cukierki - 1000 przepisów (strona:47/67)

Roladki z kurczaka z cukinią 154

bardzo cienkie plastry. Na każdy płat mięsa położyć kilka plasterków cukinii i dokładnie zwinąć w roladkę. Na blacie rozwinąć folię spożywczą, na nią położyć mięso. Ciasno zwinąć, tworząc cukierka i związać nitką. Gotowe ruloniki wkładamy do gotującej wody i na małym ogniu gotujemy przez 25-30 minut. Po ugotowaniu wyjmujemy z folii

magiczna kuchnia Kasi
Śniadanko z węglowodanów dla dziecka 171

lata. Przez całe 3 lata nie można dawać dziecku bogatych w cukier słodyczy, a przede wszystkim czekolady. To jest totalna zmora ze strony otoczenia, które chce uszczęśliwić dziecko cukierkiem, czy czekoladką. Dziecko od małego karmione słodyczami, jako dorosły człowiek będzie zawsze miało tendencje do otyłości. Dodatkowo bez względu jak bardzo katorżniczą dyscyplinę żywieniową by sobie taki dorosły człowiek narzucił, nigdy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Grillowa rolada z kurczaka z serkiem i pastą z rukoli, podana z ziemniakami i słodkimi marchewkami 199

Delikatnie,  zaczynając od str. z serkiem zwijamy filet na roladę. Następnie owijamy ją   szynką szwarcwaldzką. P rzekładamy na natłuszczoną olejem folię aluminiową i zwijamy ją jak cukierek (końcówki foli skręcamy i dociskamy). Ziemniaki: Ziemniaki myjemy, suszymy, przekładamy do tacki aluminiowej (pełnej, bez dziurek), polewamy olejem, posypujemy solą, pieprzem i obtaczamy. Dodajemy lubczyk (ja dodałam mrożonego), czosnek niedźwiedzi

Moniki Smakołyki
Sernik w 4 smakach 173

części. Do każdej dodać ulubione dodatki, u mnie: 1) ziarenka z 1/3 laski wanilii, dżem malinowy, wiórki kokosowe (brak na zdjęciu) 2) chałwa, płatki migdałów 3) pasek mlecznej czekolady, cukierek "Śliwka w czekoladzie" w środku, płatki migdałów 4) biała czekolada, suszona żurawina, wiórki kokosowe Przełożyć do kokilek, piec w 190 st. C przez

Słodkie inspiracje
Ferrero rocher cupcakes 182

razu zabrałam się za robotę. Pyszne, kakaowo-orzechowe ciasto ucierane, pralinka Ferrero Rocher w środku, gęsty krem na bazie mascarpone jako wykończenie plus złota dekoracja i jeszcze jeden cukierek... Polecam! Składniki (12 babeczek) 130 g miękkiego masła 120 g cukru 10 g cukru waniliowego 2 duże jajka 160 g mąki pszennej 40 g gorzkiego kakao 50 g zmielonych orzechów laskowych

Słodkie inspiracje
Parówki w cieście francuskim 154

posypania Sposób przygotowania: Ciasto francuskie kroimy na 6 prostokątnych części. Każdą smarujemy warstwą pomidorowego pesto i układamy parówkę. Zawijamy ciasto szczelnie w rulon, a końcówki ciasta zlepiając w formę cukierka w papierku. Przygotowane porcje smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy makiem. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 220 stopni C przez około 20minut

Pyry na Gaz
Pieczeń rzymska z różnych mięs 167

połowę mięsa. Położyć wzdłuż rolady gotowane jajka na twardo, oczywiście obrane z łupinek. Na górę położyć pozostałe mięso. Zawinąć mięso w boczek, formując roladę. Pomóc sobie folią, zawinąć jak cukierek i wstawić do lodówki na dwie godziny. Po dwóch godzinach odwinąć z foli i włożyć roladę do keksówki. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec 45 minut, następnie

Kuchnia Pokoleń
Ciasteczka owsiane bez pieczenia (w 5 minut) 4437

Kiedy przychodzi nagła ochota na coś słodkiego, a w domu nawet cukierka... Warto skusić się na własnoręcznie przygotowane, domowe łakocie :)   Ciastka owsiane bez pieczenia do przygotowania są ekspresowe! Po krótkim schłodzeniu nie kleją się do rąk, a w 100% zaspokajają głód słodyczy! W smaku są po prostu doskonałe! Ale kaloryczne :)  Do ich przygotowania najlepiej użyć płatków owsianych błyskawicznych

Kolorowy Przepisownik
Kresowianka – karkówka dojrzewająca 332

dowolna ,byle nowa Mięso osuszamy ręcznikiem papierowym , obcinamy , tworząc ładny kształt . Wkładamy do metalowej miski i zasypujemy całym, cukrem na dobę . Nie musicie się bać ,że wyjdzie słodki cukierek , mięso tylko odda wodę dzięki taj zasypce i będzie szybciej i lepiej dojrzewać , słodyczy nie będzie czuć w gotowym wyrobie W między czasie zaglądamy do mięsa i zlewamy , zbierającą się wodę

Ogrodnik w podróży
Polędwica a’la Wellington 144

położyć polędwiczki. Jeśli macie dużą to wystarczy jedna. Ja miałam małe więc dałam dwie. Ogólnie robi się z jednej. Zawijać roladę pomagać sobie folią. Zwinąć w tzw. cukierek. Wstawić do lodówki na godzinę. Następnie rozłożyć ciasto francuskie, delikatnie rozwinąć roladę z folii i położyć na środku ciasta francuskiego. W miejscu gdzie ciasto się łączy uznać jako spód rolady. Delikatnie przenieść

Kuchnia Pokoleń
Moje warsztaty kulinarne - trzy dania z chleba -żurek, walijsko-niemieckie hot dogi i bajadery 163

się delikatnie lepić. Po uformowaniu kiełbaski nie ma być mocno zwarta, a trochę się kruszyć. Formujemy kiełbaski, owijamy papierem do pieczenia, zostawiając trochę luzu i zawijamy końce jak przy cukierku. Takie "blanty", jak to określił jeden z uczestników, gotujemy na parze. Jeśli nie mamy odpowiedniego naczynia, to umieszczamy kubek do góry dnem w garnku, na nim płaski talerz, dolewamy wody

Kryzysowa Książka Kucharska
KARMELOWO - PIERNIKOWE TRUFLE BAJADERKI 196

jednocześnie na wigilii, bo byśmy się nie pomieścili) te upominki były skromne, ale dawane prosto z serca. Pamiętam do dzisiaj, że w tej małej paczuszce z kokardką była mandarynka, cukierek i ...połowa czekolady... :-). Były to najpiękniejsze prezenty. Babcia dawała tyle na ile mogła sobie pozwolić. Dzisiaj obdarowujemy bliskich ogromnie dużymi pudłami opakowanymi w kolorowe papiery. A ja i moje rodzeństwo

SMYKWKUCHNI
Łosoś cytrynowy z warzywami 215

posypuję solą, pieprzem, przyprawą grecką. Rybę przekładam na papier do pieczenia, układam po bokach warzywa,  związuję nitką albo sznurkiem po bokach tak żeby całość była papierem okryta jak cukierek. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni na 20 minut góra dół. Wyłączam piekarnik, układam na rybie plastry mozzarelli, kawałki chili i wstawiam do piekarnika na dwie minuty

wesoła kuchnia
Chałwa biało czarna 222

Chałwa to przysmak przez wielu znany i ceniony. Trudno się temu dziwić – słowo „chałwa” w języku greckim i arabskim oznacza po prostu „cukierek”. Jednak mało kto potrafi skojarzyć, że ten smakołyk powstaje w głównej mierze z sezamu. Co więcej, jego wykonanie jest na tyle proste, że samodzielnie można go przyrządzić w domu. Pierwsze wzmianki o chałwie pochodzą jeszcze z czasów

mojewypiekiinietylko
Makowiec 548

zewnątrz), kładziemy łączeniem do dołu i odstawiamy do wyrośnięcia. Piekarnik nastawiamy na 160 stopni. Po ok. 30-40 minutach zawijamy roladę w papier do pieczenia formując dużego „cukierka”, końce związujemy sznurkiem. Pieczemy ok. 45-50 minut. Upieczoną roladę odstawiamy do wystudzenia. W międzyczasie przygotowujemy lukier z cukru pudru i soku z cytryny (powinien mieć konsystencję gęstego jogurtu), dodatkowo

Ciastkozercy

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję