ciasto - 164325 przepisów (strona:6502/10955)

Fit obiad z wołowiną i makaronem shirataki 285

Wyjątkowo prosty do przygotowania, a przy tym niskokaloryczny obiad z plasterkami mocno zrumienionej ( bez użycia tłuszczu ) wołowiny i makaronem shirataki to doskonała propozycja dla osób dbających

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
smaczne kopytka... 230

wygładzić, podzielić na cztery części, jedną wyjąć na wierzch ziemniaków i w to miejsce po zimniakach wsypać mąkę tortową, dodać makę ziemniaczaną, sól, jajka i wszystko szybko wyrobic na ciasto porcję ciasta wałkować rękoma na wałek na desce podsypanej mąką, odkrawać nożem 1,5 cm kopytka wkładać partiami kopytka na wrzącą wodę z olejem i solą, po wypłynięciu gotować

W Mojej Kuchni Lubię
Chleb pełnoziarnisty z suszonymi pomidorami 203

pół szklanki letniej wody, mieszamy i odstawiamy na 10 minut. --> Do dużej miski przesiewamy obie mąki. Dodajemy sól, resztę wody, rozczyn z drożdży i suszone pomidory drobno posiekane. Wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia w misce przekrytej ściereczką. Prostokątną formę keksową smarujemy masłem i posypujemy otrębami (jeżeli nie mamy możemy użyć bułki tartej lub mąki). Wyrośnięte ciasto przekładamy do formy. Wierzch

Marta Gotuje
Kremowa zupa z cukinii i szpinaku 235

Jeżeli jeszcze nie macie pomysłu co dziś zrobić szybkiego na obiad, to polecam przygotowanie kremowej zupy z cukinii. Zdecydowanie na dzisiejszą pogodę sprawdzi się idealnie, a

Niezły Młynek
rogaliki ze zdrową nutellą 168

drożdże i cukier włożyć do naczynia miksującego i podgrzać - czas 2,5 min/temp 37 st/ obr 2  dodać pozostałe składniki i wymieszać czas 7 min / poz Interwał wyjąć ciasto - ręce muszą być natłuszczone masłem - i uformować kulę, włożyć do miski i odstawić do wyrośnięcia na ok 1 h ciasto podzielić na 5 równych części z każdej rozwałkować placki

Gotowanie z pasją
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowo-sezamowe 204

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia 4. Łączymy składniki suche z mokrymi za pomocą szpatułki lub miksera planetarnego, dodajemy posiekaną gorzką czekoladę 5. Ciasto będzie dość sypkie, gdyby jednak się nie kleiło wystarczająco można dolać trochę mleka 6. Za pomocą gałkownicy do lodów lub łyżki nakładamy porcję ciasta i tworzymy kulki wielkości małej mandarynki

Słodki Kompromis
Chleb z oliwkami i bazylią 238

czarnych oliwek 3 łyżki suszonej bazylii 200 ml ciepłej wody Przygotowanie: Wodę mieszamy z solą i oliwą z oliwek i dodajemy do mąki z drożdżami. Wyrabiamy na gładkie ciasto i odstawiamy przykryte ściereczką w ciepłe miejsce na ok. 45 min. do wyrośnięcia. Oliwki drobno siekamy. Odkładamy 1/3 ciasta. Pozostałą część dokładnie mieszamy z 3 łyżkami oliwek i 2,5 łyżkami

Ukojenie Podniebienia
Udka z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie z warzywami-proste i pyszne 227

Witam Kochani dziś przedstawiam Wam super przepis na pyszne mięsiwo :) Polecam i zapraszam :) SKŁADNIKI 4 średnie ćwiartki z kurczaka MARYNATA 4 łyżki miodu 3 łyżki musztardy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z KIEŁBASKAMI, PIECZARKAMI I SEREM +FILMIK 205

PRZYGOTOWANIE : Składniki na ciasto dokładnie mieszamy, aż powstanie gładkie, lekko rzadkie ciasto. Smażymy naleśniki na patelni teflonowej z odrobiną oleju. Powinno wyjść około 10-12 placków. Pieczarki i cebulę drobno kroimy, doprawiamy do smaku, podpiekamy na oleju aż pieczarki zmiękną i soki odparują. Przecier pomidorowy mieszamy z ketchupem, oregano, oraz doprawiamy solą, pieprzem i cukrem do smaku. Dokładnie mieszamy

Kulinarne Fantazje Marioli
KULKI BAKALIOWE bez pieczenia 409

więc przygotowywałam drobny poczęstunek. Ponieważ nie miałam czasu na pieczenie, zdecydowałam się na słodkie kule na bazie daktyli. Idealnie wpisały się w słodkości przyniesione przez inne osoby - był sernik, ciasto drożdżowe, ciasto owocowe i moje czekoladowe kulki :) Wszystko wszystkim smakowało, uczta była wyborna! Czytaj więcej

Kasia Sarna
Przytulone bułeczki z płaskurki. Czy znasz płaskurkę? 316

drożdży instant 1 czubata łyżeczka soli 1 łyżeczka miodu/cukru 1 łyżka oleju 2 łyżki czarnuszki - do posypania Wykonanie: wszystkie składniki umieścić w misie robota i zagnieść hakiem gładkie, elastyczne ciasto. Misę przykryć folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia gdy ciasto podwoi objętość wyrzucić je z misy, powtórnie zagnieść i podzielić na 14 równych kawałków, w razie potrzeby

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciacho z wiśniami i migdałami 182

utrzeć aż masa będzie biała. Następnie stopniowo dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz dolać mleko i ocet. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy wyścielonej papierem do pieczenia. Układać owoce blisko siebie, pozostawiając niewielkie odstępy. Lekko docisnąć owoce dłonią. Całość posypać płatkami migdałowymi. Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni

Pyry na Gaz
Przepis #69 FIT torcik czekoladowo- orzchowy na pożegnanie wakacji 204

chłodniejszym jesiennym , które mają swój urok. Na pożegnanie tych wakacyjnych chwil przygotowałam bezglutenowy orzechowo - czekoladowy torcik z malinami - oczywiście w wersji FIT, którego kawałek można zjeść bezkarnie! Jedna porcja ( ciasto podzieliłam na 12 porcji, tortownica o średnicy 16 cm)  to: 141, 6 kcal w tym: B: 8,5 g; W: 12 g; T: 6,2 g.  Składniki: Biszkopt(...)kakao. Następnie układamy na nim 2/3 malin. Przykrywamy drugim krążkiem, którego smarujemy kremem orzechowym. Odrobinę kremu zostawiamy, aby posmarować boki.   W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę, którą smarujemy całe ciasto. Na wierzchu układamy pozostałe maliny. Mój tort udekorowałam jeszcze drobno posiekanymi orzechami nerkowca. Połączenie malin i czekolady to wspaniałe połączenie. Tak można żegnać wakacje! Smacznego

Health-Fit-Life
Chleb orkiszowy 201

miski rozkruszyć drożdże,wsypać cukier,sól,wlać wodę i wsypać płatki. Wszystko wymieszać i odstawić do wyrośnięcia na 20 minut. Do rozczynu dodać mąkę i pestki,dokładnie wyrobić ciasto i odstawić na pół godziny do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przełożyć do  podłużnej  foremki,wierzch posmarować mlekiem. Piec ok. 1 godzinę w temp. 180 stopni

Kolorowa kuchnia Elki

Proponowane wyszukiwania