Już kiedyś publikowałam na blogu przepis na wege burgery z soczewicy, a tym razem pokusiłam się na przepis z Jadłonomi tylko na połowę porcji i z
Emskie Smakitakich, którym wystarczą nawet 3 min. Możecie też taką mieszankę bobową potraktować jako wyjście do sałatki i dodać np pomidory i ogórasa. A może odważycie się na dodanie jakiś owoców i np. rukoli? A jak przygotowany bób smakuje Wam najbardziej? Obieracie bób przed zjedzeniem? {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/07\/bob3.jpg","recipeIngredient(...)Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/bob-inaczej-czosnkiem-oliwa-koperkiem/ MieszamWGarnku Zapisz Artykuł Bób inaczej – z czosnkiem, oliwą i koperkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkujagód :-) Żeby się przekonać czy mam rację, najlepiej samemu jest go upiec. Nie rozczarujecie się, gwarantuję :) Łatwy do zrobienia, a jagody śmiało można zastąpić innymi mrożonymi, lub też nie, owocami. Bardzo polecam :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym(...)przetrzeć przez sito (opcjonalnie). Kwaśną śmietanę wymieszać z kremówką, dodać cukier puder i dokładnie połączyć. Dodać zmiksowane jagody i wymieszać. Sernik wyjąć z piekarnika, polewę jagodową rozprowadzić na wierzchu. Ciasto ponownie wstawić do nagrzanego pieca, temperaturę zmniejszyć do 125 stopni i piec kolejne 15-20 minut. Schłodzić w lodówce. Smacznego
Domowa cukiernia EwyNasz dom pachnie jedzeniem. Jak mocno bym nie wietrzyła, jak starannie bym nie sprzątała - jedzenie zawsze znajdzie drogę, żeby wysunąć się na pierwszy plan. Obiady, które gotuje C. i ciasta, które piekę ja - to nasze hobby, nasza pasja, którą można poczuć już od progu, a czasem nawet zanim się go przestąpi. I choć nasza mikro kuchnia doprowadza mnie do szaleństwa(...)konkretnego przepisu - widziałam ich już całe mnóstwo, różniące się zaledwie szczegółami. Do rødgrød med fløde , czyli po prostu rzadkiego, czerwonego kisielu ze śmietaną, nadają się wszystkie czerwone lub czerwonawe owoce: truskawki, jagody, maliny, porzeczki czarne i czerwone, jeżyny, czereśnie, a także rabarbar. Zasada jest jedna - ze słodkimi koniecznie należy zestawić kwaśne, żeby deser nie wyszedł mdły. Najczęściej kisiel zagęszcza
Pożeraczka, czyli raz adobrzeCzas Przygotowania : 30 min Gotowe w : 1,5 h Marmoladę marchewkową jadaliśmy za młodu ze smakiem nie mając pojęcia z czego ona powstała. Największymi jej
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyOmlet pachnący ziołami, roztopionym serem… Wypełniony szynką, cebulką i obsypany pomidorkami Co nam trzeba? 6 jajek 3 łyżki jogurtu greckiego czubatych 100ml mleka 6 lekko
LatosiowydomCzekoladowe pankakes to propozycja śniadań na słodko. Gdy kanapki już się nudzą warto spróbować czegoś innego. Czekoladowym naleśnikiem można przekonać niemalże każde dziecko. Ponadto nie jest
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jak wiecie , naleśników nigdy nie mam dość!A , że sezon na rabarbar jest , postanowiłam wykorzystać go również do swojego ulubionego przysmaku – to był strzał w
Ostra na Słodkonaprawdę oryginalnie. Nie jest ona tak popularna jak nalewka z malin czy porzeczek, ale chyba czas to zmienić. Czyli kolejny wpis z cyklu „Sezon rabarbarowy w pełni” Owoce możecie zalać jedynie spirytusem ale poeksperymentujcie z dodatkami, jak laska wanilii czy kora cynamonu. Początkowo nie byłam przekonana do niej, ale sami musicie zrobić i spróbujcie. Ten smak(...)butelek. Jeśli damy radę, odstawiamy. Jak nie dajemy rady, degustujemy 4.13 http://mieszamwgarnku.pl/nalewki/nalewka-rabarbaru-rabarbarowka/ MieszamWGarnku Artykuł Nalewka z rabarbaru – rabarbarówka pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuLata nie jadłam leniwych. Dzisiaj przygotowałam je po raz pierwszy sama, nareszcie! Wszystko dzięki temu, że data ważności białego sera powoli się kończyła, a
Moja smaczna kuchniapuder, sól, żółtko oraz masło. Wszystko siekamy, a następnie zagniatamy gładkie ciasto. Formujemy kulkę, wkładamy do woreczka foliowego i schładzamy przez ok. 60 min. w lodówce. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy (w razie potrzeby podsypujemy mąką). Wykrawamy foremką np. kwiatki (większe od foremki do której będziemy je wkładać, tak aby płatki były podwinięte do góry na ściankach) i wkładamy(...)folia przylegała do kremu, zapobiegnie to powstanie „kożucha”. Odstawiamy do wystudzenia. wykonanie babeczek: Spód każdej babeczki smarujemy galaretką porzeczkową. Wykładamy porcję kremu. Wierzch dekorujemy dowolnymi owocami
Domowy Smak Jedzeniastylem życia. Mimo że za pierwszym razem jest to zachłyśnięcie się nowym miejscem, widokami, smakami, to za kolejnym razem jest jeszcze lepiej. Wiemy gdzie robić zakupy, gdzie są najlepsze owoce morza, gdzie się udać, aby zjeść najlepsze arancini w okolicy (przepis na bezglutenową wersję tego sycylijskiego przysmaku już niedługo), która plaża jest najpiękniejsza. Gdzie dostać najlepsze wino z miejscowej(...)łyżeczki oregano kurki Przygotowanie: W ciepłej wodzie z miodem rozpuszczamy drożdże i odstawiamy na kilka minut. Mąkę, jajko, olej koksowy oraz sól wrzucamy do miski, dolewamy drożdże i mieszamy ciasto, aż przestanie się kleić do rąk, zrobi się dość elastyczne i będzie dawało się je łatwo rozciągnąć. Wkładamy nasze ciasto do miski i przykrywamy ręcznikiem. Odstawiamy w ciepłe miejsce
PaleoLifeSzybkie w przygotowaniu muffinki z dodatkiem szpinaku, o niesamowitym, pięknym, zielonym kolorze ucieszą nie tylko oko, ale i podniebienie. W wersji bez kremu- do przygotowania w
Kuchnia w czekoladzieOstatnio przeżywam muffinkową fascynację. Bardzo chyba spóźnioną względem innych blogów, ale i tak się z niej cieszę. Dzisiaj banany i masło orzechowe - pycha! :) MUFFINKI BANANOWE Z
Życie zamknięte w smakuDziś dzielnie trwa w postanowieniu "koniec ze słodyczami" :) póki co jest łatwo, oby tak dalej. Na przekór moim postanowieniom dzisiejszy post to przepis na delikatne biszkoptowe
Spektrum Smaku