cukierki - 1000 przepisów (strona:55/67)

Czekoladowe kule z udziałem awokado ;) 124

kakao blendujemy na jednolitą masę dodajemy otręby, mieszamy odstawiamy na kilka minut żeby otręby spęczniały wykładamy po około 1 łyżce masy na folię spożywczą i zwijamy w kulkę jak cukierek ;)      6. tak przygotowane kule wstawiamy na około godzinę do lodówki SMACZNEGO ! ! ! ;) Wald to dla Ciebie: :) Zostałam nominowana przez Julę do Liebster Blog Award, bardzo dziękuję;* Moje

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Rolada z kurczaka 8225

względem wart zachodu! Pozostałe elementy kurczaka można wykorzystać do ugotowania rosołu, czy zupy; nie może się nic zmarnować!; Zamiast gazy można użyć lnianej ściereczki, wówczas roladę można związać jak cukierek na końcach; Roladę przygotowała Jola Smacznego

kgwjanczewo
Drożdżowa tarta ze szparagami. 167

szybciej dogadacie się z niemową i to na dodatek władającym migowym językiem chińskim. Po cholerę macie tracić nerwy? Moja idolka postanowiła zastosować metodę amerykańskich dzieci w Halloween, czyli „cukierek albo psikus”, co w praktyce oznaczało, „kasa albo zrobię ci taki Dziki Gon, że nie będziesz wiedział, którędy do domu”. Podziałało! Pan wyskoczył z kasy, pani udała się do salonu piękności

ladykitchen
Schab na parze w suszonych pomidorach i czosnku 177

czystą bawełnianą ściereczkę (taką, która nie farbuje pod wpływem temperatury i wilgoci) kładąc go wzdłuż dłuższego boku ściereczki. Mięso owinąć ścierką, a końce związać dwoma kawałkami sznurka jak cukierek (dobrze jest pozostawić dłuższy sznurek!) :) Za pomocą sznurka mięso w ściereczce przywiązać do uszu garnka w taki sposób, by nie było ono zbyt nisko, ale żeby dało się garnek nakryć pokrywką

Trzeci talerz
Boczek pieczony 103

mięso było w całości zanurzone (można marynatę rozrobić odrobinę z wodą). Mięso dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem i nacieramy z każdej strony sosem przygotowanym ze składników glazury. Zawiązujemy w "cukierek" w rękawie do pieczenia i nacinamy rękaw w kilku miejscach. Pieczemy około 2,5 godz. w 170 stopniach. Po upieczeniu wyjmujemy z folii odlewając sos, który się wytopił. Kroimy wystudzony

Kolorowy Przepisownik
Szynka pieczona 122

być w lodówce. Podczas marynowania warto kilka razy obrócić, aby naszło smakiem w każdym zakamarku. Zamarynowaną szynkę osuszamy papierowym ręcznikiem i nacieramy zmieszanym ze składników glazury sosem. Zawiązujemy w "cukierek" w rękawie do pieczenia, nacinamy rękaw w kilku miejscach. Pieczemy w 170 stopniach przez około 2,5 godziny. Odsączamy z tłuszczu, studzimy. Rady: Na odrobinie sosu z pieczenia dolanego

Kolorowy Przepisownik
Filet z kurczaka nadziany farszem z boczku i natki pietruszki. 142

wzdłuż na połówki. Wszystkie kawałeki rozbijamy tłuczkiem (uważając, żeby nie przedziurawić mięsa), doprawiamy obficie solą, pieprzem, papryką, a następnie na środku nakładamy farsz i zawijamy. Każdą roladkę owijamy jak cukierka folią aluminiową i wkładamy do naczynia żarodpornego. Pieczemy w piekarniku około 25 minut w 180 stopniach. Smacznego

Symfonia smakowa
Zawijaski schabowe z kremem pesto 92

pesto.Do środka wkładamy kawałeczki mozzarelli(ja użyłam miniaturowych kuleczek). Zwijamy mięso po bokach i rolujemy.Z papieru SAGA wycinamy podłużne pasy i układamy na nich zwinięte roladki.Zwijamy całość w "cukierek". Zapiekamy ok 40 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy z gotowanym brokułem. Żeby brokuł nie stracił swojego intensywnego koloru wodę należy posolić i dodać szczyptę cukru. Smacznego! Jeśli podoba wam się

Wielki apetyt
Halloween 2013 107

smakowało:)    A na sam koniec chciałabym pochwalić się prezentem od koleżanki. Wykonała dla mnie zestaw świetnych Halloweenowych kieliszków. Zobaczcie sami.  Prace Kamili znajdziecie tu To co? Cukierek, albo psikus? Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Bezowe duszki 114

Cukierek albo psikus?  Czyli słodki akcent na dziecięce Halloween. Moje dzieci pokochały je za wygląd, ja za prostotę i łatwość w przygotowaniu. Zapraszam was na bezowe duszki. Składniki: 5 białek jaj kurzych 300g drobnego cukru 2 łyżeczki maki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego cytryna oczka cukrowe lub czekoladowe  Sposób przygotowania: Sokiem z cytryny nacieramy miskę i wlewamy

Wielki apetyt
Grillowana rolada z kurczaka ze szpinakiem i figami 192

plaster sera żółtego, oliwki i polędwiczkę (na długości fileta). Całość zwijamy na roladę, zaczynając od strony z dodatkami. Roladę przekładamy na natłuszczoną oliwą folię aluminiową i zwijamy ją jak cukierek (końcówki foli skręcamy). Cebulki obieramy ze skórki, zawijamy do foli z dodatkiem oliwy, soli i pieprzu. Figi myjemy, kroimy na plastry i grillujemy bezpośrednio na rożnie. Pod koniec dodajemy

Moniki Smakołyki
Kurczak w szafranie z pieczonymi warzywami na obiad w ciepłych barwach jesieni 160

lodówce. Następnego dnia pokroiłam marchew oraz pomidory na cząstki. Warzywa wrzuciłam do rękawa do pieczenia, a na nich ułożyłam udka. Podlałam odrobiną wody. Zawiązałam z obu stron "w cukierka". Kurczak piekł się ok godzinę w temp. 180 stopni. Później, tuż przed podaniem obiadu dopiekłam udka w naczyniu żaroodpornym bez przykrycia. Podałam z ryżem. Następnego dnia na udko załapał się również

Kuchnia po mojemu
Biszkopt z jabłkami 227

Biszkopt idealny do popołudniowej herbatki i idealny dla dzieci zamiast cukierka czy czekoladki:) Prosty przepis. Ciasto szybkie w wykonaniu. Zamiast jabłek możemy do ciasta dodać inne lekkie owoce, np. maliny, borówki czy rabarbar. Przepis odgapiłam od Weroniki . Składniki na tortownicę o średnicy 25 cm: 5 jaj; 1 szklanka mąki pszennej tortowej (około 270 ml); 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej (około

In my kitchen
Krówki 305

wybrałam się właśnie dziś. A to za sprawą owego przepisu na te wspaniałe słodkości. Fakt, że dziś można kupić co się tylko komu podoba, ale nawet cukierek zrobiony własnoręcznie smakuje niebiańsko. O wiele lepiej  niż ten kupiony, a może to właśnie dzięki wspomnieniom z minionych lat? Składniki: 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru

Ciasteczkowy Potwór
Francuskie "cukiereczki" 150

połączą się ze sobą. Masę orzechową nakładam na środek pierwszego prostokąta, przykrywam drugim, brzegi smaruję rozmąconym żółtkiem i sklejam oba prostokąty ze sobą. Końce ciastek zawijam jak papierek od cukierka.  Blachę opłukuję zimną wodą i układam na niej ciastka. Wierzch ciastek smaruję żółtkiem i wstawiam do piekarnika nagrzanego

Ciasteczkowy Potwór

Proponowane wyszukiwania