dymka olej kokosowy do smażenia marynata do kurczaka 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka świeżego startego imbiru 1 sprasowany ząbek czosnku 0,5 łyżeczki pieprzu białego Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Wszystkie składniki marynaty połączyć ze sobą zamarynować kurczaka, umytego i pokrojonego w mniejsze kawałki. Odstawić na ok 2h aby ładnie kurczak
Niezły Młynekciasto pięknie się rozwarstwia i zdecydowanie warto je upiec. Ja przygotowałam rożki w ramach wspólnej, cyklicznej akcji blogerów "Wypiekanie na śniadanie" , podczas której polecamy sobie nawzajem ciekawe przepisy na bułeczki, chleb albo jakieś słodkości nadające się na pyszne śniadanie. Dzisiejszy przepis pochodzi z książki "Francja na słodko" ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzadrodzy, dziś chciałabym Was zaprosić do magicznego świata ziarenek. Ciekawe kompozycje, niepowtarzalne smaki, aromaty i samo zdrowie... To wszystko dzięki nowej współpracy nawiązanej z firmą Ziarenkowo . http://www.ziarenkowo.com/ Dzięki uprzejmości firmy Ziarenkowo dostałam do przetestowania 4 pyszne i zdrowe produkty: "CYNAMONOWY RAJ" - starannie dobrana kompozycja prażonych ziaren i korzennych przypraw ( prażone ziar na słonecznika sezamu, orzechy arachidowe
Słodkie okruszkizimnej wody ( może być mniej, dlatego dolewamy powolutku ciągle zagniatając) ok 12 dojrzałych jabłek bez nasienia cukier trzcinowy do poruszenia ok 100 g Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Ciasto zagniatamy, owijamy folią i zostawiamy na 30 minut w lodówce. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 0,5 cm i wykładamy nim formę do tarty ( oczywiście
Niezły Młynekopakowanie mrożonej fasolki szparagowej (wcześniej rozmrozić) 400 ml mleka kokosowego 350 ml przecieru pomidorowego 750-1000 ml wody 1 łyżka curry, sól, pieprz olej kokosowy do podsmażenia Ciekawe, szybkie w przygotowaniu danie jednogarnkowe - to doskonały pomysł na danie główne. W tym wypadku jest to lekkostrawny, zdrowy posiłek łączący w sobie wyśmienitą kompozycję smaków - czyli mięsa z kurczaka, warzyw
Świat Domowej Kuchnipieczonej dyni hokkaido 1 duży burak kilka plastrów szynki parmeńskiej 125 G mozzarelli 100 g prażonych pestek dyni olej z pestek dyni do pokropienia odrobina soli Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Dynię kroimy w kostkę i układamy na blasze razem z umytym burakiem, delikatnie solimy. Wszystko pieczemy ok 25 minut w rozgrzanym piekarniku na 200 C. Następnie Buraka
Niezły Młynektego zmęczenie, po prostu nie byłam w stanie tego zrobić. Po 6h fizjologii i 6h chemii żywności, przypuszczam, że również byście byli bez sił. Wczoraj miałam bardzo ciekawe zajęcia, izolowaliśmy DNA z krwi szczura i ogólnie panowała bardzo przyjemna i pozytywna atmosfera. Dzisiaj pierwsze zajęcia na AWFie minęły dość szybko, pierwsze tygodnie zawsze są lekkie i przyjemne, dopiero
Be Fit Be Strongpapryczka chilli 2 szklanki białego wytrawnego wina 3 dymki ze szczypiorkiem 4 ząbki czosnku pęczek świeżego lubczyku 1 łyżka klarowanego masła sól i pieprz do smaku Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Na dużej patelni podsmażamy czosnek i pomidora, następnie jak powstanie konsystencja sosu dodajemy posiekaną dymkę razem ze szczypiorkiem i posiekaną
Niezły Młynekłączę wszystko w jeden słoik. Butelkujemy i zostawiamy na 6 tygodni. DEGUSTACJA: Bardzo przyjemny w smaku likier. Nie wiem ile ma procent, ale chyba jest dość mocny. Co ciekawe, w smaku tej mocy w ogóle nie czuć. Wszystko się ładnie przegryzło i czuć jedynie mocny, słodki smak kawy. Ale jak już napitek spływa po gardle wtedy czuć ciepło
Marder&Marder ManufacturePalacio Mel - i jestem zachwycona jego smakiem. Jeżeli lubicie degustować różne trunki, to koniecznie musicie spróbować. Przy okazji zachęcam do wzięcia udziału w konkursie winiarskim, bo można wygrać ciekawe nagrody (konkurs trwa
Passions hobbies lifesłoik. Piękny, smukły . Zauważcie, że każdy miód zamknięty jest i zabezpieczony w genialny , tudzież bardzo elegancki sposób. Te banderolki mnie rozbroiły. Kolejne dwa miodki to spadziowy i gryczany. Ciekawe słoiczki, które po opróżnieniu miodku, mogą nam posłużyć na przyprawy. Miód to cenny surowiec pozyskiwany od pracowitych pszczółek. Warto go jeść, gdyż jest prawdziwym skarbem. O zastosowaniu miodu
Z Kuchni Do Kuchnipamiętają i uważają, że były najlepsze na świecie ), dodawałam mniej przypraw. W tym roku zrobiłam je na dwa sposoby : tarte na tarce o dużych oczkach i te drobne. Ciekawe które będą miały większe powodzenie. Składniki: 10 kg buraków czerwonych Ok. 150 ml octu 10% 4 - 5 łyżek soli kamiennej Ok. 7 łyżek cukru Ok. 90 gram chrzanu tartego
Smaki Ewyduża czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki wędzonej do smaku chilli, sól i pieprz odrobina oleju kokosowego do smażenia do posypania ser ( Wasz ulubiony) Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Pomidory zaparzamy wrzącą wodą i ściągami z nich skórki. Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy posiekany czosnek z cebulą, dodajemy pomidory i smażymy na średnim
Niezły Młynekekskluzywnym dodatkiem do sałatek i potraw wytrawnych, do przygotowania przy niewielkich nakładach pracy za kilka groszy :). W sklepach dość często można znaleźć pomidorowe maceraty tj. octy aromatyzowane pomidorami, ciekawe dodatki kulinarne, dość drogie i mające niewiele wspólnego ze 100% octem pomidorowym, wystarczy poczytać etykiety :) Składniki: 1000 ml zmiksowanych dojrzałych pomidorów i/lub pomidorowych odpadków (skórki i miąższ, bez zdrewniałej
SzczyptaSmaQprzygotowałam bulion na wędzonce) odrobina świeżego imbiru 100 ml śmietany 30% sól i pieprz do smaku oliwa z oliwek do skropienia prażone pestki dyni do przyozdobienia Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Dynię tniemy na duże kostki i układamy na blasze wyłożonej pergaminem, obok układamy cebule przekrojoną na pół
Niezły Młynek