Ciasto milky way 483Boskie ciasto Milky Way. Niesamowity smak mlecznego kremu. Polecam gorąco! Czas przygotowywania: około 1 h Czas pieczenia: około 30 minut Ilość: blaszka wielkości 18/28 cm lub duża tortownica Składniki na ciasto: • 80 g mąki pszennej - pół szklanki • 80 g mąki ziemniaczanej - 1/3 szklanki • 100 g drobnego cukru - 1/3 szklanki
AniaGotuje.pl
Ciasto truskawkowy puch 322Cudownie delikatne, owocowe ciasto bez pieczenia. Sernik podobny jest do ciasta Śnieżny Puch , który również gorąco polecam. - kilka składników - bez pieczenia - prosty i pyszny
AniaGotuje.pl
Ślimaczki drożdżowe z budyniem i jagodami 346Super przepis na najlepsze ciasto drożdżowe z budyniem i jagodami! Ślimaczki drożdżowe są wbrew pozorom bardzo proste do zrobienia. Ciasto jest przepyszne
AniaGotuje.pl
Deser Milky Way 293Pyszny deser inspirowany ciastem Milky Way . Mleczny krem, pokruszone ciasteczka lub czekoladowe ciasto z przepisu powyżej oraz pyszne owoce.. maliny lub porzeczki
AniaGotuje.pl
Oponki Wiedeńskie 3469Niebiańskie, rozpływające się w ustach oponki w wiedeńskim stylu. Są tłuste i słodkie - zdecydowane. Najciekawsze jednak jest to, że szykowane z ciasta parzonego bez dodatku drożdży smakują tak, że nie czuć tłuszczu. Tak więc uważajcie na nie, bo można ich zjeść bardzo, bardzo dużo :-) Podsumowując są to pączusie: - smażone na oleju - bez dodatku drożdży - bez potrzeby wyrastania - z ciasta parzonego
AniaGotuje.pl
Ciasto kruche ze śliwkami 1340Cudownie pyszne, delikatne i pełne soczystych śliwek ciasto kruche. Jest naprawdę wspaniałe. - super prosty skład i wykonanie - najlepsze ciasto dla początkujących - zawsze wychodzi
AniaGotuje.pl
Jak zrobić ciasto na pierogi 2358Sposobów na ciasto pierogowe z mąki pszennej jest co najmniej kilka. Oto jeden z nich - najbardziej podstawowy. Ciasto jest delikatne, elastyczne - idealnie się lepi. - 3 składniki - bez masła - bez jajka Jako nadzienie do pierogów na słodko polecam użyć uniwersalnej masy serowej . Możesz też dać do środka ulubione owoce. Na wytrawnie polecam przepis na uniwersalny farsz - kapustę na ciepło
AniaGotuje.pl
Jak zrobić ciasto na pierogi z masłem i jajkiem 78829Cudowne i chyba najlepsze ciasto pierogowe jakie do tej pory robiłam.. a z pewnością najbogatsze w smaku :-) Masło oraz żółtka sprawiają, że ciasto nie wysycha i idealnie się lepi. Przepis pochodzi z 1910 roku.. ponadczasowy! - miękkie i elastyczne - bez podsypywania mąką - z jajkiem i masłem Jako nadzienie do pierogów na słodko polecam użyć uniwersalnej masy serowej
AniaGotuje.pl
Sernik z serków waniliowych ze śliwkami 314lekki suflet serowy - zapiekanka serowa - placek serowy.. .. i wszystkie nazwy pasują tutaj idealnie :-) Prosty i krótki skład oraz szybie wykonanie! Jeśli uwielbiasz śliwki i proste, wilgotne ciasta, to polecam proste ciasto ucierane ze śliwkami . Jeśli zaś preferujesz pieczone serniki z owocami, spodoba Ci się sernik z jogurtów greckich z dodatkiem moreli .. pycha
AniaGotuje.pl
PSZENNY CHLEBEK NA MAŚLANCE 201Drożdże rozcieramy z cukrem, dodajemy po 2 łyżki maślanki i mąki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Do miski przesiewamy mąkę, mieszamy z solą oraz rozczynem i maślanką. Ciasto dobrze wyrabiamy ma być gładkie oraz nie klejące do rąk. Odstawiamy na ok. 1-1,5 godziny do wyrośnięcia. Ciasto jeszcze raz chwilkę wyrabiamy oraz formujemy podłużny bochenek, wykładamy
Pani na deser
PIERNIK NA MAJONEZIE 287piernik z dodatkiem majonezu znalazłam w najnowszym numerze ,,Przyślij przepis''. A że BABKA NA MAJONEZIE smakuje wspaniale postanowiłam spróbować też piernik. Samo jego wykonanie jest bardzo proste. Ciasto pięknie wyrasta, jest bardzo puszyste i wilgotne. Smakuje wspaniale przełożony ulubionym dżemem. Całość uzupełnia pyszna polewa na wierzchu. Mogę zagwarantować, że żadna kucharka nie zawstydzi się go zaserwować na nadchodzące(...)Stopniowo dodajemy do masy jajecznej razem z jogurtem lub mlekiem. Następnie dodajemy majonez oraz dżem i dobrze ucieramy. Przelewamy do formy i pieczemy 1 godzinę do suchego patyczka. Ciasto gdy przestygnie przekrawamy na dwa blaty, smarujemy dżemem. Wierzch również smarujemy, Ponieważ piernik troszkę pękł nałożyłam tam trochę więcej dżemu, po równej powierzchni posmarowałam dość cienko. POLEWA : Do garnka
Pani na deser
ZUPA Z LANYMI KLUSECZKAMI 202kostkę ziemniaki i kawałek pora. Przykrywamy i gotujemy, aż warzywa zrobią się miękkie, dodajemy zioła prowansalskie. Jajko rozbijamy trzepaczką, powoli dosypujemy mąkę, aż osiągniemy konsystencję gęstej śmietany. Jeśli ciasto zrobi nam się zbyt gęste można dodać odrobinę wody. Ciasto wlewamy cienkim strumieniem do zupy. Parę minut gotujemy oraz dodajemy pokrojone mięsko i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Zupę możemy
Pani na deser
CIASTKA Z OCZKAMI 230posypania WYKONANIE : Na stolnicę przesiewamy mąkę i cukier puder. Dodajemy zimną margarynę i dokładnie siekamy nożem. Robimy wgłębienie do którego wbijamy jajka oraz jogurt lub śmietanę. Szybko zagniatamy ciasto, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki. Można schować na całą noc, ciastka zyskają dodatkowo na swojej kruchości. Ciasto dzielimy na pół, Cienko wałkujemy, jedną połowę wykrawamy za pomocą szklanki
Pani na deser
PIWNE CIASTECZKA 194dodatku na piwie są dobre to bym pewnie nie uwierzyła. Ale zrobiłam i mogę wam zagwarantować są rewelacyjne. Kruchutkie, delikatne oraz rozpływają się w ustach.W przekroju przypominają ciasto francuskie. Do naszego nadzienia koniecznie trzeba wybrać twardą marmoladę, bo rzadsza wyciekła. Są pyszne także zamoczone w białku i cukrze. Zresztą kto nie zaryzykuję to nie spróbuje(...)masła lub margaryny DODATKOWO: twarda marmolada cukier puder do posypania WYKONANIE : Przesiewamy mąkę, dodajemy masło pokrojone na mniejsze kawałki i siekamy. Następnie powoli dolewamy piwo, zarabiamy dość zwarte ciasto. Zawijamy w folie i chowamy na chwilę do lodówki. Następnie cienko wałkujemy, wykrawamy, kładziemy nadzienie i sklejamy lub zwijamy. Ja robiłam rogaliki, grzebyczki oraz pierożki. Wszystko zależy od naszej fantazji. Pieczemy
Pani na deser
BABKA KAWOWA 241smaku kawy. Zrobiłam ją na podstawie przepisu na babkę herbacianą, która niezbyt mi smakowała. Zamieniłam herbatę na kawę dołożyłam trochę cukru i wyszła pyszniutka babeczka. Osoby lubiące kawowe ciasta będą zachwyceni. Polecam tą babeczkę jest prosta do przygotowania i bardzo smaczna:) SKŁADNIKI : 8 dag margaryny 1 szklanki cukru 3 jajka 2 szklanki mąki pszennej 6 łyżek kawy zbożowej Inki(...)kakao przesiewamy, wsypujemy kawę mieloną. Dodajemy do masy na zmianę ze szklanką kawy (może być lekko ciepła), ucieramy tylko do połączenia składników. Białka delikatnie mieszamy z ciastem i w lewamy do formy na babkę nasmarowaną masłem i otrzepaną bułką tartą lub mąką, moja jest o średnicy 23 cm. Pieczemy ok. 1 godziny w temperaturze 170 stopni C ustawienie
Pani na deser