Ciasto marchewkowe z kremem 771Ciasto marchewkowe to obowiązkowa pozycja podczas jesieni! Bardzo łatwe w przygotowaniu, wilgotne i miękkie po upieczeniu. Artykuł Ciasto marchewkowe z kremem pochodzi z serwisu
NiePieprz.pl
Sernik w biszkopcie z kremem malinowym 424Kremowy sernik waniliowy obłożony serowym kremem malinowym i kakaowym biszkoptem. Ciasto jest wilgotne, delikatne i bardzo smaczne. Idealne do popołudniowej kawki ;) BISZKOPT KAKAOWY: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wrzątku szczypta soli SERNIK WANILIOWY: 500 g zmielonego twarogu 250 g serka mascarpone(...)zmiksować i połączyć z malinami. Połowę gęstego kremu rozsmarować na biszkopcie, nałożyć sernik, krem malinowy i przykryć drugim biszkoptem. Na wierzchu rozsmarować odłożony, słodki ser i posypać okruchami biszkopta. Ciasto po schłodzeniu można kroić i podawać ze świeżymi malinami. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO
https:KKuchniaMniam
Ciasto z ajerkoniakiem 262Ciasto z ajerkoniakiem stanie się niewątpliwie ulubionym w domu. Czemu? Jest wilgotne, puszyste, ma piękny zapach i smak, jest szybkie w przygotowaniu. A minusy? Nie ma! Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznie
Szpinakowe pierogi z farszem z wątróbki drobiowej i sosem koperkowym 175zmiksować na jednolitą masę z 1-2 łyżkami wody. Do miski wsypać mąkę, dodać masę szpinakową, masło i śmietanę, po czym wymieszać. Następnie wlać wrzątek i zagniatając dodać jajko. Ciasto przełożyć na podsypany mąką blat kuchenny i zagnieść (powinno być gładkie i elastyczne). Jeżeli będzie zbyt luźne, to dodać mąki, jeżeli zbyt twarde, to dodać jeszcze wrzątku. Wyrobione ciasto pierogowe
Passions hobbies life
Delikatne naleśniki bezglutenowe na słodko 342którym musiałam drastycznie zmienić swoje nawyki żywieniowe. Nagle okazało się, że danie, które przywołuje wspomnienia dzieciństwa jest dla mnie szkodliwe. Od tego czasu podjęłam tyle prób, żeby uzyskać idealne ciasto naleśnikowe w wersji bezglutenowej i bez mlecznej, że sama nie byłabym w stanie tego zliczyć. Placki były lepsze i gorsze, całe mnóstwo wylądowało w koszu na śmieci. Często(...)naleśniki na suchej patelni ok. 2 minuty z każdej strony. 9 Naleśniki podaję z dżemem, świeżymi owocami, jogurtem kokosowym (kliknij po przepis) i sosem czekoladowym (kliknij po przepis) . Wskazówki Ciasto można przechowywać w lodówce maksymalnie do 2 dni. Artykuł Delikatne naleśniki bezglutenowe na słodko pochodzi z serwisu Book of spells
Book of spells
Placek serowy na dzień dobry 207smakować, a nie tylko jeść. 1-2 porcje: 500 g serka wiejskiego 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka mąki lnianej dowolne dodatki Serek wymieszałam z mąkami i odstawiłam, by ciasto się ścięło. Masę wyłożyłam na rozgrzaną patelnię, bez tłuszczu. Smażyłam przez ok. 5 minut, a następnie zapiekłam w piekarniku – funkcja grill plus termoobieg, ale grzanie góra dół też będzie(...)byle patelnia znajdowała się na najwyższej półce. Piekłam ok. 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawiłam, aby ciasto ostygło. Gorące jest praktycznie płynne. Potrzebuje chwili, aby się ściąć. Podałam z syropem daktylowym i figami
Kucharzyca
Miniszarlotki francuskie z marcepanem 216poczęstunek dla niespodziewanych gości , nie ma nic lepszego doskonale smakują podane z filiżanką aromatycznej białej herbaty White Pearl of Fujian Richmont 2 rulony świeżego ciasta francuskiego 2 winne jabłka (antonówka) 10 dag marcepanu 1 jajko Cukier brązowy z cynamonem Sposób wykonania: Piekarnik przed zrobieniem mini szarlotek nagrzewamy do 190*c. Jabłko, obieramy, kroimy w cienkie(...)plasterki, przekładamy do miseczki, posypujemy cukrem brązowym wymieszany z cynamonem, ilość wg swojego uznania. Marcepan kroimy na paseczki. Świeże ciasto francuskie rozwijamy kroimy na prostokąty. Każdy prostokąt z jednej dłuższej strony nacinamy do połowy tworząc paski. Na całej części rozkładamy po 2 plasterki jabłka i jednym paseczku marcepanu, zawijamy częścią z naciętymi paskami, dociskamy brzegi układamy na blasze wyłożonej
Wanilia i Kardamon
Tortille pszenno-kukurydziane z kurczakiem curry i sosem mango 247masła 1 płaska łyżeczka soli szczypta sody (1/4-1/2 łyżeczki) Przygotowanie: Obie mąki wymieszać z solą i sodą, dodać miękkie masło i wodę. Wymieszać łyżką, a kiedy ciasto trochę przestygnie wyrobić ręcznie na gładką masę przypominającą plastelinę. Włożyć do foliowego woreczka i odstawić na 20-30 minut. Z ciasta formować kuleczki wielkości piłeczki pingpongowej i wałkować cienkie
Kulinarne Inspiracje
Herbatniki kakaowe, czyli o leku na jesienną melancholię 201soli 100 g miękkiego masła 100 ml śmietany kremówki (38%) Mąkę, kakao i cukier puder przesiać, wymieszać z solą. Dodać masło i śmietanę, zmiksować tylko do połączenia składników. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 2 mm, delikatnie podsypując mąką. Wycinać ciastka, układać na blasze wyłożonej papierem
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką 288Prosty przepis na cukinię faszerowaną mięsem mielonym, papryką i natką pietruszki pod warstwą ciągnącego parmezanu. Pycha! Danie jest pyszne i sycące, polecam na obiad lub ciepłą
Oryginalny smak
Muffinki z porzeczkami - na Dzień Chłopaka 265ekstrakt waniliowy. Składniki wymieszać rózgą lub szybko zmiksować. Do składników mokrych, wsypać suche składniki - szybko wymieszać łyżką - nie miksować. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej papilotki kłaść porcję ciasta, do wysokości 1/2 foremki. Na każdą muffinkę ułożyć 3-4 porzeczki i przykryć ciastem, do wysokości max. 3/4 foremki. Na wierzchu ułożyć jeszcze 2-3 porzeczki. Blachę z muffinkami wstawić
kolorowotorcikowo
Sernik na biszkoptach 376spód blaszki (forma 20 cm x 30 cm) wyłożyć papier do pieczenia, wyłożyć biszkopty i z pomocą łyżki wyłożyć masę serową. Po włożeniu ciasta do piekarnika zmniejszyć temperaturę pieczenia do 170 stopni i piec przez 40 – 45 minut. Krok po kroku: 1. Rozpuścić masło 2. Ubić białka z cukrem 3. Zmiksować(...)żółtkami 4. Do sera dodać budyń 5. Wlać wystudzone masło 6. Wymieszać delikatnie masę serową z białkami 7. Ułożyć biszkopty 8. Wyłożyć masę 9. Upiec ciasto Pobierz wersję do druku: Pobierz Sernik na biszkoptach Artykuł Sernik na biszkoptach pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.pl
Naleśniki czekoladowe z nadzieniem kokosowo-ryżowym 246wypróbować. Polecam naleśniki, bo są przepyszne, a nadzienie jest obłędne. Nie pamiętam dokładnie gdzie wiem że to była rosyjska strona, a autor przepisu to TANCHITTA Składniki; na 4 naleśniki Ciasto czekoladowe; mąka - 75 g kakao - 1 łyżka cukier - 1 łyżka mleko - 100 ml gorzka czekolada - 25 g sól- szczypta mineralna woda - 60 ml olej - 2 łyżki Nadzienie; ser biały(...)kost wiórki kokosowe - 2 łyżki cukier puder - 2 łyżki ryż -1 saszetka (100 g) maliny - 0,5 szkl biała czekolada do polania naleśników - 25 g Przygotowanie; Ciasto; Mleko wlać do rondelka, dodać czekoladę, cukier, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia składników, ostudzić. Przelać mleko z czekoladą do miski, dodać wodę gazowaną i pozostałe składniki, dobrze zmiksować. Na patelni smażyć cienkie naleśniki. Nadzienie
Kuchnia Danusi
Domowy wyrób kiełbasy – co warto wiedzieć? 250Przygotowanie własnej, domowej kiełbasy to zdrowy i smaczny wybór. Marketowe kiełbasy nie zawsze wzbudzają zaufanie, a kiełbasy z ekologicznych gospodarstw odstraszają ceną. Domowa kiełbasa będzie miała
PysiaGotuje.pl
Zgrzewarki próżniowe - do czego się przydają 207Wszyscy doskonale wiemy, że pakowanie próżniowe przedłuża nawet kilkukrotnie trwałość produktów żywnościowych poczynając od mięsa i jego przetworów, poprzez ryby, owoce i warzywa, sery, kawy, przeprawy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata