doskonale. Mają zwartą konsystencję jak klasyczne burgery, ale są lżejsze no i zdrowsze. Burgery z fasoli to doskonały sposób na przemycenie do diety dziecka fasoli, cieciorki i kaszy oraz cukinii i świeżej pietruszki. Nasz syn wcina „kotleciki” aż miło, nie podejrzewając, że w środku są wszystkie składniki, na które normalnie krzywi się, jak po zjedzeniu gorzkiego lekarstwa. Burgery z fasoli(...)nosem, upiecz bułki zgodnie z przepisem, z mąki uniwersalnej. Składniki: 250 g polędwiczek drobiowych 1 puszka czerwonej fasoli (400 ml) 1 puszka cieciorki (400 ml) ½ szklanki pęczaku 1 mała cukinia 1 łyżka suszonego czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka suszonej cebuli Duża szczypta kminu rzymskiego 2 płaskie łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu 2 szklanki płatków kukurydzianych
Niedzielny kucharzjest na tyle wszechstronne, że każdy może dodać swoje ulubione składniki, nie potrzeba też dyplomu szkoły kulinarnej, aby takie pyszności ugotować sobie w domu. Korzystając z dostępu do świeżej cukinii, papryki możemy wyczarować takie cudo, a dzisiaj wyczarował je dla Was mój mąż Do przygotowania 6 porcji potrzebujemy: – 3 grillowe kiełbasy – 2 pomidory – 7 pieczarek(...)cukinie – 1,5 koncentratu pomidorowego (z tubki) – 1/2 czerwonej papryki – 1/2 pomarańczowej papryki – 1/2 żółtej papryki – garść szczypioru do dekoracji – sól, pieprz i świeże zioła do smaku Przygotowanie zaczniemy od pokrojenia wszystkich składników – może to być kostka lub ćwiartki. Kroimy kiełbaski, pomidory, pieczarki, cukinie i papryki. Rozgrzewamy patelnię i na małym ogniu podsmażamy
Szybko Tanio Smaczniecukinii można zrobić hummus? Tak! Chociaż jego konsystencja jest ciut inna (rzadsza) niż cieciorkowego, to myślę, że ta wariacja przypadnie Wam do gustu. U nas powstała już druga porcja, która, podobnie jak wcześniejsza, zniknie w mgnieniu oka! To smaczna propozycja nie tylko dla wegan i wegetarian, ale przede wszystkim dla osób szukających nowych smaków (mój wybredny Mąż stwierdził, że jest(...)super!). Sezon cukiniowy trwa, a ja zostawiam Was z przepisem! Do przygotowania hummusu potrzebujemy: – 700 g cukinii ( kupicie na platformie zakupowej LokalnyRolnik.pl ) – 4 czubate łyżki tahiny – sól, pieprz, za’atar (jeżeli macie ochotę) – 2 małe ząbki czosnki – sok z 1/2 limonki Przygotowania hummusu zaczynamy od umycia cukinii, ewentualnego jej obrania i odcięcia końców. Warzywo
Szybko Tanio Smaczniedoskonale. Mają zwartą konsystencję jak klasyczne burgery, ale są lżejsze no i zdrowsze. Burgery z fasoli to doskonały sposób na przemycenie do diety dziecka fasoli, cieciorki i kaszy oraz cukinii i świeżej pietruszki. Nasz syn wcina „kotleciki” aż miło, nie podejrzewając, że w środku są wszystkie składniki, na które normalnie krzywi się, jak po zjedzeniu gorzkiego lekarstwa. Burgery z fasoli(...)nosem, upiecz bułki zgodnie z przepisem, z mąki uniwersalnej. Składniki: 250 g polędwiczek drobiowych 1 puszka czerwonej fasoli (400 ml) 1 puszka cieciorki (400 ml) ½ szklanki pęczaku 1 mała cukinia 1 łyżka suszonego czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka suszonej cebuli Duża szczypta kminu rzymskiego 2 płaskie łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu 2 szklanki płatków kukurydzianych
Niedzielny kucharzprzyprawy znajdziecie w sklepie Skworcu #skworcu https://www.skworcu.com.pl Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na Facebooku gotowaniepatki ❤ https://m.facebook.com/gotowaniepatki/ Składniki: 0.5 kg schabu bez kości 1 Cukinia 2 Papryki Czeewone Słodkie 1 Pęczek Natki Pietruszki 1 Cebula 500 ml przecieru pomidorowego 2 łyżki cebuli suszonej płatki Skworcu 1 łyżka papryki słodkiej Skworcu 1 łyżka suszonych pomidorówz bazylią(...)patelni rozgrzewam olej. Dodaję mięso. Smażę . Mięsoprzekładam do garnka. Wlewam ok 1.5 l wody. Gotuję. 3. Po upływie ok 20 minut oddaje przecier oraz pozostałe przyprawy. 4. Cukinię obieram i drobnl siekam. Paprykę myję i rownież drobno siekam. 5. Cebulę obieram i drobno siekam. 6. Do gotującego się mięsa dodaję cukinię i cebulę . Gotuję . Kiedy mięso będzie miękkie dodajemy
Gotowanie PatkiKREWETKI W SOSIE KOKOSOWYM Z TAGLIATELLE MARCHEWKOWYM I RYŻEM - puszka mleczka kokosowego 82% kokosa - 4 garście krewetek - 2 łyżki imbiru marynowanego wraz z zalewą - 2 średnie marchewki - 1 malutka cukinia - sos sojowy około 1 łyżeczki - sól - chilli świeże - kolendra świeża - 4 ząbki czosnku - olej - szalotka ponadto: - 200 g ryżu jaśminowego - Bunapi -Shimeji* - azjatyckie grzybki (dostępne w każdym większym markecie(...)lodówkach) Marchewkę obierz, potnij na cieniutkie plasterki - tagliatelle- za pomocą obieraczki. Cukinię umyj i potnij na tagliatelle. Oczyść krewetki, usuń pancerze. Na oleju przesmaż posiekany dość grubo czosnek, posiekaną w piórka cebulę, marchewkę i cukinię. Całość smażymy ciaglę mieszając, nie może nam się nic przypalić, przesmażamy całość przez 5 minut. Dodajemy imbir wraz z zalewą, przesmażamy minutę. Dodajemy
SMYKWKUCHNIŚwietnie wygląda i obłędnie smakuje! Składniki: 300g polędwicy z dorsza 200g kolorowego makaronu 2 ząbki czosnku 1/2 cebuli 1 marchew 170g brokułu 1 mała papryka 1 papryczka chilli 160g cukinii 1-2cm świeżego imbiru 100g groszku cukrowego 50g sera Grana Padano 1 łyżeczka miodu sok z 1/2 limonki sól morska olej arachidowy Wykonanie: 1. Dorsza umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem(...)Następnie podsmażyć kilka minut na oleju arachidowym. 2. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. 3. Ser zetrzeć na tarce. 4. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać, cukinię na półplasterki, papryczki w cienkie plasterki, a brokuł podzielić na mniejsze różyczki. 5. Marchew obrać i pokroić w cienkie plasterki, a groszek cukrowy umyć. 6. Cebulę i czosnek lekko zeszklić
Szalona Kuchnia Ewelinypomysł na zdrową kolację. Danie to jest nie tylko zdrowe, kolorowe, ale też niesamowicie aromatyczne i sycące. KASZA JAGLANA Z WARZYWAMI Składniki: 100 g kaszy jaglanej 1 mała cukinia 1 mała marchew 1 mała cebula 2 cm świeżego imbiru 1/2 brokuła 5-6 pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku szczypta oregano,bazylii i tymianku sól i pieprz do smaku(...)czosnkiem. Rozkładamy na blaszce do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok.13- 15 minut (pilnujemy, aby się nie przypaliła) Cebulę kroimy w pióra, cukinię na plasterki, brokuła dzielimy na mniejsze różyczki. Brokuła obgotowujemy we wrzątku przez ok. 5 minut, a następnie przelewamy zimną wodą. Na patelni rozgrzewamy oliwę szklimy na niej cebulę, a potem dodajemy
Bon appetit mon amienajsmaczniejsza jest pieczona w piekarniku. Do przygotowania tego dania najlepsze będą małe dynie, takie o wadze około 300 – 400 g każda. Składniki 4 małe dynie hokkaido 1 mała cukinia 1 czerwona papryka 2 łodygi selera naciowego 2 ząbki czosnku 100 g suszonych śliwek 200 g pomidorków koktajlowych 4 łyżki oliwy plus 2 łyżki do wysmarowania dyń 250 ml bulionu(...)warzywnego 150 g kuskus 1/2 – 1 łyżeczki sambal oelek lub posiekanej papryczki chili 1/2 łyżeczki mielonego kuminu sól Wykonanie Paprykę, cukinię i łodygi selera kroimy w małe kawałki (kostki, paski, tak jak lubimy). Czosnek obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki, pomidorki w ćwiartki, suszone śliwki w paski. Ścinamy dynię od góry, odcięte “pokrywki” odkładamy na bok. Wydrążamy
Tajemnice SmakuJesienny klimat w sycącej i rozgrzewającej zapiekance z kurczakiem, ryżem i warzywami:). 300g ryżu 2 filety z kurczaka 2 czerwone papryki 2 cukinie 2 cebule 600ml passaty pomidorowej sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka, papryka ostra olej 200g sera cheddar 1. Filety, cukinię, paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu(...)ścieramy na tarce. 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy filety. Kiedy się zarumienią dodajemy paprykę, cukinię i cebulę. Smażymy do momentu aż woda puszczona przez warzywa odparuje. Wtedy mieszamy mięso i warzywa z ryżem, passatą i serem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawami. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. 3. Danie zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około
Szefowa kuchnisię zbyt suche. Jednak według mnie ta wersja jest smaczniejsza, szczególnie, kiedy placki podane są z powyższymi daniami mięsnym lub z dodatkiem jogurtu naturalnego. Zobacz też: Warzywne placki z cukinii, marchewki i ziemniaków Placuszki z cukinii z patelni Placki z cukinii z piekarnika Pieczone ziemniaki Hasselback Przepis na pieczone placki ziemniaczane Drukuj przepis Porcji: 9 Czas gotowania: 50 minut Składniki
Kuchnia BazyliiKotlety drobiowe z marynaty to kotleciki z piersi kurczaka, które przed smażeniem zamarynowałam w marynacie zrobionej z ketchupu z cukinii, musztardy, czosnku i majeranku. Takie kotleciki są soczyste, mięciutkie i aromatyczne. Panierka wychodzi przyjemnie chrupiąca. Takie kotleciki to świetna alternatywa jeśli znudziły się wam tradycyjne kotlety drobiowe z piersi. Będą fajną propozycją na codzienny obiad lub na świąteczny stół. Niby(...)pierś z kurczaka 2 jajka kilka łyżek bułki tartej 2-3 łyżki mąki pszennej sól, pieprz do smaku olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Marynata: 1 łyżka ketchupu z cukinii 1 łyżka musztardy 5 łyżek oleju 0,5 łyżeczki majeranku 1 duży ząbek czosnku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Pokroiłam
Waniliowe Improwizacjepotrawy, nie tylko tej, ale każdej innej. Poza tym lubię eksperymentować w kuchni i rzadko robię coś tak samo. Tym razem zrobiłam rybę po grecku z porem, ketchupem z cukinii i ziołami włoskimi. Jako rybę użyłam filety z morszczuka argentyńskiego, które od jakiegoś czasu bardzo mi pasują. Oto przepis: Składniki: ok. 1 kg morszczuka argentyńskiego w filetach 5 marchewek(...)pietruszka 1/4 selera biała część pora 2 cebule 200 ml ketchupu z cukinii 100 g koncentratu pomidorowego 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego sól, pieprz czarny do smaku sok z cytryny przyprawa do ryb 0,5 łyżeczki przyprawy włoskiej mąka do panierowania ryb olej do smażenia 1 duży listek laurowy 4 kulki
Waniliowe Improwizacje