ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1338/1704)

Łan ciastko owsiane i Amarantki daktylowe – Irenki 144

pozwala na dokładne obejrzenie zawartości.  Smak: Ciastko owsiane żurawinowo-czekoladowe – jest bardzo chrupiące i dość mocno słodkie, to ciastko jest słodzone cukrem trzcinowym. Żurawina jak to suszony owoc jest lekko gumowa z fajnym kwaskowo-słodkim akcentem. W jednej sztuce jest jej dość dużo i są to spore kawałki. Czekolady jest nieco mniej ale jest przyjemnym dodatkiem do całości. Ciacho(...)asortymentu Irenek, ponieważ firma ma ciastka słodzone różnymi sposobami. Amarantki też są warte polecenia szczególnie dla osób lubiących bardzo słodkie słodycze, niekoniecznie kruche. My wykorzystałyśmy je do zrobienia piankowego ciasta na zimno i JEJ jakie to było pyszne <3 Kluseczki twarogowe ze śliwkami i posypką ciasteczkową (przepis- Instagram) Gruszkowa pianka z Amarantkami Ocena: 5,5 pandy

Candy Pandas
49. Wiosennie i pulchnie: czyli drożdżowe buchty cynamonowe z jabłkami i szafranem! 345

jest w nich zrównoważona - pasują idealnie do ciepłego lub zimnego mleka. Można je przyrządzić w wersji innej, np. piernikowo- korzennej z powidłami śliwkowymi lub wraz z dodatkiem sezonowych, świeżych owoców lub ulubionych konfitur jako nadzienie! Wszystko zależy od Was, jest to jedynie nasza wersja, ZAPRASZAMY! (; Składniki (na 8 bułeczek) : 25g świeżych drożdży lub 7g (opakowanie) drożdży suszonych typu instant(...)należy wlewać wszystkiego naraz, ponieważ ciut mniejsza ilość mleka może okazać się wystarczająca). Najpierw mieszamy wszystko łyżką do jak najdokładniejszego połączenia, a kolejno zagniatamy dłońmi do konsystencji elastycznego, miękkiego ciasta. Jeśli nie wykonywaliśmy zaczynu: do suchych składników dodajemy po prostu drożdże w proszku i stopniowo dodajemy ciepłe mleko - kolejno, analogicznie postępujemy tak samo. Zagniecione, elastyczne ciasto wkładamy do miski, której

Symfonia Smaków
Placuszki z borówkami 115

Składniki/ok. 16 sztuk: –  250 g jogurtu naturalnego (u mnie bez laktozy) –  2 jajka –  3 łyżki cukru –  1 i 1/3 szklanki mąki

I LOVE LIFE
Śniadaniowe placuszki w wersji roślinnej 174

świetnie sprawdziły się w roli mąki. Nie przepadam za nimi w formie po prostu płatków, dlatego mielę je sobie na mąkę i wykorzystuję właśnie do takich placuszków, omletów czy ciast. Placki są wegańskie, bardzo delikatne i mięciutkie. Z dość wyraziście wyczuwalną obecnością banana. Dodałam do nich kolejny miks superfoods z oferty Biokulturalni . Tym razem jest to Rebulid , którego głównym składnikiem(...)być idealnie gładka.  Patelnie bardzo dobrze rozgrzej. Nakładaj po jednej łyżce masy. Smaż na średnim ogniu, po ok. 2-3 minuty z każdej strony.  Możesz podać z owocami.  Wartości odżywcze bez dodatków: energia: 530 kcal białko: 14 g tłuszcz: 12 g węglowodany: 92 g ーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーー Biokulturalni  to niedawno powstała marka oferująca żywność ekologiczną

Zdrowie na języku :P
Tradycyjne powidła śliwkowe z węgierek 485

Tradycyjne powidła śliwkowe z węgierek - jak u babci Tradycyjne powidła śliwkowe wymagają sporo cierpliwości, której często niestety mi brakuje, ale warto poświęcić czas na ich przygotowanie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Przepis #157 Brownie z orzechami (bez mąki, jajek i mleka) 166

udowodnić, że coś równie pysznego można zrobić samemu w domu w  5 minut (nie licząc pieczenia). Czekoladowe Brownie z orzechami powstało dość spontanicznie (jak większość moich przepisów:)). Ciasto jest wegańskie i  nie zawiera mąki, jajek oraz mleka a także dodatku białego cukru. To Brownie to szybki i prosty deser - lubicie takie? Wartości odżywcze (całość): 800 kcal(...)orzechowe i ponownie mieszamy. T ak przygotowaną masę przekładamy do foremki ( u mnie jest to keksówka) i pieczemy przez około 20 minut.  Brownie można udekorować polewą lub kawałkami owoców. Warto przechowywać je w lodówce - zwłaszcza w czasie cieplejszych dni.  Smacznego

Health-Fit-Life
Kopa Śląska 302

tego regionu, to spotkałam się z nią dopiero w okolicy Ornontowic,  gdzie to Kopa Ornontowicka jest uznawana za produkt regionalny. To taka nasza "richtich ślonsko zista" (prawdziwie śląskie ciasto). Jest to przysmak wysoko procentowy, więc jeśli chcielibyśmy go podawać dzieciom należałoby zrezygnować z procentów. Deser ten jest idealny na przyjęcia dla dorosłych, gdzie będzie się  cudownie prezentować(...)pieczenia. Na pierwszej narysować okrąg o nieco mniejszy od wielkości talerza, na której ma później zostać podany. Na drugiej narysować dwa różniej wielkości okręgi, mniejsze od poprzedniego.  Owoce brzoskwiń i ananasa pokroić na mniejszą kostkę. Parę brzoskwiń pozostawić do udekorowania wierzchu. Poncz: Zalewę z ananasa wymieszać ze spirytusem. Powinien powstać stosunkowo mocny poncz do nasączania blatów kokosowych

My sweet a life
Jaglano-serowe placuszki z truskawkami i dżemem truskawkowo-rabarbarowym 146

Obiecałam Wam dwie propozycje wykorzystania pysznego dżemu truskawkowo-rabarbarowego , który dodałam w piątek. Były już szpinakowe naleśniki , teraz pora na zdrowe placuszki z kaszy jaglanej i

Anioszek w kuchni
Powidła śliwkowe z czekoladą do świątecznego piernika i nie tylko 160

owidła śliwkowe, niskosłodzone, znakomite do ciast, deserów, kanapek i mięsnych sosów. Powidła śliwkowe to także ważny składnik świątecznego piernika. W wersji podstawowej śliwki smażymy z cukrem, ale wystarczy do dojrzałych śliwek dodać gorzką czekoladę i cynamon żeby zupełnie zmienić ich oblicze. Nie wymagają długiego smażenia. Powidła śliwkowe z czekoladą znakomicie smakują na podpłomykach posypane nasionami chia. Czas przygotowania: Składniki(...)zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Śliwki przełożyć do szerokiego rondla z grubym dnem, dodać sok z pomarańczy i cukier, wymieszać. Gotować bez przykrycia na małym ogniu do czasu kiedy owoce się rozpadną (ok. 30 minut).    Zdjąć z ognia, dodać połamaną czekoladę i macerowane porzeczki (opcjonalnie), wymieszać. Gorące przełożyć do wyprażonych słoików, w każdym umieścić kawałek kory cynamonu

SzczyptaSmaQ
Ulubiony tort Marcello 804

dodajemy po jednym żółtku bardzo delikatnie mieszając, gdy białka i żółtka połączymy razem, dodajemy stopniowo wymieszane produkty sypkie ( mąka ziemniaczana, mąka tortowa, kakao, proszek do pieczenia ) i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 35 cm x 24 cm. Pieczemy w piekarniku 1 godzinę w temperaturze 170 stopni C z termoobiegiem. Masa Margarynę oraz czekoladę(...)margarynę z czekoladą, ucieramy składniki bardzo delikatnie. Kakao mieszamy ze spirytusem następnie łączymy z masą. Biszkopt przekrawamy na trzy części skrapiamy ponczem. I warstwa Skropiony biszkopt smarujemy kremem układamy owoce, posypujemy wymieszanymi ze sobą bakaliami przykrywamy blatem biszkoptowym II warstwa Postępujemy tak samo jak z warstwą pierwszą III warstwa Przykrywamy blatem skropionym ponczem cały tort smarujemy masą, dekorujemy

kgwjanczewo
Czeko - śliwka do smarowania. 200

Dżem o smaku śliwek w czekoladzie to dla mnie po prostu rewelacja. Idealny do naleśników, tostów, czy przełożenia ciasta. Jest po prostu fantastyczny. Żałuję, że miałam tak mało śliwek i wyszła mi jedynie malutka miseczka. Następnym razem zrobię zdecydowanie więcej! SKŁADNIKI 30 dojrzałych śliwek węgierek 2 łyżki cukru (można więcej jeśli śliwki są kwaśne) 2 łyżki kakao SPOSÓB PRZYGOTOWANIA(...)przypaliły. 5. Kiedy powidła osiągną odpowiadającą nam konsystencję zdjąć z ognia i przełożyć do miseczki (ja swoje powidła dusiłam ok. 20 minut, jeśli będziemy przygotowywać powidła z większej ilośći owoców czas ich przygotowania się wydłuży).  Smacznego

DefinicjaSmaku
Ziemniaczane drożdżówki kokosowe 149

Niesamowicie mięciutkie, puszyste i cudownie pachnące kokosem drożdżówki. Smaczne zarówno bez dodatków jak i z nimi. Ja podałam je ze świeżymi owocami a także z tymi zawekowanymi. Wielbiciele drożdżowych bułeczek, wypróbujcie koniecznie ten przepis! Przepis pochodzi z książki „O chlebie” Elizy Mórawskiej (recenzja —>KLIK). 30 g świeżych drożdży 450 g mąki pszennej 100 g ugotowanych(...)porządnie ugniatamy widelcem. Oba mleka łączymy ze sobą. Mąkę mieszamy z solą, wiórkami i cukrem. Na środku robimy wgłębienie i wlewamy zaczyn, żółtka i resztę składników. Zagniatamy na gładkie ciasto, przykrywamy i odstawiamy na pół godziny. Wyrośnięte dzielimy na 12 części, formujemy bułeczki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztopionym masłem, posypujemy odrobiną cukru i odstawiamy

Mienta blog
Jajko sadzone w wersji na słodko 168

Dzisiaj zapraszam wszystkich na pyszny deser, który wspaniale smakuje i jeszcze lepiej się prezentuje. Polecam gorąco!!! SKŁADNIKI: Biszkopt: 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 2/3 szklanki mąki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Zbożowe batoniki 128

Słodkie i zdrowe - batoniki z mieszkanki płatków zbożowych. Proste w przygotowaniu, możecie do nich dorzucać różne suszone owoce, kawałki czekolady, orzechów lub po prostu zmiksować to wszystko razem. Zdrowy kop energii gwarantowany ;) Inspiracją był przepis z blogu Moje Wypieki . Składniki 300g mieszanki płatków zbożowych z orzechami (można użyć również płatków owsianych) 50g suszonej żurawiny 100g masła 75ml płynnego miodu(...)formie 25 x 25cm), przesypać mieszankę i bardzo mocno wcisnąć ją w dno. Nastawić piekarnik na 180 stopni i piec przez 30 min.  Ostawić do ostygnięcia. Ostudzone ciasto pokroić w prostokąty. W rondelku podgrzewać śmietankę z połamaną czekoladą, cały czas mieszając do momentu rozpuszczenia się czekolady. Maczać batoniki i obsypać pokruszonymi orzeszkami. Przełożyć na papier do pieczenia i poczekać

pink envelope

Proponowane wyszukiwania