pieprz czarny grubo mielony ,pieprz zielony marynowany, sól, suszone owoce jałowca, łyżeczka suszonego lubczyku, kilka ziaren kolendry, szczypta cząbru sok z połówki cytryny smalec gęsi do smażenia Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Zalewa Do miski wsypujemy przyprawy, dodajemy miód i wino wszystko dokładnie mieszamy i zalewamy polędwiczkę. Zostawiamy w lodówce
Niezły Młynekinaczej będzie tym razem. Jeszcze tylko 4,5 dnia! A dziś na osłodę ciężkich dni proponuję gryczane placki dyniowo-jabłkowe z musem jabłkowo-pomarańczowym. Moje serce już skradły, ciekawe jak będzie w Waszym przypadku! Czy wiedzieliście, że jabłka są skarbnicą wielu bardzo potrzebnych składników i mają ogromne działanie prozdrowotne? Powiem Wam o kilku, moim zdaniem najciekawszych właściwościach: - dzięki
Be Fit Be Strongpietruszki 1 pęczek świeżej mięty 1 cytryna 1 limonka 3 łyżki miodu (możesz dodać więcej lub mniej, zależy to tylko od Ciebie) 1 l przegotowanej i ostudzonej wody Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: W naczyniu miksującym ucieramy z miodem pietruszkę i miętę, do tego dodajemy sok z cytryny mi limonki. Jak już wszystko ładnie się zmieli
Niezły Młynekjajko starta skórka z jednej cytryny sok z połowy cytryny 100 g cukru trzcinowego 2-3 łyżki mleka kokosowego 200 ml śmietany kremówki 30% Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Ciasto przygotowujemy w naczyniu miksującym, gruszki obieramy, usuwamy z nich nasiona i blendujemy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, mleko,jajko i miód. Wszystko ładnie
Niezły Młynekbrak czasu każe człowiekowi kombinować a kombinowanie w kuchni jest nader pożyteczne. Więc dzisiejszym, a w sumie wczorajszym, wynikiem mojego kombinatorskiego umysły był sish kebab! szybkie, dobre i ciekawe danie. SHISH KEBAB ok 30 minut łatwe 2 osoby Składniki: * 150 g mięsa mielonego * cebula * papryka ostra * przyprawa kebab/gyros * łyżeczka musztardy ostrej Do dzieła! Mięso mieszamy z przyprawami, musztardą
sierotka maRysia w kuchniciasta siostry Leonilli, można kupić chyba w każdym przykościelnym sklepie, ma ona już nawet swoją naśladowczynię - niejaką siostrę Anastazję - równie pulchną :-D. Przepisy są u naszej siostrzyczki nawet ciekawe, ale opis ich przygotowania jest troszkę mało jasny - trzeba wiedzieć na czym świat ciastowy stoi aby je robić. Ja mam na szczęście Mamę która wie wszystko:-D. Tak więc
sierotka maRysia w kuchnipieczenie i gotowanie. Obiecałam sobie zrobić konfiturę z cytryny i kiwi znalezioną na stronie Pani Torcikowej. Ale wracając do tematu, zrobiłam taki troszkę misz masz i wyszło bardzo ciekawe danie. Makaron z pesto wg Olika jest bardzo łagodny, natomiast kurczaczek w skorupce z ziół i musztardy uroczo pikantny. Tworzy to niesamowite połączenie godne wypróbowania! MAKARON PESTO WG OLIKA
sierotka maRysia w kuchniCiasto nie jest tak słodkie jak się wydaje dla mnie - osoby nie słodzącej - było naprawdę smaczne Zamiast klasycznych herbatników można użyć kakaowych lub krakersów - będzie to na pewno ciekawe urozmaicenie
sierotka maRysia w kuchnipomieszczenia gdzie czekają na mnie znajomi. Ogarniam wzrokiem. Rustykalnie. Zgrane w całość. Przejrzystość . Sztućce i lampka wina na stole już czekają. Sprawdzam - wypolerowane. Menu. Czytam. Bardzo ciekawe. Raczej niespotykane w Lublinie. Dania bardzo dobrze dobrane w kontekście całego menu. Czekadełko. Dobry Boże, spraw aby czekadełko było standardem jak filiżanka do kawy... Tu na szczęście było
Right Behind The Kitchenmówi moja mama - ze smakiem. Grillowane polędwiczki z zielonym sosem i tagliatelle Przepis na grillowane polędwiczki krok po kroku opisałem na wspomnianym portalu. Ponadto można tam znaleźć ciekawe przepisy, interesujące artykuły. Nota bene, to właśnie na podstawie tego, co stworzyli użytkownicy portalu bobyy.pl został wydany nowy magazyn kulinarny "Polska Gotuje" (wydawnictwo Burda). Traf chciał, że w pierwszym
Right Behind The KitchenRick Tate "Feedback to śniadanie mistrzów". Feedback jest cenny dla pokornych właścicieli, szanujących swoich klientów. W Aventino można poczuć, że jest się szanowanym, mile widzianym gościem . Kiedyś usłyszałem ciekawe spostrzeżenie właśnie na temat pokory (słowa pewnego dyrektora ds. zarządzania zasobami ludzkimi) - "w pokoju mogą latać same orły ale nie każdy lata na tej samej wysokości
Right Behind The Kitchenlubelskiego Apisa. Spróbowałem m.in. niezwykłej, wędzonej na zimno polędwicy z suma (Ryszard Siudy, Czernichów), skosztowałem delikatnego piwa niepasteryzowanego (Browar Koreb). A że okres przedświąteczny to można było ujrzeć ciekawe ozdoby na tą okazję przygotowane oraz piękne wyroby ceramiczne (m.in. Ceramika Bolesławiec). Aha, na rynku spotkałem nawet Mikołaja promującego markę Lubelskie. Poniżej krótka fotorelacja: Wędzona na zimno polędwica
Right Behind The KitchenMnie się oberwało tym ciepłem podczas majówki w jednym z ładniejszych polskich miast - Wrocławiu. Przez kilka dni zobaczyłem to i owo. Przyznam, że generalnie zwiedzanie nie jest tak ciekawe jak zwiedzanie knajp, restauracji i innych tego typu miejsc. No bo czego oczekiwać od starych budowli, czym mogą mnie zaskoczyć, przestraszyć jak tylko zawaleniem... A restauracje? Są żywe
Right Behind The KitchenŁąckiej, który ma w swojej ofercie różnej maści drób w wersji surowej jak i wędzonej. Moje oko i podniebienie przykuły w szczególności wędzone piersi z kurczaka. I to ciekawe, bo mimo iż były uwędzone, pokrojone na malutkie kosteczki do degustacji były ciągle soczyste i delikatnie owinięte dymem, jakby je niedawno wyciągnięto z wędzarni. Rewelacja. Następne stoisko
Right Behind The Kitchen