ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1329/1704)

Keto tort czekoladowy (Paleo, LowCarb) 179

Jednocześnie akurat tak się składa, że wśród moich najbliższych jest styczniowy jubilat. Na początku roku nie brakuje więc okazji do świętowania. A skoro świętowanie, to także słodkości w postaci ciast i tortów. Zwłaszcza na urodziny! Ciężko więc pozostać wiernym noworocznym postanowieniom i narzuconym sobie restrykcjom dietetycznym. Tak by się przynajmniej wydawało, bo dzisiejsza propozycja łamie generalną zasadę, że słodkości(...)bardzo odżywczy i zdrowy. No i niskowęglowodanowy! Po prostu rewelacyjny! Dania Deser Kuchnia Europejska , Wege Keyword biszkopt , brownie , ciasta z kremem , czekolada , jajka , mus z awokado , torcik , tort Porcje 16 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 20 minut Składniki Ciasto czekoladowe z cukinii 4 jaja 220 g cukinii 0,25 szklanki rafinowanego oleju kokosowego 160 g jogurtu kokosowego

Modern Cave Girl
Placuszki bananowe - pyszne 117

Szybkie i bardzo smaczne placuszki z banana, które pokochają na pewno dzieci i dorośli. Nie ma w nich cukru, bo słodycz dają banany, idealne do jogurtu, dżemu, solo z owocami. U mnie dzieci tym razem jadły same. Placuszki zniknęły w mig. Można je nawet jeść zimne, bo smakują super :-) Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 2 jajka(...)połączenia się składników. 2. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cynamon i wszystko partiami wsypujemy do naszej masy, miksujemy. 3. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, łyżką nabieramy porcje ciasta, dajemy na patelnię i formujemy placuszki. Smażymy z obu stron na rumiany kolor. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem, ale placuszki są na tyle słodkie, że nie jest to konieczne

kruche babeczki
Jogurtowa pianka truskawkowa (deser). I jakie ozdoby do deserów warto mieć w kuchni. 275

jagodowy i czekoladowa posypka. W końcu dziś dziś Dzień Matki, więc… można lekko zaszaleć Naszą jogurtową piankę można podać również np. z bitą śmietaną lub porcją świeżych owoców. To dodatki i ozdoby wzbogacają ten prosty deser.   A jakie ozdoby polecam? Jakie ozdoby do deserów warto mieć w kuchni? W moich kuchennych szafkach nie może zabraknąć ozdób(...)ozdoby czekoladowe 4w1 Amus Łączą w sobie łezki z białej czekolady, czekoladowe nitki, toffi-czekoladowe żujki oraz czekoladowe płatki. Można ich używać zarówno jako posypki do deserów, ciast, lodów, ale i też jako dodatku do ciasteczek (łezki z białej czekolady dodaję często do domowych piegusków). A wracając do przepisu… Składniki: 180 g jogurtu naturalnego 1 galaretka o smaku truskawkowym

Słodkie okruszki
WEGAŃSKIE DONATY Z OREO 179

Pączki wyszły puszyste i idealnie słodkie, a ciastka oreo dodają im wyjątkowego smaku. Do przyozdobienia donatów można użyć  też  kawałków czekolady, posypki lub nawet owoców.   WEGAŃSKIE DONATY Z OREO  Składniki(na ok 15 donatów): 3,5 szkl. mąki  1 szkl. wody 1 saszetka suchych drożdży 2 "jajka" z siemienia lnianego(...)przygotowane"jajko", cukier oraz olej. Stopniowo dodawaj mąkę do mokrych składników (najlepiej ok. 1/2 szkl. na raz) dokładnie wyrabiając masę. Mieszanina powinna zacząć formować miękkie, lekko lepkie ciasto.  Następnie włóż masę uformowaną w kule do oprószonej mąką miski, przykryj czystym ręcznikiem kuchennym i pozostaw w ciepłym miejscu na ok. godzinę lub do podwojenia objętości. Po tym czasie

wegujemy
Jestem na ketozie, idę do restauracji - pomocy! 99

zawęża wyboru dań, no chyba, że idziecie do pizzerii albo indyjskiej knajpy. :) Jakie wybierać restauracje? To dość proste! Nie odwiedzaj pizzerni, bo może Cię skusić sam zapach pieczonego ciasta, a w menu nie będziesz miał dużego wyboru. Sałatki w takich miejscach nie są zbyt urozmaicone i dobre. Poza tym możesz iść do każdej restauracji. Nie wierzysz? Będąc na tej diecie(...)się smażonym boczkiem (bo przecież to takie niezdrowe). ;-) Mam jedną ulubiona restaurację. Jest to restauracja z włoską kuchnią. :-) Zawsze zamawiam tam "zupę śródziemnomorską". Jest to zupa z owocami morza przygotowywana na rosole. Na drugie danie zawsze biorę kaczkę z czerwoną kapustą lub stek z polędwicy polskiej. Zamiast ziemniaków czy ryżu, proszę o grillowane warzywa, które

Keto Przepisy
Pszczółka - sernik na zimno z nasionami chia 178

sztywną pianę. Cały czas miksując stopniowo dodajemy cukier, a następnie żółtka. Mąkę, proszek i kakao przesiewamy i delikatnie łączymy z masą. Tortownice wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 C  przez 20 – 25 minut.   Masa serowa z chia: Nasionka chia zalewamy szklanką zimnego mleka i wstawiamy na 1 godzinę(...)mieszamy z musem brzoskwiniowym. Wylewamy na wierzch sernika i wstawiamy do lodówki do stężenia.    Pszczółki: Nektarynki należy sparzyć wrzątkiem i zdjąć skórkę, następnie przepołowić, wyjąć pestkę. Połówki owoców ułożyć na serniku. Czekoladę rozpuścić w mleku w kąpieli wodnej, wlać do małego woreczka strunowego, zrobić w nim dziurkę i na każdej połówce nektarynki narysować paski. Przytwierdzić płatki migdałów

Jadło i czytadło
Gofry z piekarnika 597

Lubicie gofry ? Chrupiące, pachnące, jeszcze gorące posypane cukrem pudrem lub ozdobione bitą śmietaną. Do tego obowiązkowo truskawki lub inne owoce i uczta palce lizać gotowa. Takie gofry można zrobić w piekarniku Jadłyśmy - są doskonałe pod każdym względem :) Forma Silikonowe Gofry Tupperware ma także inne zalety - nie zajmuje zbyt dużo miejsca i można w niej upiec świetne ciastka o kształcie(...)wodę, mleko, olej, jajko, cukier i proszek do pieczenia wsypujemy do miski i ubijamy mikserem do uzyskania gładkiej masy. Nie przerywając ubijania dolewamy gorącą wodę. Po dokładnym wymieszaniu odstawiamy ciasto na kilka minut. Wylewamy do silikonowej formy na gofry i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni. Pieczemy około 20 minut. Przy pieczeniu gofrów bardzo istotna jest temperatura pieczenia

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
jaglarnik, czyli sernik jaglany na zimno z truskawkami 199

cytrynowego) - pół szklanki cukru (lub innego słodzidła) - pół szklanki wiórek kokoswych - 6 łyżeczek żelatyny - 1/3 szklanki wody - okrągłe biszkopty - galaretka w ulubionym smaku - garść truskawek (lub innych sezonowych owoców) Przygotowanie: 1. Kaszę gotujemy na mleku według tego przepisu , aż do całkowitego wchłonięcia mleka (około 20 minut). Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia.  2. Kiedy kasza przestygnie mieszamy(...)formy wykładamy papierem do pieczenia, a następnie układamy biszkopty. Ranty warto natłuścić, a następnie wysypać wiórkami kokosowymi (będzie ładnie wyglądało i ułatwi nam sprawne wyciągnięcie ciasta z formy). 6. Masę wylewamy do formy i wygładzamy. Następnie układamy delikatnie truskawki. Tu jest szerokie pole do popisu - można je pokroić, układać w całości, chaotycznie lub wzorki. 7. Kiedy galaretka zacznie tężeć, wylewamy

two broke sisters
Waniliowe muffiny z puree z cukinii i musem malinowo-porzeczkowym 138

Kolejny przepis na wykorzystanie nadmiaru cukinii oraz sezonowych owoców. Muffiny są miękkie, wilgotne i przepyszne. Idealne na lato, polecam! Składniki (na 8 dużych muffinek): 1 szklanka mąki (ja użyłam owsianej) 5 łyżek mąki kukurydzianej 3 łyżki miodu, stewii lub cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 5 łyżek rozpuszczonego masła 250 gram musu z cukinii (cukinię pieczemy(...)dodatkiem odrobiny wody, studzimy) Masło, mus z cukinii, jajka oraz miód dokładnie mieszamy. Dodajemy ziarenka wanilii, mąki oraz proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Silikonowe foremki wypełniamy w 1/3 ciastem, nakładamy po łyżeczce musu i wypełniamy łyżką ciasta. Muffinki umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 20-22 minuty. Studzimy. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Zimna miska według Duńczyka 176

trwa nadal, tym razem podejmując mój ukochany temat, czyli jedzenie. W dodatku jedzenie letnie, wakacyjne. Czy może być coś wspanialszego...? Na straganach piętrzą się pachnące warzywa i owoce, obok których nie potrafię przejść obojętnie. Najchętniej do domu przyniosłabym wszystko! Znoszę więc naręcze rabarbaru (tak, tak, nawet teraz mam kilka łodyg w lodówce; nie oszukujcie więc, że sezon już się(...)sobie równiutko i tylko czekają, aż po któryś sięgnę. Nie oparłam się, dodatkowo zachęcana przez C., któremu udzieliła się nagła i nieodparta ochota na te czerwone kuleczki. Będzie więc ciasto czekoladowe z porzeczkowym kremem - już niedługo Wam je pokażę. Tymczasem jednak wróćmy do rabarbaru - mojego kwaśnego, ulubionego. Mam ogromną słabość do tych zielono-różowych łodyg, więc sięgam

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffiny jogurtowe z rabarbarem i kruszonką 335

pyszne owoce sezonowe. W tym przepisie wykorzystałam rabarbar, gdyż jestem jego wierną wielbicielką i staram się "przemycać" go do różnych wypieków, ale muffiny można upiec z wieloma innymi owocami. Mięciutkie wnętrze, wypełnione kawałkami kwaskowatego rabarbaru, uzupełnia słodka, maślana kruszonka na wierzchu babeczek. Z poniższego przepisu można przygotować 8 sztuk. Muffiny jogurtowe z rabarbarem i kruszonką Składniki: 150g mąki(...)widelcem) - do drugiej miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia - składniki suche połączyć ze składnikami mokrymi, krótko i niezbyt dokładnie mieszając - rabarbar oczyścić, pokroić na drobną kostkę, wrzucić do ciasta, wymieszać - do formy na muffiny włożyć papilotki, do każdej nałożyć ciasto do 3/4 wysokości foremki - przygotować kruszonkę: mąkę przesiać, dodać cukier i posiekane na kawałki zimne masło, składniki wymieszać, rozetrzeć

Smakołyki Bereniki
Śniadaniowe placuszki "Jak najzdrowsze" 155

placków na śniadanie pokochało je miłością bezwarunkową, a ja przeklinając dzień pierwszego spotkania staram się uzdrowić przepis. Najpierw zaczęłam dodawać kefir lub jogurt, potem pestki a na końcu owoce. Poniżej wersja finalna bez mąki, a właściwie z mąką owsianą włąsnoręcznie zblędowaną z płatków górskich. Placki na podmianie mąki tylko zyskują jeśli chodzi o smak więc spokojnie można je robić(...)resztę suchych składników i mieszamy. Dodajemy miód, jogurt, olej i rozgniecione widelcem banany. Mieszamy bądz miksujemy wszystko na gładką masę. Dodajemy trochę wody aby rozrzedzić konsystencję (około ćwierć szklanki). Ciasto ma być odrobinę gęstsze niż naleśnikowe. Smażymy po obu stronach koło minuty aż placki się zarumienią. Podajemy na słodko z ulubionymi dodatkami

Lubczyk i Wanilia
Apfel-Hafer-Cookies 152

Owocowa przekąska lub małe co nieco do kawy pełne błonnika .Przepis już od dłuższego czasu czekał w kolejce na realizcji.Bardzo ciekawy wydał mi się dodatek własnie nie suszonych,kalorycznych owoców,a surowego jabłka.Ciasteczka są pyszne,delikatne po prostu rozpływają się w ustach i niebezpiecznie szybko znikają.Składniki na 25 sztuk:2 średnie jabłkasok z 1/2 cytryny20 g orzechów(...)masło z cukrem,dodać jajko.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,razem z jabłkami,posiekanymi orzechami i zarodkami owsianymi wzmieszać z utartą masą maślanąmałą łyżką do lodów nabierać porcje ciasta i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach 5 cmpiec 20-25 minut do zrumienienia.Ciasteczka będą bardzo miękkie,ale stygnąc staną się chrupiące.Studzić na kratce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik z czerwoną porzeczką i białą czekoladą 203

jeść sernik:))) Dlatego też często u nas goszczą. Niedawno mieliście okazję poznać przepis na pyszny kawowy Sernik Tiramisu, dziś proponuję sernik z dodatkiem czerwonej porzeczki. Oczywiście najlepiej użyć świeżych owoców, ale ja wykorzystałam mrożone zapasy:) Sernik jest bardzo łatwy w przygotowaniu i delikatny w smaku. Porzeczki nadają mu bardzo fajnego smaku:)) Spód:  250g kakaowych herbatników,  90g masła(...)zmielić, dodać cukier oraz jajka, zmiksować. Dodać mąkę ziemniaczaną oraz przestudzoną czekoladę. Krótko zmiksować. Połowę masy przełożyć do formy. Następnie rozłożyć porzeczki (mrożone rozmrozić i odsączyć), przykryć resztą ciasta. Piec około 90 minut w temp. 150st. Ostudzić i polukrować. Sernik przechowywać w lodówce. Źródło: Przepisy.net

Z miłości do słodkości
Kokosowe racuchy z jagodami na deser 166

Lato to najlepsza pora na racuchy z owocami. Jak tylko pojawiają się jagody wiadomo , że zaczynam szykować się na racuszki. Wzbogaciłam smak racuchów o kokosowy smak. Polecam wszystkim. Podaję składniki na małą porcję - akurat na deser lub podwieczorek. Czas : 1 godzina Składniki : 1/3 szklanki mąki pszennej  1/4 szklanki mąki kokosowej 1/2 szklanki mleka kokosowego  1/2 opakowania suszonych(...)łyżeczką drobnego cukru i letnią wodą . Odstawić  na 15 minut. Wymieszać  mleko kokosowe, jajko , rozczyn drożdżowy , cukier waniliowy , szczyptę soli i obie mąki . Zmiksować dokładnie . Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany . Odstawić na 30 minut by ciasto wyrosło . Umyć i przebrać  jagody usuwając uszkodzone . Na patelni rozgrzać olej. Na gorący kłaść porcje ciasta i smażyć na rumiano

Buniabaje w kuchni

Proponowane wyszukiwania