Łosoś i gnocchi w sosie szafranowym

Łosoś i gnocchi w sosie szafranowym

Łosoś i gnocchi w sosie szafranowym

Przepis na : kolacja

Łosoś i gnocchi w sosie szafranowym to niebanalne i pyszne połączenie. Szafran (czyli suszone słupki krokusa) to najdroższa przyprawa świata – na 1 kg potrzeba aż 150 tysięcy kwiatów krokusa. Na szczęście tylko szczypta wystarczy, aby nadać daniu szafranowy smak i piękny, żółty kolor. Na to można sobie z pewnością pozwolić. Do cytrynowo-szafranowego sosu podałam włoskie kluseczki gnocchi (czyt. nioki) w mini wersji, choć gnocchi oprócz rowków nie różnią się niczym od naszych polskich kopytek. Następnym r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, łosoś, kopytka, mielone, kluski, ziemniak, ziemniaki, sok, ryby, ciasto, jajko, ryba, cytryna, ciastka kremówki, ciasta z kremami, filet z łososia, sos do mielonego , owoce morza, kolacja, smażony łosoś, sos do jajek, szybki ciasto, szybkie ciasto, ciasto na niedziele, ryby smażone, jak zrobić wodę z cytryna, ryba w ciescie, szybka kremówka, dania na gorąco, ciasto z bezami

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.