ciasto - 164325 przepisów (strona:6503/10955)

Najlepsze polskie Cateringi 200

Wszyscy wiemy, że gotowanie to moja wielka miłość i pasja. Zawsze staram się, aby proponowane przeze mnie dania urzekały aromatem i wyjątkowym smakiem, a przy tym

PysiaGotuje.pl
Muffinki graham z żółtymi śliwkami renklodami 205

jednej misce łączę wszystkie suche składniki, w drugiej mieszam ze sobą olej, jaja i mleko, następnie całość łączę dokładnie ze sobą. Do papierowych foremek wykładam po pełnej łyżce ciasta, na to 2-3 kawałeczki śliwek, następnie znowu ciasto.  Piekę ok. 30- 35 minut w temp. ok. 175'C (grzałki  góra-dół ). SMACZNEGO! :-) * * *  Jeśli jeszcze nie lubicie

Wielopokoleniowo
Babka cud. 573

miski.) Wsypać mąkę, najpierw szklankę dodać sodę. Wlać mleko, zmiksować. Następnie wsypać resztę mąki, kakao, cynamon, i dżem. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie wmieszać do ciasta. Gotowe ciasto przelać do formy z kominem wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę. Sok z cytryny utrzeć z cukrem pudrem.Tyle cukru

Agusiowe smakołyki
Maślane rogaliki z powidłami śliwkowymi 535

powideł śliwkowych 1. Drożdże mieszamy z mąką. Do letniego mleka dodajemy rozpuszczone i przestudzone masło, jajka sól i cukier. Mieszamy. Przelewamy do mąki z drożdżami, wyrabiamy na gładkie, lśniące ciasto. Jeśli będzie klejące, dosypujemy mąki. Pozostawiamy do wyrośnięcia na około 1h. 2. Ciasto dzielimy na 3 części. Rozwałkowujemy je na kształt koła i dzielimy na 8 trójkątów. Smarujemy je roztopionym

Szefowa kuchni
Naczynia żeliwne – jak gotować w garnkach żeliwnych i jak o nie dbać 332

garnek świetnie działa też jako piec i tak był wcześniej (już w XVII wieku) wykorzystywany– przy wysokiej temperaturze i jej równomiernym rozkładzie działa perfekcyjnie przy pieczeniu chleba, mięsa czy ciasta. Garnek rozgrzewamy zaczynając od włożenia go do zimnego piekarnika, a następnie do już mocno rozgrzanego garnka wkładamy chlebowe ciasto lub mięso i zamykamy garnek rozgrzaną pokrywką. Na chlebie i mięsie

Karo in the Kitchen
Chałwowiec na ciepłych lodach 208

Deser banalnie prosty i szybki w przygotowaniu! Spód w postaci pianki z ciepłych lodów, krem chałwowy z kawałkami białej czekolady i soczyste owoce zalane krystaliczną galaretką

VioletoweKucharzenie
Kremowe lody śmietankowe z dwóch składników 216

Składniki na lody śmietankowe Kremowe lody śmietankowe 200 ml skondensowanego słodzonego mleka 500 ml śmietanki kremówki (36%) Schłodzoną śmietankę ubijacie na sztywno, po czym dodać do

Korniszonki
Koktajl malinowy bez pestek 261

2 szklanki świeżych malin Koktajl malinowy bez pestek 2-3 łyżki płynnego miodu, syropu klonowego lub cukru (według uznania) Szklanka mleka Pół szklanki naturalnego jogurtu lub

Korniszonki
Pomidorowa z zielonymi kluseczkami 169

dodaję masło. Kluski.: Natkę pietruszki kroję, przekładam do garnka, dodaję wodę i miksuję blenderem. Przecieram przez sitko. Do miseczki wsypuję mąkę, dodaję jajko, pietruszkowy wywar, sól i mieszam widelcem. Ciasto musi być w miarę luźne. W garnku zagotowuję wodę i do gotującej przecieram przez specjalne sitko ciasto.Można też z łyżeczki kłaść ciasto do wody . Zagotowuję i od tego momentu

wesoła kuchnia
Keczup z cukinii i ostrej papryki 213

6+ 2h+ Łatwe Tanie Przepis na rewelacyjny ketchup z cukinii, który idealnie sprawdzi się jako dip, sos do pizzy czy dodatek do różnego rodzaju dań. Składniki

PysiaGotuje.pl
Kawa ziarnista Lavazza – mój ulubiony smak kawy 211

Kawa to napój niezwykle popularny, spożywany praktycznie w każdym zakątku świata. Niektórzy piją ją przede wszystkim po to, by dodać sobie energii za pomocą obecnej w

PysiaGotuje.pl
Cukinia grillowana 217

3-4 30 min Łatwe Tanie Przepis na cukinię z grilla. Składniki 1 cukinia 3-4 łyżki oliwy (w zależności od wielkości cukinii) 3-4 ząbki

PysiaGotuje.pl
Placuszki z serka waniliowego 202

mleko, mąkę, sól, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Zmiksować za pomocą miksera lub dokładnie wymieszać łyżką. Mąka musi się dokładnie rozmieszać. Na patelni rozgrzać olej i nałożyć łyżką ciasto formując placuszki. Smażyć na średniej temperaturze. Jak już placuszki będą wystarczająco sztywne, odwrócić je na drugą stronę. Smażyć jeszcze chwilkę. Podawać z jogurtem i owocami. Super smakują polane miodem. Polecam(...)wystarczyło dla czterech dorosłych osób na śniadanie. Thermomix do naczynia miksującego dodać serek, mąka,jajka, cukier waniliowy, sól, mleko. wymieszać, obroty 5, czas 10 sekund za pomocą kołpystki zdjąć ciasto z boków naczynia, wymieszać obroty 5, czas

Kuchnia Pokoleń
Szybkie owsiane babeczki z żurawinowym dżemem 308

olej i całość dokładnie energicznie mieszamy. Miskę ze składnikami odstawiamy na 5 minut. Następnie mieszamy ponownie (krótko) składniki. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Każdą nakładamy do około 3/4 wysokości ciastem, następnie do każdej babeczki nakładamy po 1 łyżeczce dżemu żurawinowego. Babeczki pieczemy przez około 20-25 minut (stan upieczenia sprawdzamy patyczkiem wbitym w ciasto, nasze były ciut dłużej w piekarniku

Słodkie okruszki
ORYGINALNA KISIELÓWKA 170

kiślami przesiać. Ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Następnie dodać przestudzoną margarynę lekko wymieszać. na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kiślami - dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy na babkę lub keksówki natłuszczonej masłem i obsypanej bułką tartą. Po wystudzeniu ciasta oprószyć cukrem pudrem lub polewą. Piec około 30 - 45  minut w temperaturze

Ciastka - domowe słodkości

Proponowane wyszukiwania