli wodnej wszystko połączyć mieszając rózgą ciepłą polewą polać serniki, wygładzić nożem, posypać posypką kolorową - sernik jest wyborny
W Mojej Kuchni Lubięmięs. Doskonale też wychodzą z niej słodkie marmolady, musy i powidła. Uda się również kompot, galaretka czy jarzębinowa herbatka. A może zajmujecie się cukiernictwem? Wówczas polecamy jarzębinę w czekoladzie. Zdrowotnie możemy z niej zrobić odwar pomagający na biegunki i działający moczopędnie. Przy problemach z wypróżnianiem uratuje Was jarzębinowy macerat. Również w kosmetyce jarzębina spisuje się doskonale. Działa antybakteryjnie, oczyszczająco
Marder&Marder Manufacturekażdy jesienny poranek będę zaczynać w taki sposób A Wy, dacie się namówić? Przepis na pełnowartościowe śniadanie Drukuj przepis Porcji: 1 Czas gotowania: 10 minut Składniki 4 ciastka belVita czekolada+orzechy mały jogurt naturalny owoce - ja użyłam malin i nektarynki herbata Przepis 1 Jogurt przelewamy do miseczki. 2 Wkładamy do jogurtu całe lub pokruszone ciastka. 3 Dodajemy ulubione owoce
Kuchnia BazyliiWierzch udekoruj ciastowym proszkiem.* Smacznego! * Być może nie zużyjesz całego proszku z ciasta. Możesz dodać do niego trochę serka i uformować z powstałej masy kulki, które potem dobrze pokryć czekoladą :) Słodka przekąska gotowa
Kuchnia w Słońcu Skąpananich mas i kremów i dekoracyjnych różyczek z masy cukrowej. Opisuje jak w cieście działa proszek do pieczenia, jogurt, kwaśna śmietana, dlaczego użyć kakao w proszku, a nie czekoladę w proszku. Podaje też zamienniki, niemal do każdego ciasta. Ci, którzy nie mogą jeść żółtek, dodają same białka... Przepisy są w formie tabelki, z podziałem na gramy i na szklanki, dokładnie
Posadzone i zjedzonerobić na 100%, jak wszystko w życiu. Co bym ugotowała z tej książki? Dobrze wygląda łosoś z wermutem, krem marchewkowy z wanilią, a na deser krem z mascarpone i czekolady. Potrawy, które tylko są opisane, wyglądają z resztą dużo smakowiciej w mojej pamięci, niż te na które podaje się przepis. Olla podrida, którą kojarzę z Rękopisu… Potockiego czy palona ryba
Ugotowane pozamiatanekasza jaglana ugotowana zamiast owsianki - nasiona chia - ulubione owoce takiej jak pokrojone w kosteczkę gruszki, banany, mango, dynia itd. - przyprawy takie jak kardamon, imbir, cynamon, - na bogato: czekolada, masła orzechowe Życzę smacznego i pięknego dnia
SMYKWKUCHNIbrzegi bez nadzienia. Wzdłuż dłuższego boku składam ciasto na trzy razy, potem kroję na 3-5 cm kawałki, każdy skręcam tak jak przy Drożdżówkach z malinami i czekoladą , układam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiam do wyrośnięcia na około 20- 30 minut. Po tym czasie każdą smaruję mlekiem i posypuję kruszonką. Potem wstawiam do piekarnika nagrzanego
Blondynka Gotujeprzyjemne; wszystko toczy się w leniwym tempie, jest czas na wszystko i dla wszystkich. Z chlebami uwinęliśmy się w trzy dni; od dzisiaj więc zaczynamy przygodę z rzeźbami z czekolady i karmelu. Szczególnie na myśl o tym drugim niecierpliwie przebieram łapkami; do tej pory bowiem z karmelu robiłam co najwyżej nitki... Oj, będzie się działo! Jednocześnie (a odkrycie to wprawiło
Pożeraczka, czyli raz adobrzenastępnie rozsmarowujemy ją robiąc kółka trzonkiem łyżki lub widelca. W ten sposób powstają wzory. 4. Zmniejszamy temperaturę do 170 stopni, pieczemy tartę jeszcze przez 30 minut. Możemy udekorować czekoladą lub świeżymi owocami
Szefowa kuchniBardzo lubię różnego rodzaju owsiane ciasteczka czy batoniki. Z dodatkiem orzechów, bakalii, a czasem czekolady. Gdy nadchodzi jesienna pora moja chęć na zjadanie takich wartościowych słodyczy zwiększa się jeszcze bardziej. Dlatego gdy już oficjalnie zawitała do nas Pani Jesień przywitałam ją owsianymi ciasteczkami z dodatkiem orzechów włoskich, ziaren dyni i rodzynek. Pyszne, szybkie do wykonania, a znikają jeszcze szybciej, choć
Simply FoodLODÓWCE I KUCHENNYCH SZAFKACH Wyrzuć wszystko, co niezdrowe - biały cukier, białą mąkę, wysoko przetworzone produkty, "gotowce" zawierające konserwanty czy glutaminian sodu. Pozbądź się słodyczy (no dobra - dobrej jakości czekolada deserowa zostaje :)). paluszków, chipsów, słodkich płatków do mleka, kolorowych gazowanych napojów - już wkrótce sama/sam się zdziwisz, że nie są Ci do niczego potrzebne... 3. KUP WARTOŚCIOWE PRODUKTY Pożegnaj się z pszennym
Moje Kuchenne RewelacjeCzasem trzeba zrobić coś słodziutkiego ;) W tym deserze wbrew pozorom nie ma ani cukru, ani czekolady. Słodyczy i kolor to zasługa daktyli, karobu i przypraw ;) Z takim kremem świetnie współgrają świeże figi, a żeby było jeszcze pyszniej dodałam trochę orzeszków pinii. Składniki: 1 i 1/2 szklanki ugotowanej białej quinoy 5 świeżych daktyli bez pestek 4 łyżki karobu 4 łyżki
Quinoa Raz!garnka. Prażymy je na średnim gazie z ksylitolem jakieś 20-30 minut. Krok 3 Śmietanę ubijam na sztywno z dodatkiem ksylitolu i dekoruje naleśniki ozdabiając je gwiazdeczkami dmuchanymi z czekolady
Różowa kuchnia