Dawno na moim blogu nie było przepisu na ciasto, więc szybko nadrabiam tę zaległość i pędzę z przepisem To ciasto ma ciekawą 1 zaletę: jest łatwe, więc jest w stanie zrobić go każdy : ) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size
Zofianasłodko znaczy się. A teraz? Przychodzi weekend, a ja już tutaj myślę co by zrobić dobrego dla mojej familii. No cóż, trzeba przeżyć, ucierać, zagniatać i piec. Szukałem jakiegoś ciekawego przepisu. Od jakiegoś czasu, dzięki miejscu, w którym jak nie masz profilu to podobno nie żyjesz, po latach od założenia takiego konta, zacząłem być bardziej aktywny i zapisałem się(...)pewnej grupy kulinarnej . Naprawdę fajne miejsce, ciekawi ludzie, chociaż i freaków nie brakuje. Można się wiele dowiedzieć, podzielić doświadczeniami i porozmawiać o zwykłym przypalonym mleku. Wracając do pierwszego zdania właśnie tam znalazłem inspirację do mojej wersji tego południowowłoskiego deseru. Składniki: -kasza manna 1,5 szklanki -cukier brązowy 1 szklanka -mąka tortowa TYP 405 1,5 szklanki -proszek do pieczenia łyżeczka
BaRepasbrak soli będzie niewyczuwalny. A Ty dzięki temu poznasz nowe smaki :) Nie wiem jak Wy ale ja uwielbiam smak tak powszechnej już zupki pomidorowej :) Jestem ciekawa jej smaku po dodaniu owej przyprawy. Wiem jedno, na pewno będzie pyszna! A to dzięki: cebulce, liściu laurowemu, pieprzu czarnemu, natce pietruszki, selerowi i bazylii. Przepis już wkrótce :) Tę przyprawę
Zdrowie na języku :Purocze, małe, kolorowe pudełeczka skrywają w sobie przepyszny skarb. A jaki? Zaraz się przekonacie :) Kiedy dowiedziałam się o Habżykach byłam bardzo ciekawa jak dokładnie wyglądają, smakują, po prostu chciałam je spróbować :) I udało się! Dzięki 42* Raw and Happy mogę Wam je dzisiaj przedstawić. To nowatorski produkt, który mam nadzieję bardzo szybko znajdzie swoich zwolenników, ja już należę
Zdrowie na języku :Pnaturalnym, ułożyć kilka malin, przykryć pozostałą częścią komosy i przystroić truskawką :) Smacznego! :) Wysokiej jakości quinoę możecie zakupić w sklepie Coś dla zdrowia :) Zajrzyjcie do oferty, bo jest tam dużo ciekawych i zdrowych pozycji
Zdrowie na języku :Pmowy o jakimkolwiek uszkodzeniu, pęknięciu torebki itp. Opakowania zawinięte są w folię bąbelkową :) i szczelnie ułożone w kartoniku, a nie przepraszam - kartonikach :) Oferta sklepu jest na prawdę bardzo ciekawa, a Fresano ciągle ją poszerza, tak aby każdy znalazł coś dla siebie :) Na stronie Fresano produkty podzielone są na kategorie, dzięki czemu łatwiej jest znaleźć to czego szukamy. Jest wiele
Zdrowie na języku :Pdrugą stronę i smażyć kilka minut na małym ogniu. Podawać z dodatkami :) Jagody inkaskie - inaczej zwane miechunką jadalną, odznaczają się słodko - kwaśnym smakiem, dzięki czemu mogą stanowić pożywną i ciekawą formę przekąski. Są niezwykle cenne pod względem zawartości witamin i minerałów, bowiem znaleźć w nich można: witaminy A, C, E, P, beta karoten, tiaminę, niacynę, fosfor, wapń a także
Zdrowie na języku :PPaluszki z kurczaka mogą stać się świetną przekąską dla najmłodszych, ale także ciekawym dodatkiem do głównego dania, obiadu. Są szybkie i proste w przygotowaniu, zdrowe, bo pieczone w piekarniku i niezwykle aromatyczne, dzięki przyprawom, które za każdym razem można zmieniać, a paluszki będą nabierały innych smaków :) Składniki: - pierś z kurczaka - sól himalajska Piątnica - pieprz cayenne - curry Piątnica - zioła prowansalskie
Zdrowie na języku :Płososiem, oraz smacznym, zdrowym i idealnie doprawionym farszem ze szpinaku to propozycja idealna zarówno na uroczysty obiad, wykwintną kolację lub jako ciepła przystawka. Połączenia łososia ze szpinakiem stanowi bardzo ciekawą kompozycję smaków tworząc niezwykłe danie, które z pewnością warto włączyć w domowe menu. Tarta / Zapiekanka z Ciasta Francuskiego z Łososiem i Szpinakiem - Składniki: ok. 300 g świeżego łososia
Słodka StronaDzisiaj kolejna propozycja jak wykorzystać zamarynowane mięso, a konkretnie wołowinę. Połączyłam ją z wędzonym boczkiem i ugotowaną kapustą kiszoną. Sama byłam ciekawa ostatecznego smaku i nie zawiodłam się. Winna marynata nadała mięsu kruchości i lekko owocowego posmaku, boczek zapachu, a kapusta podkreśliła to wszystko. Nie podaję proporcji przy liście składników na zrazy, gdyż pozostawiam Wam decyzję ile boczku
Codzienna kuchnia niecodziennaodżywianiu, czy też szykujecie imprezę karnawałową i potrzebujecie przekąski, która zrobi furorę wśród znajomych, dip z białej fasoli rodem z południowej Francji jest tym, czego szukacie. Wyczujecie w nim ciekawą nutę pieczonego czosnku, kwaśność soku z cytryny, ale przede wszystkim wspaniale aromaty ziołowe. Mam nadzieję, że brzmi zachęcająco! W bardziej sprzyjającej porze roku możecie sięgnąć po świeże liście ( nadadzą
Chilli Czosnek i OliwaSezon na cukinię trwa, a ja w poszukiwaniu ciekawych smakołyków trafiłam na muffiny z cukinią;)Smakuje nie tylko prawdziwym fanom cukinii. Po własnej modyfikacji powstał taki oto przepis: Muffiny z cukinią Składniki:370 g mąkiłyżeczka soli250 ml mleka2 łyżeczki proszku do pieczenia2 jajka125 g margaryny10 dag sera żółtegoduża cukinia2 ząbki czosnkuzioła prowansalskieświeża bazylia pół
Lawendowe Nieboświątecznym szaleństwie pora na sylwestrowe popisy kuchenne. Dla miłośników śledzi i ciekawych przystawek proponuję śledzia w wersji tatara. Nieskomplikowana, szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna przystawka.SKŁADNIKI3 płaty śledziowe matias1 ogórek kiszony6-8 marynowanych pieczarek1 szalotka albo 1/2 cebulikilka gałązek zielnej cebulki1 papryczka pepperoni6 jajek przepiórczychłyżka oliwy z oliwek łyżka soku z limonki mleko do namoczenia
Magiczna kuchnia Dariigofry idealne! Długo testowałam różne przepisy na gofry, a ten który dziś podaję jest jednym z moich ulubionych. Nie ważne czy solo, czy posypane cukrem pudrem czy z różnymi ciekawymi dodatkami zawsze smakują doskonale i znikają w zastraszającym tempie:) SKŁADNIKIgofry1 i 1/2 szklanki mąki1 szklanka mleka1/3 szklanki gazowanej wody mineralnej1/3 szklanka oleju1 łyżeczka proszku do piezenia1/2 łyżeczki sody1
Magiczna kuchnia Dariisię zorganizować :) Nie muszę chyba już wspominać, że to przy okazji ogromna satysfakcja. No i ta radość oczekiwania, że o zapachu w całym domu nie wspomnę :) Ostatnio zakupiłam kilka ciekawych książek kulinarnych - jedną z nich jest książka Piotra Kucharskiego"Chleb", z której to właśnie pochodzi ten przepis. Składniki na zaczyn: 10 g drożdży100 ml wody100 g maki pszennej
Delicious Titbits