ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1321/1704)

Placuszki dyniowe 120

Lubicie śniadania na słodko? Polecam Wam przepyszne placuszki dyniowe! Mają piękny kolor, są lekko słodkie i zachwycają smakiem. Ponadto możecie jeść je same, z domowymi powidłami albo owocami. Wszystko zależy od waszych upodobań, ponieważ placuszki smakują z większością dodatków . Placuszki dyniowe 130 g puree z dyni ((1/2 szklanki) ) 75 g jogurtu naturalnego typu skyr 70 g mąki jaglanej(...)różnych przepisów. Standardowa szklanka o pojemności 250 ml mieści 260 g puree z dyni. Placuszki Wszystkie składniki wymieszaj w misce. Rozgrzej patelnię i posmaruj ją oliwą. Nakładaj ciasto łyżką i smaż z każdej strony na małym ogniu (wskazówka: bardzo delikatnie przewracaj na drugą stronę). Podawaj z ulubionymi dodatkami. Wartości odżywcze (sztuka): Kcal: 92 | Białko: 5,3 | Węglowodany: 11,3 | Tłuszcze

Przepisy na widelcu
Ciasto z masą i roladkami w galaretce 224

opakowaniu jest 800 g ale opakowanie jest super..Zapięcie strunowe pozwala na zamknięcie opakowania i nic przez przypadek [jak to u mnie czasem bywa ] się nie wysypie. No dobra , ciasto upieczone, a ja nie miałam pojęcia co dalej..No i tak..przegląd lodówki..serki, jogurty no i kawałek roladki..na które nie było amatorów do zjedzenia...Na koniec okazało się(...)temperaturze 175ºC przez około 30 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. Masa  2 serki waniliowe 1 mały jogurt naturalny 2 małe jogurty owocowe [ u mnie owoce leśne i gruszka] 2-3 łyżki cukru 1 galaretka [u mnie przezroczysta] Galaretkę rozpuścić w 1 szkl.wrzącej wody.Wymieszać i ostudzić.Serki, jogurty zmiksować razem z cukrem .Dodać tężejącą

Moje domowe kucharzenie
CHLEBEK TRUSKAWKOWY 161

Chlebek z owocami sezonowymi to idealna propozycja na wieczorne spotkania z przyjaciółmi, rodziną przy grillu, Także sprawdza się na przyjęciach urodzinowych, imieninowych lub na wieczornym spotkaniu przy kawie.  Składniki: 3 jajka 3/4 szklanki cukru brązowego kryształ Diamant 2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu  1/4 łyżeczki soli(...)proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i solą  - dokładnie wymieszać. Potem dodać posiekane orzechy włoskie - wymieszać robotem. Na koniec dodać pokrojone truskawki i za pomocą łyżki delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do keksówki natłuszczonej masłem i obsypanej bułką tartą.  Piec około 45 - 60 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Wystudzony chlebek posypać cukrem pudrem Diamant. Przepis bierze udział

Ciastka - domowe słodkości
Prezenty dla kochających gotować - moje top 10 178

typu: Można dostać ją tutaj KLIK , cena 29zł. 7. Trójwymiarowa forma do pieczenia ciast Zakochałam się w takich foremkach od pierwszego wejrzenia. Świetny pomysł na wypieki świąteczne czy okazyjne. Ciasto upieczone w takiej foremce wygląda przepięknie, oryginalnie, na pewno wzbudzi podziw u gości. Wybrałam dla Was foremkę w kształcie choinki, choć można znaleźć też inne wzory. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Trójwymiarową(...)klasycznym kształcie i kolorze, ale takie są najlepsze!   Foremkę możecie zakupić tutaj KLIK , cena 25zł. 10. Patera na przekąski Świetny pomysł na podanie przekąsek, drobnych ciasteczek czy owoców podczas świąt czy uroczystości rodzinnych. Zajmuje niewiele miejsca, a sporo na niej może się zmieścić. Jak dla mnie idealna, zwłaszcza przy niewielkim stole. Paterę możecie dostać tu KLIK , cena 85zł

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Tort ombre jogurtowo-truskawkowy 270

dołu do góry. Ciasto podzielić na 1/3 i 2/3. 1/3 surowego ciasta przełożyć do formy 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać, pozostałe ciasto przełożyć do formy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno, boków niczym nie smarować) wyrównać. Piec 35-40 min w 170 st. Od razu po upieczeniu, wyjąć z piekarnika(...)zależności od tego czy truskawki są kwaśne czy słodkie) 120 ml wrzątku 4 łyżki żelatyny 750 gr jogurtu greckiego schłodzonego 250 gr serka mascarpone schłodzonego W garnuszku umieścić owoce, zasypać cukrem, doprowadzić do wrzenia i gotować aż puszczą dużo soku, na średnim ogniu. Objętość ma się zmniejszyć o połowę. Zblendować na gładką masę, która będzie przypominać w konsystencji gęstą

moj przepis na
Babka marchewkowo-jabłkowa z miodem 177

pomocą łyżki). Gotowe ciasto przelać do posmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy. Ciasto piec przez około godzinę czasu w temperaturze 160-170 stopni (najlepiej sprawdzić patyczkiem czy ciasto już gotowe). Po upieczeniu pozostawić do wystygnięcia a  przed podaniem posypać babkę cukrem pudrem. Niedawno zostałam ponownie zaproszona do zabawy Liebster Blog, tym razem przez Anetę z Z iółko(...)Jako, że ja bez śniadań nie wychodzę z domu, ciekawa jestem, jakie jest Wasze ulubione? To zależy. Jak wybieram się biegać to lubię zjeść owsiankę z sezonowymi owocami. A tak standardowo to chyba musli z jogurtem i owocami :) 8. Jakie jest Wasze ulubione danie grillowe? Karkówka :D 9. Ja uwielbiam gotować przy muzyce, a Wy? Owszem, też bardzo

My simple kitchen
Sernik black forest 233

Witam, nie jestem specjalistka od ciast zdecydowanie wolę gotować, ale ten sernik wypróbowałam i polecam SERNIK BLACK FOREST. Wilgotny, z wiśniami i czekoladą. Spód: * 200 g herbatników w czekoladzie * 100 g masła Masa serowa: 700 g tłustego twarogu (mielonego trzykrotnie lub z wiaderka  3 jajka 3 żółtka  200 g cukru  2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej(...)wiśni (jeśli używamy mrożonych, należy je wcześniej rozmrozić i dokładnie odsączyć z soku) i posypujemy połową utartej czekolady Na wiśnie wykładamy drugą część sera i na niej układamy pozostałe owoce.  Sernik pieczemy ok 80 min w 180 stopniach. Sernik pozostawiamy na noc w lodówce a przed podaniem posypujemy go pozostałą czekoladą

Kuchnia Beaty
Knedle ze śliwkami – słodkie, bez białego cukru 138

Knedle ze śliwkami to potrawa znana chyba w każdym domu. Ja postanowiłam przygotować ją w wersji bez białego cukru, jednocześnie nie pozbawiając słodyczy, z której knedle

Moja Delicja
Przekładaniec bez pieczenia 212

Miał powstać 3 bit ale niestety zabrakło masy kajmakowej i musiałam stworzyć coś słodkiego z tego co było pod ręką. Słodki składnik zastąpiłam owocowym dodatkiem w

Monia miesza i gotuje
sernik na zimno - smaczny, szybki i niedrogi 635

Cześć :D Jakieś 10 lat temu dostałam od koleżanki przepis na sernik na zimno. Przepis to może za duże słowo :D Robię go bardzo często a

Pieprzyć z Fantazją
Placki marchewkowe 168

Jeśli jeszcze nie macie pomysłu na zdrowe i smaczne śniadanie lub na podwieczorek to tu znajdziecie rozwiązanie. Zawsze zastanawiałam się jak wykorzystać wióry marchewkowe z sokowirówki

Emskie Smaki
Sernik na zimno z orzechami włoskimi i brzoskwiniami 267

         Za oknem gorąco i parno, więc sernik na zimno jest pozycją obowiązkową na najbliższy czas. Z dodatkiem chrupiących orzechów i skórki

sama złodycz
Fenomen kuchni włoskiej w Polsce 88

tego, w jakim regionie tego kraju się przebywa. Jednak bez względu na to, którą część Włoch odwiedzimy, najpopularniejszym jedzeniem będzie tam makaron oraz różne warianty włoskiej pizzy na cienkim cieście, wypiekanej zgodnie z wiekową recepturą. Charakterystyczną cechą dań z kuchni włoskiej jest prostota, choć nie jest to jednoznaczne z tym, że potrawy są łatwe do przygotowania. Najczęściej składają się jednak(...)świeżych produktów Ze względu na ogromną popularność makaronów oraz włoskiej pizzy, w Polsce nie brakuje klasycznych restauracji, które specjalizują się w kuchni włoskiej. Wybierając miejsce na zjedzenie makaronu z owocami morza lub klasycznej carbonary albo poszukując miejsca, które serwuje klasyczną pizzę neapolitańską, warto postawić na najwyższą jakość.  Włoskie jedzenie na wynos  lub serwowane na miejscu powinno być

jakszef.pl
Wysoko błonnikowy placek z otrębami i borówką 133

pokarmowego. Niektóre rodzaje cechują się dużą zawartością białka. Za to płatki zawiera mniej błonnika, mniej białka oraz więcej węglowodanów. Z własnego doświadczenia polecam wybierać otręby żytnie i gryczane. Wykonanie ciasta nie różni się niczym od standardowego, jedynie szklankę mąki zamieniamy na otręby. Jeśli chodzi o dostępność, teraz coraz częściej można dostać je w większych sklepach, które mają działy ze zdrową(...)koniec wsypujemy otręby i mieszamy do połączenia. Dodajemy pół borówek, miód i mieszamy. 4. Masę wylewamy do formy (24x24) wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzch wciskamy resztę owoców i pieczemy 50 minut w 180 stopniach.  Na koniec posypujemy cukrem pudrem (u mnie zmielony słodzik). Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zdrowo i aktywnie
Restauracja 5. piętro 151

gofrów niesamowity – krem orzechowy i karmel również robiony na miejscu, nic kupnego o niewiadomym składzie. I jak tu się nie zakochać? Do tego świeżo wyciskane soki, jogurt z owocami, smoothie. Jajko sadzone na grzance, z kozim serem <3 Gofry robione na życzenie <3 Można jeść ile tylko się zmieści, a i jeszcze troszkę, jeśli ktoś lubi(...)mało nie zapomniałam! Lody! Och, lody i koniecznie, bardzo, bardzo trzeba spróbować fondant. Nie za słodki, nie za gorzki, idelanie wypływająca czekolada z miękkiego, delikatnie chrupiącego z wierzchu ciasta. No poezja, której słowa nie oddadzą, trzeba samemu poczuć ten smak. Na deser. Po śniadaniu. Mówię to ja, klasyczna lodożerczyni, zaglądająca zazdrośnie w talerz koleżanki. Restaurację 5. Piętro odwiedziłam w ramach

Kucharzyca
Wysoko błonnikowy placek z otrębami i borówką 163

pokarmowego. Niektóre rodzaje cechują się dużą zawartością białka. Za to płatki zawiera mniej błonnika, mniej białka oraz więcej węglowodanów. Z własnego doświadczenia polecam wybierać otręby żytnie i gryczane. Wykonanie ciasta nie różni się niczym od standardowego, jedynie szklankę mąki zamieniamy na otręby. Jeśli chodzi o dostępność, teraz coraz częściej można dostać je w większych sklepach, które mają działy ze zdrową(...)koniec wsypujemy otręby i mieszamy do połączenia. Dodajemy pół borówek, miód i mieszamy. 4. Masę wylewamy do formy (24x24) wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzch wciskamy resztę owoców i pieczemy 50 minut w 180 stopniach.  Na koniec posypujemy cukrem pudrem (u mnie zmielony słodzik). Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Pizzerki na spodzie z kaszy jaglanej i soczewicy 129

czerwonej soczewicy, zapieczone z passatą pomidorową, mozzarellą, pomidorkami, figami i…brzoskwinią, bo przecież mamy lato :) Skusicie się? Gwarantuję, że było pysznie! 3 pizzerki o średnicy około 15 cm ciasto: 100 g suchej kaszy jaglanej 50 g czerwonej soczewicy 2 łyżki mąki kukurydzianej łyżeczka oregano sól i pieprz sos: 6 łyżek passaty pomidorowej spora szczypta soli i pieprzu pół łyżeczki(...)przyprawami. Mozzarellę kroimy na 3 plastry o grubości 0,5 cm, a resztę odkładamy. Na środek każdej pizzy nakładamy plaster mozzarelli, pomidorki, oraz posiekaną cebulę i pokrojone w plasterki owoce. Pieczemy kolejne 15 minut. Resztę mozzarelli rwiemy na małe kawałki. Posypujemy nią pizze od razu po wyjęciu z piekarnika. Przed podaniem dodajemy także listki bazylii i mięty. Smacznego :) Artykuł

Mienta blog
Nalewka malinowa (malinówka) 199

oprzeć malinom, zwłaszcza, że miałam ich pod dostatkiem od Rodziców. Soków zrobiłam wystarczająco, nie pozostało nic innego, jak przerobić na alkohol.  Sam proces przygotowania, to nic prostszego. Wystarczy owoce zalać alkoholem, później cukrem i połączyć zlane płyny. Prawda, że banał?  W sadzie Rodziców malin już nie ma, w moim dopiero niedawno się zaczęły(...)alkoholem. Filtrujemy przez gazę i przelewamy do butelek. Po ok 2 miesiącach nalewka nabiera wyjątkowego smaku i koloru.  Maliny pozostałe z przygotowania nalewki możemy od razu wykorzystać do ciasta lub zamknąć i spasteryzować je w małych słoiczkach

Kuchnia w czekoladzie
Tarta migdałowa z truskawkami i kremem amaretto 260

Znakomita tarta z truskawkami, ze świeżymi owocami pachnącymi już latem. Tarta składa się z trzech części - delikatnego, kruchego spodu upieczonego w 50% z mielonych migdałów, kremu mascarpone o wyraźnym aromacie amaretto i truskawek stojących jak żołnierzyki. By tarta ładnie się prezentowała wierzch truskawek można posmarować Tortengussem. Tarta jest absolutnie bajkowa i smakuje obłędnie. Bardzo trafne połączenie smaku migdałów(...)migdałami, ksylitolem i (zmielonym na cukier puder) z masłem pokrojonym na małe kawałeczki. Po kilku minutach mieszania, gdy powstanie masa o charakterze "mokrego piasku" dodać żółtko. Powstałą kulę ciasta owinąć folią spożywczą i umieścić na 1 godzinę w lodówce podłużną lub okrągłą foremkę wysmarować masłem. Rozwałkować ciasto między arkuszem papieru do pieczenia i folią spożywczą do rozmiarów foremki. Zdjąć folię

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Fasolowe muffiny w 2 odsłonach. 128

Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Przepis na około 10 babeczek. Składniki: Ciasto: 1 puszka białej fasoli ( 250g) 4 jajka 20g górskiego kakao 30-35g stewii 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia  Wierzch: [ 2 wersje] 1)    Tabliczkę czekolady(...)pieczenia i wszystko mieszamy. Nagrzewamy piekarnik do 180C. Formę na muffinki wykładamy na około ¾ wysokości. Pieczemy przez 18 minut. Wierzch dekorujemy czekoladą lub masą z twarogu. Posypujemy świeżymi, sezonowymi owocami.   Smacznego

Jedz zdrowo żyj zdrowo!

Proponowane wyszukiwania