Sałatka z rukolą, grzankami, mozzarellą i zielonym naleśnikiem 183szkl. gazowanej wody 2 małe jajka 3/4 szkl. mąki pszennej 50 g rukoli 1 łyżka oleju szczypta soli cukier do smaku opcjonalnie niewielka ilość zielonego barwnika Zaczynamy od przygotowania ciasta na naleśniki. Umytą rukolę przekładamy do niedużego garnka. Wlewamy mleko. Całość miksujemy tak długo, aż otrzymamy gładką, zieloną masę. Dodajemy wodę gazowaną, mąkę, jajka, olej, sól, cukier i szczyptę przyprawy(...)Vegeta Natur do sałatek i dipów. Całość ponownie miksujemy. Ciasto naleśnikowe odstawiamy na około 20-30 minut. Po tym czasie patelnię mocno rozgrzewamy, a następnie zmniejszając nieco moc palnika smażymy cienkie naleśniki. Rukolę i roszponkę myjemy, osuszamy. Rozkładamy na dużym półmisku lub bezpośrednio na talerzach, na których będziemy sałatkę serwowali. Cebulkę dymkę (białą część) kroimy na półplasterki. Rozkładamy na sałacie
Smaki Na Talerzu
Fuczki. Placki z kiszonej kapusty. 178odcisnąć z nadmiaru wody. Kapustę posiekać drobno. Cebule obrać, drobno posiekać. Zeszklić na patelni z rozgrzanym olejem. Zostawić do ostudzenia. Jajka, mleko, mąkę i przyprawy zmiksować na jednolite, gęste ciasto naleśnikowe. Następnie dodać do tego posiekaną kapustę kiszoną oraz podsmażoną cebulkę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzej olej, nakładać po 1 – 2 łyżki ciasta
Kulinarne Przeboje
Mini pizze na pełnoziarnistym spodzie bez drożdży 166Łyżka oleju/oliwy Gorąca woda Dodatki - pieczarki, papryka, kukurydza, oliwki, pomidorki koktajlowe, rukola, feta Oregano, bazylia Mąki połączyć Dodać olej i malutkimi porcjami dodawać gorącą wodę, aż do uzyskania zwartego ciasta, odpowiedniego do uformowania pizzerinek Z kawałków ciasta formujemy małe, cienkie pizze Smarujemy ulubionym sosem, układamy dodatki i wkładamy do nagrzanego piekarnika Pieczemy około 15-20 minut (w zależności od pożądanej
HealthyCreations
KRUCHE MAŚLANE/MAŚLANO-KORZENNE CIASTECZKA 185sypka, wówczas dopiero dodajemy małymi partiami wodę (wody dodajemy niezbędne minimum) i miksujemy dalej do połączenia składników. Czym będzie twardsza masa, tym ciastka będą bardziej chrupiące (jak te sklepowe...) Ciasto dzielimy na 2-4 części, z każdej formujemy kulę, spłaszczamy ją, zawijamy w folię spożywczą i umieszczamy w lodówce na min. 30 minut. Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki i rozwałkowujemy
Smaczne Zdrowe
DayUp Pearls – Arteta 236Sądzimy, że produktów DayUp nie trzeba szczególnie przedstawiać, bo większość zna te pyszne przekąski w poręcznych tubkach 😊 Musimy przyznać, że jakiś czas przestałyśmy je kupować, bo
Candy Pandas
Jak obrać granat 246Jak obrać owoc granatu - to proste - zobaczcie sami. Granaty są uprawiane na całym Bliskim Wschodzie, w Azji Południowej i regionie Morza Śródziemnego od kilku tysięcy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pączki z białego sera 241Pączki z białego sera to przepis na szybki deser, który będziecie w stanie zrobić w 10-15 minut. Do ciasta na początku dodajemy ser twarogowy, dzięki któremu pączki zyskują lekkość i delikatny smak. Pączki w odróżnieniu od tych normalnych nie są tłuste i mają wyjątkowy smak. Składniki 200g sera mielonego 2 jajka 240g mąki 2 płaskie łyżki cukru 1/2 łyżeczki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Prosty przepis na racuchy 183zrobicie racuchy? Robi się je szybko, a przepis nie jest skomplikowany. Zapraszam Składniki: 1 kg mąki 6 jajek 10 dag drożdży mleko do wyrabiania sól do smaku trochę cukru Ciasto wyrabiamy w misce. Dodajemy do niego mleka po troszeczku, tyle, żeby ciasto odchodziło od łyżki. Racuchy smażymy w garnku na oleju, nakładamy je łyżką. Po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Jak u mamy
sufleciki mięsno-serowe 145jeśli chcecie zjeść je na gorąco, od razu po upieczeniu to najlepiej upiec je w takich aluminiowych foremkach albo w silikonowej na babeczki, bo z takich najłatwiej je wyjąć. Ciasto jest delikatne więc ciężko się wyjmuje na gorąco. Najlepiej trzymają kształt jak wystygną, więc jeśli chcecie podać je na zimno, nie wyjmujcie od razu z foremek. Jeśli mam więcej(...)zetrzeć na tarce, szczypiorek i koperek posiekać. W misce rozmieszać jajka, mąkę i kefir. Dodać pozostałe składniki (dwie łyżki sera odłożyć), wymieszać. Foremki nasmarować olejem i nałożyć ciasto do wysokości 3/4 foremki. Wierzch posypać serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 20-30 minut
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Francuskie faworki bugnes 437czym zetrzeć z nich skórkę. Do miski wsypać mąkę, dodać sól, cukier puder, jajka, proszek do pieczenia, masło, wódkę lub rum, skórkę z cytryny i pomarańczy. Zagnieść jednolite ciasto, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Olej rozgrzać w garnku i zostawić na najmniejszym ogniu. Ciasto rozwałkowywać porcjami na podsypanym mąką blacie kuchennym i ciąć je radełkiem
Passions hobbies life
mini pączki serowe - na serku homogenizowanym 429Prosty przepis na błyskawiczne mini pączki serowe , tym razem z dodatkiem serka homogenizowanego. Robi się je naprawdę bardzo łatwo i szybko, nie trzeba czekać, aż ciasto wyrośnie no i wystarczy zamieszać je łyżką. Jeszcze ciepłe, otoczone cukrem pudrem, smakują znakomicie. składniki: 400 g serka homogenizowanego waniliowego 4 jajka 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli olej(...)misce mieszam trzepaczką jajka z serkiem. W drugiej - mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wszystko razem łączę łyżką. Na głębokiej patelni rozgrzewam olej, małą łyżeczka nakładam porcje ciasta bezpośrednio na gorący olej. Smażę na złotobrązowy kolor. Odsączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Posypuję cukrem pudrem
babka w formie
Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami 187Banalnie prosta pasta jajeczna z suszonymi pomidorami z zalewy oliwnej i posiekaną natką pietruszki. Błyskawiczna i bardzo smaczna. Idealna na kanapki dla zabieganych. Polecam również klasyczną
Oryginalny smak
Czekoladowy krem z serka mascarpone i kremówki 189takiego kremu można przygotować pyszny deser, przełożyć nim przeróżne ciasta i torty lub wypełnić kruche babeczki oraz rurki. Nadaje się również do dekoracji wszelkich słodkości, ponieważ doskonale trzyma formę - nawet od razu po przygotowaniu. Krem jest lekki, śmietankowy i bardzo delikatny w smaku, więc nie skłamię stwierdzeniem, że wprost rozpływa się w ustach. Jego kolor i posmak zależy(...)lekko płynna - można i taką połączyć z serkiem mascarpone , a następnie z czekoladą. Masa również będzie stabilna oraz idealnie trzymająca formę. Przykładowe wykorzystanie kremu: Pyszne ciasto z czekoladowym kremem mascarpone, wiśniami i galaretką - klik
Di gotuje
Pączusie na serku homogenizowanym 166gdyż za szybko spali pączusie. Jajka miksujemy mikserem wraz z cukrem waniliowym. Dodajemy serek ciągle miksując. Stopniowo dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masa powinna być gęsta. Ciasto nakładamy łyżeczką i za pomocą drugiej łyżeczki zrzucamy na gorący olej. Możemy łyżeczką najpierw umoczyć w oleju, ciasto nie będzie tak się kleiło. Smażymy z dwóch stron na złoto-brązowy
Życie zaczyna się w kuchni
Muffiny wytrawne 180W tym wpisie serwuję Wam bardzo prosty i szybki przepis na muffiny wytrawne, a mianowicie na muffiny jajeczne na chlebku tostowym. Te babeczki doskonale smakują zarówno
PysiaGotuje.pl