ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1384/1704)

Tarta na zabicie nudy 150

Zabraklo mi kartonow, nagle i dosc niespodziwanie zostalam dzis bez zajecia. Pakowanie musi poczekac wiec do jutra.Tymczasem ja zaczelam sie wyraznie nudzic. Przejrzalam juz internetowe oferty

Przysmaki Karolki
TU I TAM po raz 12! Urodzinowo, poziomkowo! 180

nasze urodziny sprawią jej radość, podobną do tej, jaka towarzyszy nam zawsze, gdy wspólnie gotujemy.  A czym uczciłyśmy nasze urodzinowe TU I TAM? Wybrałyśmy poziomki - bajeczne owoce, które przywodzą na myśl dziecięcą radość. Poziomki to słodycz, to delikatność, to czerwień dopieszczona słońcem, to ukryta pod liściem nagroda. Chyba niesłusznie pozostają w cieniu wciąż królujących truskawek.  Amber(...)czemu czekolada łatwiej się topi i nabiera gładkości). Zanurzać w niej trufelki i posypać z wierzchu pozostałym pieprzem. Odstawić, by czekolada zastygła. Podawać schłodzone. Polecam! POZIOMKOWE SERCE porcja kruchego ciasta  świeże poziomki galaretka poziomkowa foremka w kształcie serca  Foremkę wylepić kruchy ciastem i upiec na złoty kolor. Wystudzić, a następnie wypełnić po brzegi dojrzałymi poziomkami. Zalać przygotowaną wcześniej

KUCHARNIA
Koktajl z witaminą B17 192

Czas na PROzdrowotny koktajl który zachwyci Was smakiem i wartością odżywczą. Witamina B17 ,kwas elagowy, mangan, kwasy omega 3, witamina E to tylko niektóre substancje które

Kuchnia PROzdrowotna
Przepis #185 Domowe batoniki Fig Bar - bez laktozy, glutenu oraz cukru 168

Moje Fig Bar są bez glutenu (dlatego warto się upewnić czy mąka owsiana jest bezglutenowa), bez mleka oraz cukru - oprócz tego pochodzącego z owoców (przy wyborze suszonych owoców zwróć uwagę by nie miały dodanego cukru). Choć oryginalne Fig Bar mają w składzie figi jak pominęłam je na rzecz suszonych śliwek.  Dokładny przepis znajdziecie poniżej:) Wartości odżywcze(...)lodówki na około 20 minut. W tym czasie śliwki oraz żurawinę moczymy w gorącej wodzie przez około 15 minut. Następnie odsączamy i blendujemy na jednolitą masę. Z lodówki wyciągamy ciasto. Dzielimy na pół. Każdą część rozwałkowujemy na kształt prostokąta (najlepiej zrobić to przez papier do pieczenia by ciasto się nie przyklejało do wałka). Na środek wykładamy połowę farszu i składamy

Health-Fit-Life
Delikatne placuszki bananowe dla niemowląt (i nie tylko) 114

gotowych kaszek, ani jogurtów smakowych ponieważ przeraża mnie zawarta w nich ilość cukru lub... maltodekstryna. (Nie będę rozpisywała się o tej substancji, poczytajcie w internecie.) Wolę samodzielnie dodać jakieś owoce i być z siebie dumna, że robię dla niej wszystko, aby jej dieta nie przyniosła negatywnych skutków w przyszłości.  Sama niekoniecznie zdrowo się odżywiam, lecz powoli to zmieniam(...)smażenia (można użyć masła) Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie zblendować. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju (dosłownie natłuścić nim patelnię) i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.   (Na zimno również świetnie smakują.) Naczynia, które widzicie na zdjęciach

Di gotuje
Bezglutenowy biszkopt z truskawkami i galaretką 227

jedno z moich ulubionych ciast. Zwłaszcza w sezonie truskawkowym i przy tak wyśmienitej pogodzie! Nie ma nic lepszego niż wyjść na balkon, czy ogródek z kawą i kawałkiem takiego ciasta! Brakuje mi co prawda warstwy śmietankowej pomiędzy biszkoptem a galaretką, ale przymierzam się, żeby następnym razem pokombinować z budyniem na mleku kokosowym, albo mleku kokosowym z żelatyną... Przepis jest banalnie(...)delikatnie mieszamy łyżką.  Przełożyć do wyłożonej papierem formy. Piec w nagrzanym do 175 st. piekarniku przez 35-45 minut - do suchego patyczka. Kiedy biszkopt wystygnie można układać dowolne owoce i zalać lekko tężejącą galaretką. Smacznego

Mama z Motylem
Panna cotta z musem owocowym 86

Panna cotta oznacza “gotowaną śmietankę”. To wyjątkowo prosty, włoski deser, który przygotowuje się błyskawicznie. Śmietankę tradycyjnie aromatyzuje się ziarenkami wanilii – to one nadają

Poezja smaku
Czekolada biała z kiwi bez dodatku cukru - Torras 126

Z czekoladami od firmy Torras miałyśmy już styczność nie raz i mimo, że można wymienić parę uwag co do niektórych to jednak można śmiało powiedzieć, że

Candy Pandas
PASCHA - orzechowa odmiana sernika na zimno, z bakaliami. 120

M ądre głowy mówią, że słowo " Pascha " oznacza "przejście", lub jak ktoś woli - "gwałtowną zmianę, uderzenie, interwencję", a nawet boskie działania. Ze wszystkim się zgadzamy, po

Wypisz Wymaluj
Babeczki truskawkowe 187

To są spoko babeczki truskawkowe dla spoko babeczki, którą jest moja Mama. Różowe maleństwa są w prezencie za 26 lat zaplatania włosów w warkocz francuski, za

wcinaj to
Słodkie środy - ciasteczka z czereśniami 108

Dziś środa, więc tradycyjnie zapraszamy na coś słodkiego. Przyznajemy, że przepis jest wyciągnięty można by rzec ze zbiorów archiwalnych, co widać po zdjęciach, ale ciasteczka są

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pyszna pianka orzechowe latte macchiato. 724

Czy istnieje możliwość podania kawy w innej, bardziej zaskakującej formie?  Dla mnie odpowiedź na to pytanie nie sprawiła większego problemu. Przy odrobinie pomysłowości poradziłam sobie

Malinowe Pocałunki
Imieninowy omlet dla mojej Żony. 156

Omelet for my wife. Truskawki proponuję skropić likierem. Bardzo dobry jest likier  Grand Marnier  który jest wytwarzany z wyselekcjonowanych koniaków i esencji

Kulinarny karnet Christophera
Bułki kajzerki – domowe wypieki 112

klasyczne pszenne pieczywo: chleby i bułeczki, szczególnie bułki kajzerki posypane sezamem, makiem bądź siemieniem lnianym. Ja wolę pieczywo pełnoziarniste. Chleby pszenno-żytnie, orkiszowe z dodatkiem wszelkiego rodzaju ziaren, suszonych owoców np. słonecznika, siemienia lnianego, dyni, żurawiny. Chleb czy bułki za każdym razem mogą smakować inaczej, dzięki czemu domowe wypieki nigdy nam się nie znudzą. Jeśli dopiero zaczynasz przygodę(...)gorąca, bo drożdże się zaparzą i również nie urosną. Całość lekko wymieszaj do jednolitej konsystencji. Dodaj masło, wodę, jajko, sól i mąkę. Całość wymieszaj mikserem za pomocą końcówek do ciasta drożdżowego na jednolitą masę, ciasto powinno mieć konsystencje zwartej i jednolitej kuli. Miskę przykryj ściereczką, by ciasto nie wyschło z góry i odstaw w ciepłe miejsce na około 40 minut

To Musisz Wiedzieć

Proponowane wyszukiwania