ciasto - 164325 przepisów (strona:6501/10955)

Piegusek ze śliwkami - szybki i łatwy! 175

mój kolejny ukłon dla sezonu śliwkowego:). Ciasto, które tak zasmakowało domownikom, że poprosili o jego powtórzenie. Pyszne, wilgotne a mak zaskakująco dobrze wpasowuje się w całość. Ciasto: 250 g margaryny 5 jajek L 2 i 1/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki mleka 300g słodkich śliwek  4 łyżki maku

Szefowa kuchni
CIASTECZKA ANIELSKIE OCZKA 194

WYKONANIE Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy szczyptę soli, żółtka, cukier puder i pokrojone w kostkę masło oraz skórkę otartą z pomarańczy. Mieszamy do połączenia składników w gładkie i jednolite ciasto. Formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 190℃ (góra/dół bez termoobiegu). Dużą blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia(...)ciasta formujemy w dłoniach około 45 małych kulek i układamy na blaszce. Kciukiem lub końcówką drewnianej łyżki w każdej kulce nakłuwamy dołek. Uważamy, aby nie przebić ciastka na wylot. Łyżeczką nabieramy małe porcje konfitury i przy pomocy drugiej łyżeczki umieszczamy je w wydrążonych dziurkach. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 10-15 minut, w zależności od wielkości ciastek

cool and minty
Marynowane maślaki 288

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Korniszonki
Marynata octowa 249

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Korniszonki
Chleb z ziarnami 246

miski i mieszamy do czasu połączenia się składników. Gdy mamy już wyrośnięty zaczyn, to dolewamy go do suchej mieszanki i mieszamy łyżką... można też użyć miksera z hakami do ciasta,dodajemy ocet... potem wyrabiamy ręcznie. Ciasto musi odchodzić od ręki i od miski, jeżeli jest za suche dolewamy kilka łyżek wody, jak  jest za mokre dosypujemy kilka łyżek mąki

chleba naszego
BANANY W CIEŚCIE KOKOSOWYM 206

już na prawdę nie będzie lata...ani nawet pięknej złotej jesieni...Jak się nie da za oknem to wyczarujmy przynajmniej coś pysznego na poprawę nastroju. Banany smażone w pysznym cieście kokosowym będą jak znalazł ;) Składniki: 6 bananów 1 szklanka mąki pól szklanki mleka 2 jajka 2 łyżki cukru 5 łyżek wiórek kokosowych dodatkowo: olej do smażenia cukier puder do posypania(...)cukrami. Dodać mleko, mąkę, wiórki kokosowe, zmiksować. Obrane banany przekroić wzdłuż na pół. Można każdy kawałek przeciąć jeszcze na połowę, łatwiej ułożyć na patelni. Każdy kawałek banana zanurzamy w cieście, najlepiej to robić dwoma widelcami. Smażymy an mocno rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron. Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym. Posypujemy cukrem pudrem

Z Majeczką w kuchni
Racuszki waniliowe. 227

proszkiem do pieczenia. Zmiksuj całość mikserem na jednolitą masę. Patelnię dobrze rozgrzej, wlej trochę oleju ( polecam olej kokosowy jest zdrowszy ). Nałóż dużą łyżka lub nalewką do zupy ( chochlą ) porcje ciasta na patelnię , lekko rozsmaruj ciasto w kształcie koła lub owalu. Smaż na złoty kolor z obu stron. Placki zdjęte z patelni rozłóż na papierowym kuchennym ręczniku, aby odciekł nadmiar oleju

Przepisy i porady kulinarne
Leczo z kiełbasą 228

Składniki na leczo z kiełbasą Leczo z kiełbasą 2 małe cukinie 2 papryki (żółta i czerwona) 2 średnie cebule Pół główki czosnku 1 puszka pomidorów lub

Korniszonki
Orkiszowe minitarty mleczno-jajeczne 266

dodać do ciepłej wody, dobrze wymieszać, by się roztopiły (jeśli mleko ma cukrowe grudki należy je odsiać). Całość ostudzić. Dodać pozostałe żółtka oraz syrop i wymieszać. Już prawie gotowe: ciasto rozwałkować i pokroić na talarki do wyłożenia blachy na muffinki. Ugnieść masę w foremkach, by było miejsce na nadzienie. Rozlać nadzienie. Pamiętajcie, że ciasto urośnie, więc nie może być zbyt

Królestwo Deserów
Churros 227

u0142ym garnku rozgrzewamy olej, kt\u00f3ry wlewamy mniej wi\u0119cej do po\u0142owy obj\u0119to\u015bci garnka. Trzymaj\u0105c r\u0119kaw cukierniczy nad olejem ostro\u017cnie wyciskamy pasek ciasta i odcinamy go wprost do garnka. Powtarzamy czynno\u015b\u0107 tworz\u0105c kilka ciastek. Sma\u017cymy je po ok. 1 minucie na stron\u0119. Upieczone churos odk\u0142adamy na talerz(...)rękawa cukierniczego z końcówką o kształcie gwiazdy. W małym garnku rozgrzewamy olej, który wlewamy mniej więcej do połowy objętości garnka. Trzymając rękaw cukierniczy nad olejem ostrożnie wyciskamy pasek ciasta i odcinamy go wprost do garnka. Powtarzamy czynność tworząc kilka ciastek. Smażymy je po ok. 1 minucie na stronę. Upieczone churos odkładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym w celu odsączenia

Mostek w kuchni
Ciasteczka maślane. 211

łyżeczka płaska proszku do pieczenia 3 żółtka 3 łyżki kwaśnej śmietany WYKONANIE : Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem, dodajemy miękkie masło, cukier puder, cukier waniliowy, żółtka i śmietanę. Zagniatamy ciasto, następnie podsypujemy mąką stolnicę i rozwałkowujemy na około 1/2 cm. Za pomocą szklanki lub obręczy wycinamy koła, jeśli macie radełko do robienia kratki z kruchego ciasta to robicie nim wzorek

Sama słodycz i szczypta chili
Pampuchy, czyli kluski na parze 372

dodać drożdże, cukier oraz sól i dokładnie wymieszać. 2) Cały czas mieszając dodać całe jajko, żółtko, następnie mleko i na końcu rozpuszczone masło. 3) Ze wszystkich składników wyrobić gładkie ciasto (w razie potrzeby dodać trochę mąki, ale ciasto powinno się trochę kleić do rąk) i odstawić przykryte ściereczką w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na około 1 godzinę

Fitsweet.me
Zapiekane brzoskwinie 190

window.adsbygoogle || []).push({}); Brzoskwinie obieramy że skórki. Foremki (u mnie wyszli 6) smarujemy masłem i obsypujemy cukrem pudrem, układamy w nich pokrojone w plastry brzoskwinie. Resztę składników miksujemy na jednolite ciasto. Ciasto powinno być lejące ale nie za rzadkie. Zalewamy brzoskwinie. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Najlepiej podawać jeszcze ciepłe i posypane cukrem pudrem

Delusional Trine
Gofry drożdżowe 352

szklanki mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drożdże roztapiamy w ciepłym mleku z cukrem i łyżką mąki. Odstawiamy na 15 minut. Masło roztapiamy. Wszystkie składniki łączymy i zagniatamy, odstawiamy do wyrośnięcia, ciasto powinno podwoić swoją objętość. Odrywamy kawałki ciasta i rozkładamy je na rozgrzanej gofrownicy. Pieczemy aż będą rumiane

Delusional Trine
Przepis #70 Bezglutenowe FIT batoniki z bakaliami 200

stopni przez około 25 min. Po tym czasie wyciągamy i pozostawiamy do wystygnięcia.   Rodzynki i żurawinę namaczamy w gorącej wodzie około 10 minut. Orzeszki drobno siekamy. Wystudzone ciasto smarujemy z wierzchu masłem orzechowym. Następnie wykładamy odsączonymi bakaliami oraz orzeszkami. Całość polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Gdy wystygnie dzielimy ciasto na 16 batoników. Batoniki są bardzo delikatne i chrupiące

Health-Fit-Life

Proponowane wyszukiwania