mielone - 47549 przepisów (strona:483/3170)

Brudny “Ryż” z kalafiora 110

ładujesz węgle to bez problemu podmień kalafiora na ryż. 1 Średni Kalafior 3 Łodygi Selera naciowego 1 Papryka zielona 1 Średnia cebula 2 Ząbki czosnku 250 g Chudego Mięsa mielonego wołowego 250 g Wątróbki drobiowej (lub innej) 1 łyżeczka Papryki wędzonej 1 łyżeczka Oregano suszonego 1/2 łyżeczki Bazylii suszonej 1/2 łyżeczki Sosu Chili Luisiana Gold (lub mniej jeśli(...)ręcznej tarki przygotuj z niego “ryż”. Pokrój paprykę, cebulę, selera naciowego i wątróbkę w drobną kostkę. Podsmaż warzywa na maśle klarowanym aż cebula się zeszkli. Dodaj mięso mielone, wątróbkę i przeciśnięty przez praskę czosnek, aż mięso zbrązowieje. Dodaj przyprawy i smaż jeszcze razem przez chwilę żeby oddały swój aromat. Dodaj kalafiora i duś wszystko razem

Oslov.
Placki pszenno-migdałowe 138

mleka migdałowego 2 jajka 2,5 szkl mąki pszennej 1 szkl mielonych migdałów 2 łyżki oleju 1 łyżeczka olejku migdałowego 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki ksylitolu (cukru) Przygotowanie: Do miski wlewamy mleko, olej, olejek i wbijamy jajka, mieszamy razem. Następnie wsypujemy mąkę, migdały mielone, proszek do pieczenia i ksylitol (cukier). Miksujemy, aż nie będzie

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Czwartek: Zdrowe burgery Toma Kerridge’a 118

różnią się jednak od tradycyjnych, zawierają dodatkowe składniki lub zamienniki tradycyjnym składników, ale smakują tak samo jak oryginały. Przepis pochodzi z jednego z programów w BBC . Składniki: 500 g mielonej wołowiny lub indyka 500 g cukini 2 łyżki włoskiej przyprawy (np. według tego przepisu) 1 łyżeczka sody 2 łyżki posiekanych kaparów 4 okrągłe bułki Mała kulka mozzarelli Duży pomidor(...)octu winnego 1 łyżeczka soli 2 łyżki majonezu ½ szklanki jogurtu greckiego Przygotowanie: Krok 1 Zetrzyj cukinię na tarce i bardzo dokładnie odciśnij z wody. Przełóż do głębokiej misy. Dodaj mielone mięso, włoską przyprawę, sól, pieprz, sodę i wymieszaj. Uformuj cztery burgery, przełóż na talerz, przykryj i wstaw do lodówki na czas przygotowania sałatki. Krok 2 Włóż obydwie kapusty

Niedzielny kucharz
Duszona kapusta kiszona z mięsem 123

papryczki chilli (można dodać więcej w zależności od ich ostrości) 6 liście laurowe 6 ząbki czosnku ulubione przyprawy (u mnie: papryka ostra i słodka, czosnek granulowany, mielone ziele angielskie) 4 łyżki smalcu (lub 2 łyżki oleju i 2 łyżki smalcu) pieprz sól Najpierw myjemy, osuszamy i oczyszczamy mięso z błonek. Kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki(...)dodać na samym końcu. Podlewamy niewielką ilością wody, przykrywamy i dusimy na niewielkim ogniu około godzinę, co jakiś czas mieszając. Mniej więcej w połowie kapustę doprawiamy pieprzem, papryką ostrą, mielonym zielem angielskim i czosnkiem granulowanym. Pilnujcie uzupełniania wody w kapuście, żeby jej nie przypalić. Po godzinie wyciągamy ząbki czosnku, chili, liście laurowe i je wyrzucamy. Odparowujemy resztę wody. Dodajemy

PatiGotuje
Drobiowa wędlinka z suszonymi pomidorami i ziołami 250

wędlinki zapraszam  tutaj Składniki: 900g piersi z kurczaka  10 g soli 4 g soli peklowej(jeśli chcecie możecie pominąć dodajcie odrobinę więcej zwykłej soli) 1/2 łyżeczki grubo mielonego(...)pieprzu 1/3 szkl.zimnej wody 1 łyżeczka suszonych pomidorów rozkruszonych 1/2 łyżeczki bazylii  do obtoczenia wędliny : 1 łyżeczka suszonej bazylii 1-2 łyżeczki suszonych pomidorów rozkruszonych 1/2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu łyżeczka oliwy Przygotowanie: Mięsko mielimy ,lub jak ja -rozdrabniamy w blenderze,dodajemy przyprawy,sól,wodę i dokładnie mieszamy ,żeby się dobrze wymieszało,wtedy wędlina będzie bardziej zwarta.Jak wkładacie

Swojskie jedzonko
Makaron z mini mielonymi w sosie grzybowym 114

cebuli, tymianek, 1 jajko, sól, pieprz, bułka tarta, tłuszcz do smażenia (smalec, olej) sos : 1 cebula, 2 garście grzybów suszonych (około 25 g), 1 ząbek czosnku, sól, świeżo mielony pieprz, świeży posiekany rozmaryn (około 1 łyżeczki do kawy), 2 łyżki sosu z kiszonych ogórków, cukier, kilka kropel soku z cytryny, 1 żółtko, pełna łyżka miękkiego masła, 1 łyżeczka mąki(...)pszennej, Bułkę namoczyć w wodzie (można namoczyć w mleku). Cebulę obrać. Mięso, cebulę (cebulę przed mieleniem można poddusić), odciśniętą bułkę zemleć. Dodać przyprawy (sól, pieprz, tymianek) do smaku. Następnie dodać jajka, dokładnie wymieszać. Formować niewielkie kotleciki, obtaczać w bułce tartej i lekko spłaszczać. Smażyć na rozgrzanej, ale nie bardzo gorącej patelni na rumiany kolor z obu stron. Gdy będziemy smażyć

królestwo garów
Spaghetti Z Sosem Meksykańskim 107

się namęczyłam bo wieczorową pora zrobić, dobre, zdjęcie to cud, ale myślę że nie jest najgorzej i zjadliwe są te zdjęcia :D Składniki na 2 osoby: 250 g mięsa mielonego np. z łopatki lub szynki 1 puszka pomidorów (mogą być z bazylią) 1 mała puszka mieszanki fasoli czerwonej z kukurydzą (212 ml ) 1 mała czerwona papryka 1 cebula mała(...)przepisu na opakowaniu. 2. Na patelni z oliwą/olejem  przesmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie dodajemy, paprykę pokrojoną w kostkę i  mięso mielone, solimy i pieprzymy całość i przesmażamy. 3. Kiedy mięso się troszkę przysmaży dodajemy puszkę pomidorów, oraz przyprawy, całość dusimy z 10 minut. 4. Po tym czasie dodajemy kukurydzę

Gotowanie...to proste !
Zupa ze świeżych ogórków z klopsikami i serkiem topionym 350

Składniki: ok. 5 sztuk ogórków gruntowych 3-4 ziemniaki 1 marchew 3 śmietankowe serki topione 300g mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 1 łyżka kaszki manny sól, pieprz, majeranek 1 litr bulionu warzywnego (lub wody) pół pęczka koperku     *** Mięso mielone mieszamy z jajkiem, kaszką manną, majerankiem, solą i pieprzem – do smaku *** *** Ziemniaki obieramy i kroimy

Blog z Apetytem
Pierożki z ciasta won ton z nadzieniem z mięsa wieprzowego 113

kupuję u Quina ) . Przeważnie kupuje kilka paczek ( nie są duże objętościowo, ani drogie ) i mam je w zamrażarce na takie chwile jak tego dnia. Tego dnia, mięso mielone leżało w lodówce, pomysłu na nie, nie było. Otworzyłam zamrażarkę a tam ciasto, pokrojone(...)kwadraty, po 30 minutach było już rozmrożone gotowe do użycia. Ciasto się rozmrażało, a ja zrobiłam nadzienie do pierożków   Nadzienie do pierożków 500 gram mięsa z łopatki ( mielonego) 4 ząbki czosnku 2 cm kawałek imbiru 2 zielone cebulki 0, 5 szklanki ciemnego sosu sojowego 4 łyżki oleju sezamowego 0,5 szklanki mrożonych liści kolendry   Czosnek obrałam

Kuchnia na wzgórzu
Papryka faszerowana kaszą i orzechami 131

danie jest pełnowartościowym posiłkiem dla całej rodziny.   Składniki: 6 czerwonych papryk szklanka kaszy bulgur łyżka oliwy łyżka masła 10 pieczarek biała cebula 2-3 ząbki czosnku 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 3 gałązki selera naciowego garść orzechów włoskich łuskanych 2 marchewki 100ml śmietanki słodkiej sól, pieprz czarny, słodka papryka, zioła prowansalskie Sposób przygotowania: 1l wody zagotowujemy, solimy(...)odparują większość wody. Doprawiamy sola, czarnym pieprzem, słodka papryka oraz ziołami prowansalskimi. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz roztarty czosnek i przesmażamy aż cebula się zeszkli. Dokładamy mięso mielone i doprawiamy. Kiedy mięso zmieni kolor dokładamy pokrojona w kostkę marchew i seler naciowy. Podlewamy śmietanka i dusimy na małym ogniu pod przykryciem 8-10 minut. Farsz mięsno

Pyry na Gaz
Kotlety mielone zapiekane w piekarniku 134

Znudziły się Wam tradycyjne mielone? Jeśli tak, to z przyjemnością oddaję w Wasze ręce przepis na kotlety, faszerowane pieczarkami i serem, a następnie zapiekane w piekarniku. Sprawdzą się na obiad w dzień powszedni, jak i na niedzielę. Roboty przy nich nie ma wiele, więc i narzekać nie powinniście, że trudne, drogie czy też skomplikowane :) Normal 0 21 false(...)font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}   Składniki na ok 8 sztuk:   500g mielonej szynki lub łopatki 6 pieczarek 1 duża cebula 1 łyżka masła 1 gałązka rozmarynu 1 gałązka tymianku 2 łyżki bułki tartej Sól, pieprz 200g sera żółtego Sposób przygotowania: Cebulę

Kuchnia w czekoladzie
Środa: Polpette di polo Jamiego Oliviera 173

, na które mówimy też pulpety. To już zapożyczenie z Włoch. Polpette to po prostu mięsne kulki – danie absolutnie fundamentalne dla włoskiej kuchni. Najczęściej robione są z mielonej wołowiny i cielęciny, choć wersja z polo czyli kurczakiem jest często spotykana. Polpette podaje się w formie przekąski, w zupie, albo na danie główne, w sosie pomidorowym lub saute

Niedzielny kucharz
Wegetariański bigos z cukinii do słoików , przetwory 327

marchewki 1,5 kg cebuli 4-5 słoiczków, koncentratu pomidorowego ,małych lub 1/2 dużego litrowego 10 kulek ziela angielskiego 6 liści laurowych 1 opakowanie ostrej papryki 2 opakowania słodkiej , mielonej papryki 1 łyżka pieprzu ( można mniej , jak nie lubicie ostrego ) 2 łyżki cukru sól do smaku olej rzepakowy do smażenia Cukinię obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach(...)patelni rozgrzewamy olej , podsmażamy na nim cebulę i marchewkę . Najlepiej roić to partiami i przekładać do garnka . Jak już podsmażymy całą cebulę z marchewką , na patelnię wrzucamy wszystkie mielone papryki i chwilkę blanszujemy . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dosłownie minutkę , ciągle mieszając żeby nie zrobiła się gorzka . Zalewamy wodą i całość przelewamy do garnka z cebulą i marchwią . Dorzucamy ziele

Ogrodnik w podróży
Łazanki z kapustą 102

momentu, w którym słonina wytopi się ale nie będzie mieć złotego koloru. Dodać drobno krojoną cebulę. Cebulę smażyć wraz z słoniną przez dwie do trzech minut. Następnie dodać mieloną kapustę, mielone orzechy włoskie, sól oraz pieprz. Smażyć na małym ogniu przez 50 minut od czasu do czasu mieszając. Masło rozpuścić. Wylać odrobinę masła na dno naczynia

mecooks
Pulpety z polędwiczek z kurczaka i kaszy gryczanej 154

kaszy gryczanej prażonej extra, 1 łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą, 2 łyżki oleju rzepakowego, 2 białe cebule, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, chili świeżo mielona do smaku, sól do smaku 2 żółtka, p ęczek koperku, ponadto: mąka pszenna do obtoczenia, masło. Przygotowanie: Polędwiczki oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki, mieszamy z sosem sojowym i pastą pomidorową. Odstawiamy(...)kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju rzepakowym, doprawiamy solą do smaku. Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i pozostawiamy do przestygnięcia. Mięso z pomidorami miksujemy lub mielimy. Koperek siekamy. Do dużej miski przekładamy kaszę, polędwiczki, cebulę, koperek i pieprz młotkowany. Całość mieszamy. Żółtka dokładnie roztrzepujemy, wlewamy do mięsa z kaszą, doprawiamy solą, chili i całość jeszcze

Moniki Smakołyki