cukierki - 1000 przepisów (strona:48/67)

Roladki z łososia wędzonego z musem z awokado 220

łososia wędzonego, na to mus awokado zmieszany z żelatyną. • Paski papryki ułożyć wzdłuż rolady. • Zwijać ciasno roladę pomagając sobie folią spożywczą, tworząc ciasny rulon. • Zwinąć rulon jak cukierek, dodatkowo zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki do stężenia. • Podawać pokrojony w plastry. • Cebulę pokroić w cienkie krążki, wrzucić do wrzątku

To co kocham
Mus z mintaja z sosem paprykowym 149

jednego brzegu, na długość roladki. • Nałożyć rybną masę formując prostokąt. • Na środku wzdłuż ułożyć szyjki rakowe, zrolować pomagając sobie folią spożywczą. • Uformować zgrabny rulon w formie cukierka. Dodatkowo zawinąć w folię aluminiową. • Piec zanurzone w kąpieli wodnej w 175 st.C przez 40 minut. Sos paprykowy • Na maśle przesmażyć posiekaną szalotkę i czosnek

To co kocham
Rolada z indyka z wkładką buraczano-orzechową 154

większego niż upieczone ciasto buraczane. • Na indyku położyć ciasto i zwijać roladę wzdłuż dłuższego boku pomagając sobie folią. • Zwiniętą roladę zawinąć szczelnie w folię spożywczą jak cukierek, następnie całość zawinąć w folię aluminową. • Piec w temperaturze 200 st.C przez 30 minut. • Po wyjęciu z folii pokroić na plastry

To co kocham
Roladki z kurczaka ze szpinakiem 164

prostokąt masy jasnej, na to położyć równomiernie rozłożoną masę zieloną. • Zwijać roladę za pomocą folii spożywczej, na koniec zawinąć w folię i zrobić ścisły cukierek. • Nastepnie roladę zawinąć w folię aluminiową. • Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez 40 minut

To co kocham
Łosoś z ziołami pieczony w folii 140

kawałku położyć po gałązce rozmarynu, szałwii i cytryny. • Przygotować 4 kawałki foli aluminiowej, na każdym położyć łososia. • Folię zawinąć i skręcić na bokach jak cukierek. • Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st.C przez 20 minut

To co kocham
ORZECHOWIEC czyli makowiec bez maku ;-)))) 203

blenderem na gładką masę! Ciasto po wyrośnięciu, podziel na 3 części. Każdą rozwałkuj (grubość max 4 mm) na prostokąt. Całość smarujemy masą. Rolujemy. Zawijamy w papier do pieczenia jak cukierka czekoladowego pozostawiając luz około 5-6 cm. Makowce układamy obok siebie, na blaszce do pieczenia. Ja piekłam 55 minut, grzanie tylko dół w temp. 165 stopni C. Na ostatnie

SMYKWKUCHNI
Wędlina z piersi kurczaka. Batony drobiowe – w dwóch wersjach 213

folię na roladzie zaciskamy w przeciwnym kierunku. Zawijamy mięso ciasno w folię – owijamy roladę 4-5 warstwami folii. Odcinamy folię od rolki i okręcamy ciasno jeden koniec rolady, jak cukierek. Z drugiej strony powstałej tuby mięso dociskamy palcami, pozbywamy się powietrza i zakręcamy drugi koniec. Zawiązujemy ciasno i mocno oba końce grubą bawełnianą nicią/kordonkiem. Drugą roladę robimy i zawijamy

Karo in the Kitchen
Roladki z suszonymi śliwkami i fetą podane z ryżem 179

Zwijanie roladki zaczynamy od złożenia do środka krótszych boków,  a następnie całość delikatnie rolujemy. Można sobie pomóc kawałkiem foli spożywczej i zawinąć każdą roladkę, a końce skręcić jak cukierka. Ułożyć łączeniem (mięsa) do spodu i dać odpocząć z 20 minut. Wtedy mięso stężeje i przy wkładaniu na patelnię nie będzie nam leciało przez palce.  Na patelni rozgrzewamy olej

Dieta moja pasja
imprezowe sówki 177

Ciasteczka bez masy przekrawamy na pół (i tak powstały „brwi”) i przyklejamy za pomocą czekolady nad ciasteczkami z masą. Na każdym ciasteczku z masą przyklejamy po jednym cukierku (tak powstały oczy). A poniżej ciasteczek z masą, pomiędzy, przyklejamy połówki cukiereczka (dzióbek

Domowy Smak Jedzenia
Halloweenowe drinki dla dzieci 249

Cukierek albo psikus?:D Takie zabawy z wycinankami świetnie sprawdzą się na przyjęcie dla dzieci ;)  Z czarnego samoprzylepnego papieru przygotowałam oczy, usta i nos.  W szklance mamy Mirindę, a jako dodatek wybrałam pianki ze specjalnej Halloweenowej edycji (Haribo). Wiem, że w napoju jest mnóstwo cukru, w piankach pewnie jeszcze więcej, ale tej radości wrzucania pianek do środka, przy

Czerwona Porzeczka
Rolada serowa z szynką, pastą jajeczną i sałatą 590

dłoni zrolować roladę (zwijać od szerszego boku). Gotowa rolada musi być dosyć ciasto zwinięta! Na sam koniec przełożyć na papier do pieczenia łączeniami do dołu. Z papieru uformować tzw. cukierka i gotową roladę wstawić do lodówki. Najlepiej na całą noc. Na drugi dzień pokroić w plastry i ułożyć na talerzu. Pomysł na przepis STĄD

Ugotować
Domowe żelki + film 428

Domowe żelki z soku owocowego to świetny pomysł na ulubione słodycze dla dzieci, poza wyśmienitym smakiem doskonale się prezentują, do tego są mega proste i szybkie

Smakowite Dania