ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1347/1704)

Racuchy na maślance z truskawkami 199

chcieć się jeść? Owszem mam mniejszy apetyt, albo może inaczej: mam mniejszy apetyt na rzeczy gorące i ciężkie, ale już desery, makarony z lekkim sosem, lody, czy też nawet owoce? Oczywiście, że tak I dziś w ramach zastanawiania się co by tu zjeść na obiad, wpadłam na pomysł racuszków. Danie, które kiedyś bardzo często pojawiało się na moim stole(...)patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Do składników suchych dodaj maślankę z jakiem, a następnie całość dokładnie wymieszaj za pomocą widelca lub ubijaczki. Na rozgrzaną patelnię wykładaj niewielkie ilości ciasta. Na każdym z nich ułóż truskawkę pokrojoną w plastry. Racuszki smaż ok. 3 minut na złoty kolor. Podawaj zaraz po przyrządzeniu. Możesz posypać je cukrem pudrem lub też polać zmiksowanymi truskawkami

365 dni dookoła kuchni
Puszysty omlet miodowy z malinami / Fluffy honey pancake with raspberries 232

upieczeniu jest delikatny i puszysty. Robi się do w piekarniku, więc nie ryzykujemy rozbabrania przewracaniem, co u mnie zdarza się nadzwyczaj często Maliny możesz swobodnie zamienić na inne owoce jagodowe, na przykład truskawki, jagody itp. Jeżeli lubisz tego typu omlety, polecam także ten z rabarbarem i truskawkami lub z jabłkami i gruszkami . Jeśli posiadasz zdolność bezszkodowego przewracania omleta(...)miodem, a następnie wymieszaj ciepłe mleko. Następnie delikatnie wmieszaj ubite białko. Rozgrzej patelnię o średnicy ok 15 cm (dostosowaną do zapiekania w piekarniku), rozpuść masło, po czym wlej ciasto i smaż przez chwilę na średnim ogniu aż zacznie się ścinać na brzegach. Posyp malinami i włóż do piekarnika i piecz przez około 7 minut do zarumienienia. Polej miodem i ewentualnie

karmelowy
BABECZKI Z BATATÓW Z CHIPSEM Z GUSZKI 165

Jesień w pełni. W sklepie można kupić truskawki czy maliny ale nie są One już tak słodkie jak latem. Na stole więc królują cięższe desery niż

Kuchnia w oparach
Muffiny w przebraniu 173

wrócę do domu, będzie już październik. Październik! Halloween tuż-tuż, a Święta za pasem. Czas zabrać się za krojenie pierwszej zakupionej dyni, za planowanie strasznych słodkości i wyrabianie ciasta na piernik staropolski.  Was też spadające nieubłaganie kartki z kalendarza przerażają, czy też ze stoickim spokojem przyjmujecie ten szaleńczy bieg czasu...? Jeszcze na początku sierpnia byliśmy na chrzcinach małej Astrid(...)maślany z przyczyn praktycznych. Gdybym serwowała je u siebie, zwieńczyłabym je kremem na bazie mascarpone. Choć muszę przyznać, że maślany z dodatkiem malin smakował całkiem nieźle.  Soczyste dzięki owocom, wcale nie ciężkie, jak można by się obawiać, podbiły serca gości i zniknęły niemal wszystkie.  Spróbujecie...? To w końcu takie jeszcze letnie smaki... Muffiny kokosowe z malinami, jagodami

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Placuszki na bazie soku z jabłek i granatu 149

higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki (na około 12 sztuk) 1 szklanka mąki 1/2 szklanki świeżego soku z jabłek i owocu granatu * 1 jajko klasy M 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżeczki cukru lub 1 łyżeczka miodu ** do podania: 2 mandarynki, odrobina cukru pudru po posypania(...)odstawiamy na około 5 minut. Rozgrzewamy mocno patelnię, tuż przed smażeniem zmniejszamy płomień na minimalny. Patelnię przed pierwszym smażeniem można delikatnie spryskać olejem. Na patelnię wykładamy stołową łyżką porcje ciasta (1 placuszek = 1 łyżka stołowa). Placuszki smażymy na małym ogniu z obu stron na złoty kolor (placuszki podczas smażenia "rosną" / stają się puszyste). Ważne jest długie smażenie na minimalnym ogniu

Słodkie okruszki
Torcik jogurtowo-jagodowy 225

Uwielbiam takie lekkie owocowe desery gdyż nie trzeba grzać się  przy piekarniku. Takie jogurtowe torciki sprawdzają się zwłaszcza w lecie, orzeźwiają w gorący dzień. Ale

Smakołyki Asi
Beztłuszczowe placuszki o smaku jabłuszka i granatu. Pyszne śniadanie dla dzieci na bazie soku owocowego. 207

Szybko, z patelni i bez zbędnego tłuszczu. I co najważniejsze dzieci najedzone i szczęśliwe. Składniki: (na około 12 sztuk) 1 szklanka mąki 1/2 szklanki świeżego soku z jabłek i owocu granatu * 1 jajko klasy M 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżeczki cukru lub 1 łyżeczka miodu ** do podania: 2 mandarynki, odrobina cukru pudru(...)odstawiamy na około 5 minut. Rozgrzewamy mocno patelnię, tuż przed smażeniem zmniejszamy płomień na minimalny. Patelnię przed pierwszym smażeniem można delikatnie spryskać olejem. Na patelnię wykładamy stołową łyżką porcje ciasta (1 placuszek = 1 łyżka stołowa). Placuszki smażymy na małym ogniu z obu stron na złoty kolor (placuszki podczas smażenia "rosną" / stają się puszyste). Ważne jest długie smażenie na minimalnym ogniu

Słodkie okruszki
.813. ryżowe! do piekarnika! 113

~zapiekane kokosowe* płatki ryżowe z granatem ; herbata pomarańcza-czekolada ~ *z dodatkiem mąki kokosowej Zaczynamy miesięczne praktyki...Dzisiaj się dowiem co i jak - czy będę w pierwszej

breakfast of dreams
Dieta 1200 kcal 188

Jedną z popularniejszych diet ubogoenergetycznych jest dieta 1200 kcal. POBIERZ ZA DARMO PDF Z DIETĄ Chcesz się dowiedzieć więcej o zasadach działania tej diety?  Szukasz

IzaGotuje
Bułeczki na słodko i na słono :) 144

szybko znikające z paczuszki, że.......już ich nie ma :( Uwielbiam dodawać je do wszystkiego, do zwykłej owsianki, która od razu nabiera wyśmienitego smaku, do jogurtu z dodatkiem świeżych owoców i do miseczki, ażeby podjadać je "solo" :D Próbowaliście? Jak wam zasmakowały, zresztą po co pytam :D Na pewno podbiły wasze serca  podniebienia :D Moje tak! Ci, którzy(...)rozbełtać Przygotowanie (takie same dla dwóch rodzajów bułeczek) Mleko lekko podgrzać i rozpuścić w nim drożdże i ksylitol, odstawić na 10 minut. Składniki połączyć ze sobą i zagnieść ciasto. Formować bułeczki wg własnych upodobań, posmarować rozbełtanym żółtkiem i posypać duuuuużą ilością ziarenek :) Odstawić na 20 minut. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika na 10 minut na 150*, a następnie

Zdrowie na języku :P
Brak tytułu 177

Podzamcze zamieniło się w te dni w wielki jarmark, na którym wystawcy prezentowali swoje produkty, zarówno krajowe jak i zagraniczne. Świeży chleb litewski, przeróżne konfitury, smaczne wędliny, sery, domowe ciasta… Obok tego obojętnie przejść nie można było.     Towarzyszące Festiwalowi pokazy kulinarne,  odbywające się na dwóch scenach – tzw. Małej – na Błoniach pod Zamkiem i Dużej Scenie(...)się na nowe wyzwania.     Jednym z bardzo zaskakujący  i miłych akcentów, była wizyta Vanilla Cafe. Tam czekał na nas wspaniały bezowy tort z mascarpone i owocami. Rozpusta dla podniebienia i oczu – do dziś czuję smak tego wyśmienitego deseru… W ramach Małego Festiwalu Kawy, odbywały się warsztaty z alternatywnych metod parzenia kawy. Andrzej, Kondrat i Marcin

kolorowotorcikowo
KOKTAJL KOKOSOWO-TRUSKAWKOWY 226

    Za oknem upał, sezon truskawkowy w pełni, mleko kokosowe w lodówce, oczekujące na wykorzystanie. Dodaję te wszystkie okoliczności do siebie, stawiam wielki plus

W kuchni Karmel-itki
Karpatka z kremem na nerkowcach (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 145

papierem do pieczenia i łyżką nie wygładzać powierzchni. Wręcz przeciwnie można nadać karpatkowe fale. 6. Piec w 200’C ok 30-40 minut.   Należy upiec dwa takie blaty ciasta. BUDYŃ ORZECHOWY 7. Ksylitol i mleko kokosowe zagrzać w garnku. 8. Wodę, budyń i skrobię wymieszać. 9. Do gotującego się mleka dodać mieszankę z budyniem i mieszać energicznie do powstania(...)orzechowy. Na górę ułożyć drugi blat i delikatnie go po dociskać. 13.   Całość przykryć folią i włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. 14. Następnego dnia górę udekorować owocami i orzechami. KARPATKA KAKAOwA Z BUDYNIEM ORZECHOWYM A'LA SNICKERS

Candy Pandas
Tort kasztanowo-kakaowy z jogurtowym kremem i czereśniami (bez glutenu, cukru białego) 132

uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Ostudzony biszkopt podzielić na 3 równe blaty. KREM JOGURTOWO-KOKOSOWY Serek i jogurt wymieszać, dodać dowolną ilość ksylitolu i sok z cytryny. Do masy wsypać(...)blat z dżemem krem, najlepiej ze szprycy czy woreczka z odciętym końcem a po bokach i do środka ułożyć w dowolnej konfiguracje czereśnie bądź wiśnie (na bokach są owoce z pestkami aby trzymały piętra i nie wyciskał się z nich sok). 3. Nałożyć kolejny blat i powtórzyć czynności z dżemem, kremem i owocami. 4. Na górę położyć ostatni

Candy Pandas
Jagodzianki z kruszonką 139

Lipiec zawsze kojarzy się mi z owocami. Mnóstwem owoców. Maliny, porzeczki, wiśnie, czereśnie, morele, brzoskwinie, śliwki, papierówki... Jagody w tym roku nie obrodziły tak, jak bym chciała. Niedzielny prawie trzygodzinny spacer po lesie zaowocował zaledwie 2 litrami uzbieranych jagód. Zdecydowanie za mało, ale wystarczyło na pierogi, jagodzianki i dwa słoiczki dżemu:)  Co można napisać o jagodziankach(...)posmarowania Mleko podgrzać, wymieszać z drożdżami, łyżeczką cukru i mąki, odstawić do wyrośnięcia. Jajko i żółtka roztrzepać z cukrem, dodać wanilię, wyrośnięte drożdże, przesianą mąkę i zagnieść miękkie ciasto. Ciasto wyrabiać ok 10 minut, aż zacznie odstawać od rąk i miski, w trakcie wyrabiania dodać rozpuszczone masło. Ciasto powinno być miękkie, delikatnie klejące. Jeśli ciasto po wyrobieniu jednak będzie mocno

Obiad gotowy