ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1394/1704)

Chleb z ziarnami konopi 149

drożdżowy. Dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolite ciasto. Przykrywamy lnianą ściereczką i odstawiamy na 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy do niej ciasto. Wierzch posypujemy ziarnami konopi . Wstawiamy do piekarnika (najniższy poziom) i pieczemy ok. 40-50 minut. Formę wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia. Chleb z ziarnami konopi   kroimy(...)wegańskim.  Nasiona konopi mają delikatny, orzechowo-słonecznikowy smak. Nasiona można dodać całe lub zmielone. Mogą być smacznym składnikiem porannej owsianki czy jaglanki. Dobrze smakują z jogurtem i owocami. Zmielone nasiona można dodać do koktajlu lub smoothie. Nasiona konopi można także dodawać do sałatek, posypać dania z kaszami lub makaronami. Świetnie smakują w wypiekach słodkich i wytrawnych. Aby się

My Chcemy Jeść
Wielki finał i mus jabłkowy. Z czekoladą 158

cukierników. Niestety; w tym roku moja piekarnia nie dostała się do finału, ale i tak było na co popatrzeć. I czego spróbować! Tarty, ciasta i kransekage , czyli tradycyjne ciasto na masie marcepanowej w całkiem nowej odsłonie. Wyglądały jak marzenie, a smakowały jeszcze lepiej. Poza tym spotkałam nauczycieli ze starej szkoły i kilku znajomych piekarzy/cukierników, z którymi miło się gawędziło(...)łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka mielonego kardamonu Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować pod przykryciem, aż owoce się rozpadną, około 1 godziny. Miękkie jabłka przestudzić, zmiksować blenderem na gładki mus. Dodać posiekaną czekoladę, cukier, cukier waniliowy i kardamon. Gotować na małej mocy palnika przez kolejne

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Domowy tort Hawana babci Basi ! 279

pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni C. przez ok. 35 min . ( sprawdzamy patyczkiem , czy ciasto jest wypieczone, jeśli nie jest , to patyczek jest obklejony ciastem ). Gdy ciasto jest upieczone, wyłączam nagrzewanie piekarnika i pozostawiam chwilę ( ok. 3-5 min. ) przy uchylonych drzwiczkach . Następnie wyjmuję z piekarnika i zrzucam na podłogę. Podnoszę i pozostawiam na szafce do wystygnięcia(...)trochę masła i dodajemy płatki migdałowe , podsmażamy je, ciągle mieszając , bo szybko się palą. Gdy się ładnie zrumienią studzimy i obsypujemy boki tortu.   Na tak przygotowany tort wkładamy owoce, wg uznania ( nie kiwi, bo galaretka topnieje !) , ja dałam mrożone truskawki przekrojone na pól. Przygotowałam jedną galaretkę rozpuszczoną w półtorej szklance gorącej wody i tężejącą zalałam tryskawki. Tort włożyłam

Pysznosci Babci Basi
O barwieniu czekolady słów kilka. I curd cytrynowy 165

pracy z ludźmi i nauczaniu nie mają bladego pojęcia; chodzi mi o to, ile ja mogę. Dostaję do zabawy nowe foremki, które sama mogę wybrać, sama decyduję jak dekorować ciasta, jeśli nie ma szczegółowych wytycznych od klienta; wreszcie niemal codziennie dostaję od Henryka smsy z pytaniami, jak mi idzie i czy czegoś mi nie brakuje.  To doświadczenie sprawiło(...)tyle, że nie opowiedziałam o niej na blogu. Mowa o curdzie - angielskim specyfiku, który w zasadzie jest gęstym, owocowym budyniem. Klasyka to cytryna, ale można eksperymentować z najróżniejszymi owocami i warzywami. Najlepiej, żeby były lekko kwaśne - świetnie tutaj pasuje na przykład limonka, ale też świeża żurawina czy rabarbar.  Dzisiaj jednak klasyk - w wersji odchudzonej. Zamiast duuużej ilości masła

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pyszne i zdrowe gofry orkiszowo-żytnie 181

Lubicie gofry? Ja wprost za nimi przepadam. Dziś polecam Wam ich zdrowszą wersję opartą na mące orkiszowej i żytniej. Takie gofry możecie podać same lub w towarzystwie ulubionych owoców lub świeżo wyciśniętego soku. Spróbujcie. Pyszne i zdrowe gofry orkiszowo-żytnie 2016-05-09 09:11:17 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Następnie dosypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia, znów mieszamy. Na koniec dolewamy oliwę lub olej, mieszamy. Na rozgrzaną gofrownicę wylewamy porcje ciasta. Przed smażeniem każdej następnej porcji mieszamy ciasto. Gofry podajemy same lub w towarzystwie zdrowych dodatków. Oczywiście takie gofry będą równie dobrze smakować w towarzystwie bitej śmietany, ale wówczas nie będą

Słodkie okruszki
BEZA Z KREMEM Z MARAKUI 130

Tort bezowy, który idealnie sprawdza się na przyjęciach. Wygląda efektownie i jest bardzo podzielny - już mała kawałek wystarcza, by poczuć odpowiednią dawkę słodyczy. Tym razem przygotowałam

cool and minty
Rolada szpinakowa z łososiem 201

Rolada to świetne rozwiązanie na przystawkę W dodatku jeśli połączy się kilka kolorów i kombinacji smakowych wyglądają fenomenalnie. Rolada szpinakowa z łososiem jest ostatnio bardzo popularna

PatiGotuje
Surowa czekolada klasyczna gorzka – SuroVital (Cocoa) 117

Dziękujemy wszystkim za życzenia i wiele przemiłych słów 💙 Wraz ze zmianami na blogu postanowiłyśmy nieco uzupełnić zakładkę "O NAS" . Znajdziecie tam trochę więcej szczegółów o każdej

Candy Pandas
Deser z mascarpone, biszkoptami i truskawkami + film 253

Deser z mascarpone, biszkoptami i truskawkami to pyszny, warstwowy przysmak łączący w sobie serek mascarpone, bitą śmietanę, kruche biszkopty oraz lekko kwaskowate truskawki. Wszystkie składniki deseru

Smakowite Dania
Rolada truskawkowa 339

Od dłuższego czasu się zabierałam żeby upiec to ciasto.W końcu go zrobiłam i muszę przyznać że jest bardzo smaczne i bardzo ładnie się prezentowało na stole

Ala piecze i gotuje
Czym zastąpić cukier 76

Czym zastąpić cukier Przelicznik i zamienniki cukru do ciast i przetworów. Czym zastąpić cukier w ciastach i przetworach i jak przeliczyć cukier na ksylitol lub inne zamienniki cukru postaram się podpowiedzieć w dzisiejszym artykule. Równie często pojawia się pytanie co zamiast cukru do kawy, ale w tym przypadku możliwości jest o wiele więcej. Do kaw smakowych takich jak kawa(...)wypieków pamiętaj o zmniejszeniu ilości płynów w przepisie. Stewia ma specyficzny gorzkawy posmak, który nie każdemu odpowiada, zwłaszcza w kawie i herbacie Ekstrakt ze stewii możesz stosować do ciast i innych wypieków, ale najlepiej połączyć ją wówczas z erytrolem lub ksylitolem. 1 łyżeczkę cukru zastąpisz 0,5 łyżeczki stewii. Jeśli używasz stewii, będziesz musiała zwiększyć ilość sypkich składników, aby uzupełnić

Cztery Fajery
Jabłka pieczone z kaszą jaglaną, żurawiną, orzechami i miodem 88

Pieczone jabłka nadziewane kaszą jaglaną z miodem, cynamonem, żurawiną i orzechami włoskim to świetne danie na śniadanie. Jeszcze ciepłe, podane z gałką waniliowych lodów i mamy

Tajemnice Smaku
Drożdżowe racuchy z korzenną śliwką 106

11.10 .2019 Magda Jak wyczarować z prostych drożdżowych racuchów coś wyjątkowego, aromatycznego i sezonowego, coś co chętnie zjemy na słodki obiad, podwieczorek, ale też świetnie będzie

Smaczna Strona
Zimny deser z rabarbaru i nieszpułki na spodzie z gorzkiej czekolady i ekspandowanej quinoy 222

mleka kokosowego 1 łyżka cukru kokosowego 5 łyżeczek żelatyny 250 ml wody 2 łyżki wody różanej świeże listki mięty  szczypta pudru z liofilizowanej żurawiny trochę wody do duszenia owoców Wykonanie: Nieszpułkę obieramy, usuwamy pestki, miąższ kroimy w drobną kosteczkę i dusimy w garnuszku z odrobiną wody, aż zmięknie. Łyżeczkę żelatyny dokładnie rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody(...)polania monoporcji. Rozpuszczamy 2 łyżeczki żelatyny w 150 ml gorącej wody z dodatkiem wody różanej, odstawiamy do schłodzenia. Wyjmujemy deser z zamrażarki i układamy na kratce do studzenia ciasta, jeśli jej nie mamy trzeba podłożyć coś innego (ja ułożyłam je na zakrętkach od butelek). Każdą porcję oprszamy odrobiną pudru z liofilizowanych żurawin, a następnie za pomocą łyżki oblewamy ostudzoną galaretką

Quinoa Raz!
Kokosowy pudding z tapioki z mango 181

Kokosowy pudding z tapioki z mango to klasyk – najłatwiejsza i jednocześnie najsmaczniejsza rzecz, jaką możemy przygotować z tapioki. Co to tapioka? To takie małe kuleczki

Poezja smaku
Pieczone jabłka z żurawiną, orzechami i miodem 183

Za oknami szaro, buro i ponuro. Dlatego też zapraszam na pyszny jesienny deser, który ucieszy każde podniebienie. Polecam gorąco!!! SKŁADNIKI: 3 jabłka, 50g suszonej żurawiny całej

Tradycyjna kuchnia Kasi
Calamares a la romana 157

W  mojej kuchni smaku Hiszpanii ciąg dalszy :-) Kalmary to kolejne moje ulubione danie, szczególnie ukochałam sobie calamares a la romana. Najlepiej smakują włożone do świeżej

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję