kasza gryczana, chleb razowy. – owoce. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dieta ogórkowa – stosowanie W ciągu dnia możesz jeść te 5 wyżej wymienionych posiłków. Możesz dobrowolnie je dostosowywać zależnie od trybu dnia. Jedz codziennie 5 niewielkich posiłków. Przykładowe posiłki to: śniadanie – 150 g tuńczyka i sałatka z ogórków drugie śniadanie – dowolny owoc obiad – 2 ziemniaki, połówka piersi(...)kurczaka, sałatka z ogórków podwieczorek – dowolny owoc kolacja – koktajl z ogórków. Sałatka z ogórków – wykonanie: 1 nieduży ogórek, mieszanka sałat, oliwa z oliwek, kilka pomidorków koktajlowych, czerwona cebula. Pokrój wszystkie składniki i wymieszaj z oliwą z oliwek. Dodaj do sałatki pierś z kurczaka bądź kaszę gryczaną, by mieć gotowy obiad. Koktajl z ogórków – wykonanie: 1 ogórek
To Musisz WiedziećPomidory myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Wrośnięte ciasto rozwałkowujemy na cienkie koło i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto rozsmarowujemy 1-2 łyżki sosu pomidorowego i układamy dodatki - pomidory i cebulę. Wierzch posypujemy kawałkami mozzarelli i suszonym tymiankiem. Pizzę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na około(...)szybka w przygotowaniu. Najważniejsze jest to, że dieta ta nie jest krótkotrwała tylko uczy prawidłowych nawyków żywieniowych. 3. Naturalna suplementacja stosowana w Naturhouse oparta jest na wyciągach roślinnych - ziół, owoców i warzyw, które mają za zadanie nie tylko wspomóc odchudzanie, ale także odżywić i oczyścić organizm. Każda kuracja dopierana jest indywidualnie do predyspozycji organizmu tj. wieku, stanu zdrowia
Kuchnia MagdaLenyCzerwone porzeczki to dla mnie smak dzieciństwa. Bieganie po działce u Dziadków i zrywanie owoców prosto z krzaka. Chowanie się za kompostem i zajadanie brudnymi rękami tego, co udało się zdobyć pod czujnym okiem Babci ;) Teraz po latach wracam do tych smaków: porzeczek, agrestu i poziomek. Poznaje z nimi równiez moje dzieci, choć niestety oni nie mają okazji(...)pszenną, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną cukier oraz mąkę migdałową. Do drugiego naczynia dajemy składniki mokre czyli jajko, jogurt i olej. Mieszamy, a następnie łączymy zawartość obu misek. Kiedy ciasto będzie miało jednolitą konsystencje delikatnie dodajemy porzeczki. Formę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy ciasto. Przygotowujemy kruszonkę: masło rozpuszczamy w mikrofali lub garnku. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Nakładamy
Kolizje Smakówdziś na talerzu za sprawą tego kolorowego torcika z malinowym kremem. Prosty, klasyczny ale bardzo nam smakował. Bazowałam na malinowej konfiturze ale latem koniecznie dodajcie do kremu te świeże owoce. Formuła tortu jest bardzo lekka, niezbyt słodka więc świetnie się sprawdzi np. na dziecięcych urodzinkach. *tortownica 24 cm Składniki: na biszkopt: 6 dużych jajek 1 szklanka mąki pszennej(...)łyżce, ubijając aż piana będzie bardzo gęsta. Zacząć dodawać po jednym żółtku a po nich dodać wodę. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy jajecznej. Z ciasta odłożyć 4 łyżki i wymieszać z zielonym barwnikiem. Dno tortownicy wyścielić papierem i przełożyć większą część ciasta (tą bez barwnika). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec około
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnianiepojętą moc. Zamiast prażyć, przyjemnie grzało, a ja z radością wystawiałam na jego działanie raz jeden, raz drugi boczek. Pisałam Wam też już, że na podróż zabrałam ze sobą ciasta. Drożdżówkę, która była przeznaczona do konsumpcji po drodze (a że nic z tego nie wyszło, to już nie moja wina), oraz sernik, który miał uradować moją Rodzinkę. Tak naprawdę powstał(...)użyć dorodnych, soczystych śliwek, na które teraz jest sezon. Można też pokusić się o maliny, te jeszcze bowiem dzielnie trzymają się na krzaczkach. W ostateczności można śmiało wspomóc się owocami mrożonymi, truskawkami na przykład, które do poziomek zbliżone są chyba najbardziej. I jeszcze jedno - sernik jest malutki; tak jak wspomniałam, zużyć chciałam ostatnie zapasy. Polecam więc od razu podwoić
Pożeraczka, czyli raz adobrzekażdym razem można dodać do niego inne dodatki albo zmienić rodzaj mąki, pomieszać z inną itd. Ja osobiście najbardziej lubię chleby bez mąki pszennej, z suszonymi owocami albo ziarnami. Czasami piekę je w automacie do wypieku chleba albo w piekarniku gdy chcę aby miały inny kształt. Tym razem upiekłam chleb z suszonymi pomidorami, oregano i bazylią. Również bardzo smaczny(...)przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. W tym czasie formy wysmarować tłuszczem i obsypać mąką lub bułką tartą. Jeśli używacie foremek silikonowych pomijacie ten krok. Ciasto przelać do keksówek, wyrównać i odstawić do wyrośnięcia na ok 30 minut. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni i piec dwa chleby jednocześnie przez ok 60-65 minut aż skórką będzie
Ze smakiem i z pasjąZdarzyło się Wam, że wędlina w lodówce przebrała zielonkawy kolor, a w dotyku była oślizgła niczym wąż. Może Wasz ulubiony ser pokrył się pleśnią, a przywiezione
Kulinaria - potrawy z różnych stron światajednej łyżce olej, dalej miksując. Na koniec, po łyżce, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką. Dno tortownicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy ciasto, równamy wierzch. Pieczemy około 40 minut lub do suchego patyczka. Wyjmujemy, studzimy i przecinamy na 3 blaty. W szklance gorącej wody rozpuszczamy cukier, dodajemy sok z jednej cytryny, odstawiamy. Żelatynę(...)mleczko skondensowane, mieszać do czasu dokładnego połączenia składników. Boki i wierzch tortu tynkować, używając płaskiego noża, łopatki. Nie musi być gruba warstwa, boki dodatkowo zdobimy a na wierzchu są owoce , kwiaty, listki. Do woreczka cukierniczego z końcówką rozetki wkładamy krem. Zaczynamy zdobienie tworząc przeplatany wzór koszyczka. Dwa pionowe paski, następnie na nich krótkie poziome paski tak aby kolejne mijały
gotuj ze mnąJak już pisaliśmy ostatnio - śledziowe szaleństwo w pełni. Dlatego dzisiaj coś pysznego i ładnego zarazem. Przedstawiamy tatar ze śledzia, który z pewnością będzie ozdobą każdego wigilijnego
Kuchnia od dwojgaMiałam dziś dla was przygotowany zupełnie inny wpis, ale tiramisu borówkowe przykuło na Instagramie waszą uwagę i sporo osób pytało o przepis, dlatego postanowiłam w ostatniej
RelaxtimeIdealne ciasto na skuteczne zasłodzenie się w zimowy dzień? Beza :) Intensywnie słodka, z przepysznym kawowo-pomarańczowym kremem i pomarańczami. Prawdziwa rozkosz dla podniebienia. 2 białka z niewielkich jajek 100 g drobnego cukru ( nie cukru pudru) szczypta soli 250 g mascarpone łyżka konfitury pomarańczowej łyżeczka cynamonu łyżeczka dobrej kawy rozpuszczalnej pomarańcza łyżeczka miodu cynamonowego Piekarnik nagrzewamy do 120 stopni(...)Pomarańczę filetujemy i przekładamy na nieprzywieralną patelnię. Dodajemy sok który wyciskamy z pozostałej części pomarańczy, oraz miód cynamonowy (opcjonalnei inny + sporą szczyptę cynamonu). Podsmażamy chwilę, aż masa zgęstnieje a owoce przesiąkną smakiem miodu. Na pierwszy krążek wystudzonej bezy nakładamy połowę masy kawowo-cynamonowej. Przykrywamy drugim krążkiem, […] Artykuł Beza z kremem kawowo- cynamonowym i pomarańczami pochodzi z serwisu Mienta
Mienta blogWitajcie Kochani. Dziś mam dla Was przepis na pyszne placuszki z rabarbarem i truskawkami. Szybkie w przygotowaniu, delikatne, bardzo smaczne, czyli idealne na
Rozpustne gotowaniewyobrażam sobie ciast bożonarodzeniowych bez skórki pomarańczowej. Zawsze dodaję je do ciast drożdżowych, piernika czy serników. Dlatego też dziś na blogu pojawia się skórka pomarańczowa w syropie. najlepiej zamknąć ja w małych słoiczkach. Natomiast jeśli nie zużyjecie wszystkiego do razu, podgrzejcie to co Wam zostało w słoiczku w mikrofali i zamknijcie na gorąco. Skórka pomarańczowa w syropie(...)wody. Gotujemy go do momentu kiedy cukier całkowicie się rozpuści. Do gorącego syropu wkładamy paseczki skórki pomarańczy i gotujemy na małym ogniu do momentu kiedy owoce staną się szkliste. Wyłączamy ogień i odstawiamy do ostygnięcia. Następnego dnia lub kiedy syrop już całkowicie wystygnie znowu
Kulinarne przygody GatityDzisiejszy wpis będzie słodki. Za oknem chmury zakryły słońce, które mimo zimna dość ładnie świeciło. Do tego mnie osobiście dopada jakaś chandra. Cóż począć? Choć
Przysmaki KarolkiPrzepis z serii "niezaplanowanych". Ogarnęła mnie dziś przemożna chęć zjedzenia czegoś słodkiego w wersji hand made. A że dawno nie jadłam jabłecznika, postanowiłam zrobić jego
W poszukiwaniu inspiracji