ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:156/728)

Pancakes gruszkowe z czekoladą i sosem cytrynowym 137

jajko starta skórka z jednej cytryny sok z połowy cytryny 100 g cukru trzcinowego  2-3 łyżki mleka kokosowego 200 ml śmietany kremówki 30% Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie:  Ciasto przygotowujemy w naczyniu miksującym, gruszki obieramy, usuwamy z nich nasiona i blendujemy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, mleko,jajko i  miód. Wszystko ładnie

Niezły Młynek
Shish kebab 233

brak czasu każe człowiekowi kombinować a kombinowanie w kuchni jest nader pożyteczne. Więc dzisiejszym, a w sumie wczorajszym, wynikiem mojego kombinatorskiego umysły był sish kebab! szybkie, dobre i ciekawe danie. SHISH KEBAB ok 30 minut łatwe 2 osoby Składniki: * 150 g mięsa mielonego * cebula * papryka ostra * przyprawa kebab/gyros * łyżeczka musztardy ostrej Do dzieła! Mięso mieszamy z przyprawami, musztardą

sierotka maRysia w kuchni
Truskawkowe pyszności nie dla Bożenki :-) 170

ciasta siostry Leonilli, można kupić chyba w każdym przykościelnym sklepie, ma ona już nawet swoją naśladowczynię - niejaką siostrę Anastazję - równie pulchną :-D. Przepisy są u naszej siostrzyczki nawet ciekawe, ale opis ich przygotowania jest troszkę mało jasny - trzeba wiedzieć na czym świat ciastowy stoi aby je robić. Ja mam na szczęście Mamę która wie wszystko:-D. Tak więc

sierotka maRysia w kuchni
Makaron pesto z piersią kurczaka w skorupce ziołowo musztardowej 217

pieczenie i gotowanie. Obiecałam sobie zrobić konfiturę z cytryny i kiwi znalezioną na stronie Pani Torcikowej. Ale wracając do tematu, zrobiłam taki troszkę misz masz i wyszło bardzo ciekawe danie. Makaron z pesto wg Olika jest bardzo łagodny, natomiast kurczaczek w skorupce z ziół i musztardy uroczo pikantny. Tworzy to niesamowite połączenie godne wypróbowania! MAKARON PESTO WG OLIKA

sierotka maRysia w kuchni
Walentynkowy 3 Bit 188

Ciasto nie jest tak słodkie jak się wydaje dla mnie - osoby nie słodzącej - było naprawdę smaczne Zamiast klasycznych herbatników można użyć kakaowych lub krakersów - będzie to na pewno ciekawe urozmaicenie

sierotka maRysia w kuchni
Świeży powiew na Rynku Lubelskim 131

pomieszczenia gdzie czekają na mnie znajomi.  Ogarniam wzrokiem. Rustykalnie. Zgrane w całość. Przejrzystość . Sztućce i lampka wina na stole już czekają. Sprawdzam - wypolerowane.  Menu. Czytam. Bardzo ciekawe. Raczej niespotykane w Lublinie. Dania bardzo dobrze dobrane w kontekście całego menu.  Czekadełko. Dobry Boże, spraw aby czekadełko było standardem jak filiżanka do kawy... Tu na szczęście było

Right Behind The Kitchen
Grillowane polędwiczki z zielonym sosem i tagliatelle 138

mówi moja mama - ze smakiem.  Grillowane polędwiczki z zielonym sosem i tagliatelle Przepis na grillowane polędwiczki krok po kroku opisałem na wspomnianym portalu. Ponadto można tam znaleźć ciekawe przepisy, interesujące artykuły. Nota bene, to właśnie na podstawie tego, co stworzyli użytkownicy portalu bobyy.pl został wydany nowy magazyn kulinarny "Polska Gotuje" (wydawnictwo Burda). Traf chciał, że w pierwszym

Right Behind The Kitchen
Aventino - rewizyta 163

Rick Tate "Feedback to śniadanie mistrzów". Feedback jest cenny dla pokornych właścicieli, szanujących swoich klientów. W Aventino można poczuć, że jest się szanowanym, mile widzianym gościem . Kiedyś usłyszałem ciekawe spostrzeżenie właśnie na temat pokory (słowa pewnego dyrektora ds. zarządzania zasobami ludzkimi) - "w pokoju mogą latać same orły ale nie każdy lata na tej samej wysokości

Right Behind The Kitchen
Jarmark Produktów Regionalnych w Lublinie 141

lubelskiego Apisa. Spróbowałem m.in. niezwykłej, wędzonej na zimno polędwicy z suma (Ryszard Siudy, Czernichów), skosztowałem delikatnego piwa niepasteryzowanego (Browar Koreb). A że okres przedświąteczny to można było ujrzeć ciekawe ozdoby na tą okazję przygotowane oraz piękne wyroby ceramiczne (m.in. Ceramika Bolesławiec). Aha, na rynku spotkałem nawet Mikołaja promującego markę Lubelskie. Poniżej krótka fotorelacja: Wędzona na zimno polędwica

Right Behind The Kitchen
Krótka seria - Wrocław - Łubu Dubu 160

Mnie się oberwało tym ciepłem podczas majówki w jednym z ładniejszych polskich miast - Wrocławiu. Przez kilka dni zobaczyłem to i owo. Przyznam, że generalnie zwiedzanie nie jest tak ciekawe jak zwiedzanie knajp, restauracji i innych tego typu miejsc. No bo czego oczekiwać od starych budowli, czym mogą mnie zaskoczyć, przestraszyć jak tylko zawaleniem... A restauracje? Są żywe

Right Behind The Kitchen
EkoBazar - jedyny taki w Lublinie 143

Łąckiej, który ma w swojej ofercie różnej maści drób w wersji surowej jak i wędzonej. Moje oko i podniebienie przykuły w szczególności wędzone piersi z kurczaka. I to ciekawe, bo mimo iż były uwędzone, pokrojone na malutkie kosteczki do degustacji były ciągle soczyste i delikatnie owinięte dymem, jakby je niedawno wyciągnięto z wędzarni. Rewelacja.  Następne stoisko

Right Behind The Kitchen
Pełnoziarnisty chleb z orzechami włoskimi i słonecznikiem 133

magnezu, żelaza, fosforu. Dorzućmy jeszcze ziarna słonecznika (m. in. witamina E, kwas foliowy, cynk) oraz orzechy włoskie (tłuszcze wielonienasycone, dobre dla serducha ponoć) i mamy zdrowy produkt oraz ciekawe smaki zamknięte w przyzwoitym bochenku. No to pieczem. Przesiać 0,5 kg mąki pełnoziarnistej do dużej miski, wsypać garść łuskanego słonecznika i tyle samo rozgniecionych orzechów włoskich (wsypać pierwej

Right Behind The Kitchen
Food & Friends oraz KUKBUK - magazyny kulinarne 140

Friends 164 . Jest co czytać! Co? Tyle stron z przepisami? Oj nie, nie, nie. Jednak nie ilość a jakość się liczy. W obu 2-miesięcznikach jest sporo ciekawych artykułów na temat restauracji, szefów kuchni, zwykłych ludzi - pasjonatów, którzy łączą swoją pracę codzienną z życiem w kuchni. No i oczywiście przepisy ale o nich poniżej. Poczytamy także(...)może i po trosze celebrytami, aktorami, krytycy kulinarni piszą o tym i o tamtym, a w KUKBUKU zapraszani są także poczytni blogerzy. Podobna cena i koncepcja na ukazanie nowego, ciekawego i smacznego lifestylu. A co je różni? Zdecydowanie liczba reklam w nich zawarta. KUKBUK (pierwsze jak na razie wydanie) - 25 stron reklam, Food & Firends (wydanie luty-marzec) - 11 stron

Right Behind The Kitchen
Atelier Amaro - pierwsza gwiazdka Michelin w Polsce 156

się natknął na tą informację, i kuchnia szeroko rozumiana jest mu bliska, zapewne przekazał dalej tego niusa. Ja sam rozmawiałem z kilkoma osobami o tym i co ciekawe, niektórzy nawet nie wiedzieli, że w Polsce nie było do tej pory żadnej restauracji z gwiazdką Michelin. Otóż Wojciech Modest Amaro zmienił polską historię na dobre . Jak mówi sam Amaro

Right Behind The Kitchen

Proponowane wyszukiwania