stopni piekarniku na środkowym poziomie. Po tym czasie wyciągamy ciasto i zostawiamy do przestudzenia. Gdy ciasto ostygnie polewamy je polewą i dowolnie dekorujemy np. zbożowymi kuleczkami w czekoladzie. Przygotowanie polewy Do garnuszka z grubszym dnem wkładamy 125 g masła, 1/2 szklanki cukru pudru i 2 czubate łyżki ciemnego kakao. Całość rozpuszczamy na małym ogniu ciągle mieszając. Na koniec dodajemy łyżkę
Słodkie okruszkiNaszła mnie ochota na coś słodkiego. Zamiast zjeść chrupki bądź czekoladę postanowiłam zrobić jakiś szybki deser. Plan był na owoce z bitą śmietaną, z racji tego, że mąż kupił lody to wyszło jak wyszło. Na dzień dzisiejszy nie umiem robić ich sama, ale myślę że się wezmę za nie już niebawem. Taki deser na każdą kieszeń
Misz-masz by Domiprawie na sztywno, dodać serek i ubijać, aż krem wyraźnie zgęstnieje (nie za długo, bo można śmietanę przebić i się zwarzy). Gotowym kremem udekorować muffiny, wierzch posypać startą czekoladą
In my kitchendeseru. Affogato Składniki: filiżanka gorącego espresso lody waniliowe lub śmietankowe, u mnie waniliowo - czekoladowe Przygotowanie: Do szklanek przekładamy lody i zalewamy gorącym espresso. Podajemy posypane wiórkami czekolady lub np. kakao
Moja smaczna kuchniajaglaną. Zmoczyć ręce i uformować ciastka. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 25 minut. Aby ciastka były jeszcze lepsze można dodać czekoladę. Smacznego
wegujemyodpowiednie, ale za taką cenę na pewno warto było je kupić. Za ilość na zdjęciu zapłaciłam 80 gr. Na powrocie wstąpiłam do pobliskiej "Biedronki", aby zaopatrzyć się w czekolady z masłem orzechowym, które są obecnie w przecenie i kosztują 1.99zł. Wstąpiłam również do jednego ze sklepów sieci "Top market", gdzie kupiłam baton z suszonymi daktylami, rodzynkami
wegujemyśrednie pucharki: 20 dag podłużnych biszkoptów 25 dag mascarpone ½ szklanki śmietany kremówki ½ szklanki naparu z kawy 5 łyżek likieru czekoladowego 3 żółtka 3 łyżki cukru pudru Tarta czekolada: biała, gorzka, mleczna Kakao do oprószenia Sposób przygotowania: Kawę schłodzoną słodzimy łyżeczką cukru, mieszamy z 2 łyżkami likieru czekoladowego, skrapiamy połamane na kawałki biszkopty i układamy po równo w pucharkach . Żółtka
Wanilia i Kardamoncebula, szparag) polędwiczka z puree z soczewicy, z warzywami pęczak z ziołami i warzywami ze schabem deser... pierożek z ciasta filo, z musem z jeżyn i twarożkiem z biała czekoladą
Dzieje kuchennej Wiewiórybyć może właśnie z tego powodu, nazwany został sernikiem wiedeńskim. I tak o to sernik podbił serca i podniebienia Polaków. Bez spodu, na kruchym spodzie, z kruszonką, lukrem, migdałami, czekoladą. Przepisów wiele. Ja zachęcam dzisiaj to spróbowania niezwykle smacznego sernika śmietankowego. Bardzo szybki w przygotowaniu i bardzo szybko jedzony Składniki: 1kg twarogu 6 jaj 1 szklanka cukru 500ml śmietanki kremówki
Jacob TastesŻartobliwa nazwa dla tego pysznego deseru. Ciemne ciasto, przełożone kakaowym kremem, oblane czekoladą z rodzynką na wierzchu ... nie tylko dla panów, myślę że każdy się skusi ;) SKŁADNIKI Biszkopt: 7 jajek, 1 szkl. mąki, ¾ szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao Krem: 2 budynie śmietankowe bez cukru, ½ l mleka, ¾ szkl. cukru pudru, 1 kostka masła, 2 łyżki kakao
słodki bratekNaleśniki najlepsze są na słodko, z kremem , dżemem, twarożkiem, czekoladą i owocami. Co kto lubi! Teraz mamy wiosnę więc muszą być owoce, najlepiej miseczka swoich ulubionych, dodatek aksamitnego kremowego twarożku , miodek z mniszka i mamy wspaniałe danie! Polecam są przepyszne! Składniki: Ciasto naleśnikowe: 20 dag mąki tortowej 2 łyżki mąki kokosowej 2 szklanki mleka 3 duże jajka 1 łyżeczka cukru
Wanilia i Kardamon/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasteczka są przeeepyszne, a dodatkowo - niezwykle proste w przygotowaniu i nie zawierają jajek. Możecie pokombinować z dodatkami i do środka dodać czekoladę, czy np. bakalie. Idealnie komponują się również z dodatkiem konfitury lub jedynie posypane cukrem pudrem. Polecam! (20 sztuk) 300g masła/margaryny 340g mąki pszennej 140g cukru (można dać nieco
Di gotujezrobi chociaż jedną potrawę. Dlaczego szparagi są fajne? Niekwestionowanym królem argumentów, dlaczego szparagi są cudowne, jest to, że są niskokaloryczne – 100 g to tylko 18 kalorii. Szkoda, że czekolada i lody tak nie mają. Oprócz tego szparagi najzwyczajniej w świecie są zdrowe. Zawierają dużo kwasu foliowego, który jest niezbędny w rozwoju ciąży, spowalnia procesy starzenia i wspomaga krążenie krwi. Witaminy
ladykitchenregulujecie według swoich preferencji smakowych. Z lodówki wyjmujemy kieliszki ze stężałą galaretką, wyciskamy w puste miejsce bitą śmietanę. Deser dekorujemy połówkami lub całymi truskawkami. Możemy również posypać deser płatkami czekolady. Smacznego The post Deser z galaretką, truskawkami i bitą śmietaną appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjeśli na pieczenie nie macie za dużo czasu (lub to Wasze pierwsze ciasto tak w ogóle ;) ), mój ulubiony przepis z kategorii nie-do-popsucia. Jako dodatki najlepiej wybrać ulubioną czekoladę lub bakalie, wersja ze świeżymi owocami bywa nieco bardziej kapryśna. W wersji piknikowej, wygodnie zabierzemy je do koszyka, a jeśli zostajemy w domu plusem jest fakt, że przygotujemy je dosłownie
Ciastkozercy