ciasto - 164325 przepisów (strona:6338/10955)

Muffinki z cynamonem, płatkami owsianymi i bananem. 173

szkoły czy pracy na drugie śniadanie. Pysznie smakują i pachną cynamonem i bananem. Są też lekko wilgotne. Bardzo polecam. Upieczcie koniecznie, a ja udanych wypieków życzę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 4 jajka 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki oleju 100 ml mleka 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka płatów owsianych 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 średni banan(...)mleko, wsypujemy mąkę, cynamon i proszek do pieczenia, miksujemy do dokładnego połączenia się składników. Na koniec wsypujemy płatki owsiane i dodajemy pokrojonego w kostkę banana, dokładnie mieszamy łyżką. 2. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek, wyłożonej papierowymi papilotkami. 3. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Upieczone muffinki studzimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka

Izabelawkuchni
Bardzo czekoladowe Brownie czyli poWeekendowe Łakocie odc. 186 237

mąkę z kakao i proszkiem oraz szczyptą soli. Dorzucamy orzechy i wiśnie i jeszcze raz wszystko mieszamy. Wyjmujemy torownicę z zamrażarki. Białą czekoladę dosypujemy do masy i szybko mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej tortownicy. Wygładzamy i wkładamy do pieca na 17 i pół minuty. Ciasto nie powinno być spieczone z wierzchu, w środku powinno pozostać wilgotne. Po godzinie brownie przekładamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tort kokosowy 175

Studzimy. Krem: C zekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy około 3/4 zimnej czekolady (resztę zostawiamy do oblania wierzchu ciasta)  oraz wiórki kokosowe, dokładnie mieszamy. Biszkopt przekrawamy na pół. Nasączamy ponczem dolny blat. Smarujemy go dżemem z czarnej porzeczki. Na to wykładamy krem. Przykrywamy drugim blatem który również nasączamy. Smarujemy wierzch ciasta resztą

Smaki Natalii
Aromatyczne pieczone podudzia z kurczaka 177

Aromatyczne pieczone podudzia z kurczaka – doskonały pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny! Artykuł Aromatyczne pieczone podudzia z kurczaka pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl .

Pogotujmy.pl
Koktajl białkowy Eco&Fit Slim - wsparcie w odchudzaniu 175

Stali Czytelnicy bloga wiedzą, że uwielbiamy słodycze w każdej postaci i o każdej porze dnia i nocy. Nie często więc recenzujemy tutaj produkty dla osób dbających

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Słodkie spiralki 124

Cześć! W tym wpisie znajdziecie bardzo prosty przepis na słodkie spiralki, które doskonale sprawdzą się jako świetny deser, słodka przekąska karnawałowa i ciastko na ostatki. Continue

PysiaGotuje.pl
BEZGLUTENOWE BUŁECZKI Z MUSEM JABŁKOWYM 206

jabłkowo – agrestowy DODATKOWO: żółtko do posmarowania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i solą. Dodajemy miód, jogurt naturalny i roztopione masło. Wszystko razem mieszamy ( ciasto będzie klejące ). Wyciągamy na posypaną miksem stolnicę, kroimy na mniejsze kawałki, rozpłaszczamy w dłoniach, robimy wgłębienia, nadziewamy, formujemy bułeczki. Układamy na blasze i smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Pieczemy

Ostra na Słodko
Rozetki 205

Rozetki to słodkie ciasteczka smażone na głębokim tłuszczu, które szykujemy najczęściej w karnawale. Przepis na rozetki jest niezwykle prosty. Potrzebujesz tylko gęste ciasto naleśnikowe i foremki do rozetek. - ciasto na rozetki zrobisz w 5 minut - tanie i popularne składniki - super kruche i cudowne ciastka

AniaGotuje.pl
Pełnoziarniste placuszki z bananami 265

mąkę pszenną pełnoziarnistą, dodajemy sodę, cukier, wbijamy 1 jajko i zaczynamy dolewać maślankę lub mleko, mieszamy. W zależności od tego czy użyjemy maślanki czy mleka ilość może się zmienić. Ciasto powinno mieć konsystencję ciut gęstszą niż ciasto na naleśniki. W razie potrzeby można dodać więcej maślanki/mleka. Obieramy banana, kroimy w kostkę i dodajemy do masy. Krótko mieszamy. Placuszki smażymy

Słodkie okruszki
Caffe corretto 159

Kawa corretto - kawa skorygowana alkoholem Caffe corretto oznacza dosłownie skorygowaną kawę,  w tym przypadku korygujemy ją... alkoholem. Jeszcze kilkadziesiąt lat temu, był to doskonały sposób

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Gofry żytnie pełnoziarniste 167

szklanki mleka 1 jajko 1 łyżka cukru 1 łyżeczka oleju + olej do posmarowania gofrownicy szczypta soli 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Wykonanie: Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. W międzyczasie rozgrzewamy gofrownicę. Delikatnie malujemy ją olejem i wylewamy na nią odpowiednią ilość ciasta. Pieczemy, az do uzyskania chrupiących gofrów. Podajemy z ulubionymi dodatkami

Kulinarne przygody Gatity
Napój owsiany i napój migdałowy z sokami owocowymi - AdeZ 150

Jakiś czas temu Coca Cola wypuściła na rynek zupełnie nową linię napojów roślinnych, które kreowane są na zdrowe przekąski nie zawierające laktozy, białego cukru, odpowiednie dla

Candy Pandas
Kokosowo-pomarańczowy pudding z tapioki 157

Pudding z tapioki na bazie mleka kokosowego z dodatkiem skórki pomarańczowej i imbiru. Aromatyczny, pyszny, smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Ugotowane kuleczki tapioki

Oryginalny smak
Zebra w polewie czekoladowej – a przepis zaczerpnięty z gazety 300

gazetce nie korzystałam piecz 50 min w temp. 180 st przygotowanie Jajka utrzeć z cukrem dodać mąkę, olej, proszek do pieczenia, aromat oraz woda gazowana. Zmiksować i podzielić ciasto na 2 częsci. Do jednej dać 3 łyżki kakao i wymieszać. Do przygotowanej tortownicy wlewamy na środek na przemian po 3 łyżki jasnej i ciemnej masy. Po upieczeniu jak ostygnie wylewamy

Moje Wyroby
Filety śledziowe smażone w cieście 229

Śledź smażony w cieście to moja dzisiejsza  propozycja na szybki i pyszny obiad. Jeżeli nie próbowaliście jeszcze śledzia tak  przygotowanego, to zapraszam po przepis . Składniki: 600 g filetów śledziowych  1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki wody mineralnej 1 jajko olej do smażenia sól, pieprz cytrynowy Wykonanie: Śledzie płuczemy, zalewamy wodą i moczymy przez 2-4 godziny. Ż ółtka(...)wlać wodę.  Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Śledzie oprószyć pieprzem. Na patelni rozgrzać olej. Każdy kawałek śledzia zanurzyć w cieście i smażyć na złoty kolor. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania