ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1313/1704)

Pierogi z wiśniami 116

Sezon owocowy w pełni. Tym razem nasze dłonie dorwały się do wiśni. Poprzednio zrobiliśmy z nich zupę owocową , czas więc na drugie danie – pierogi z

niecodziennikpary
Mini Pavlova, na Urodziny Bloga. 142

Pavlova, to wyjątkowo urodziwy torcik bezowy. Bardzo prosty w przygotowaniu, powstaje z kilku składników.  Jednak chciałabym uprzedzić początkujących kucharzy, że dopóki nie nabiorą wprawy w

Codziennik Kuchenny
Sernik na zimno z jajkami ugotowanymi na twardo 177

Ostatnio natchnęłam się w starym zeszycie na przepis który mnie bardzo zdziwił. Był to sernik na zimno w którym jednym ze składnikiem były

Kulinarne życie
Puree z kasztanów 165

Puree z kasztanów pochodzi z Węgier i nosi nazwę Gesztenyepüré. Deser składający się jak sama nazwa mówi z puree, jadalnych kasztanów i bitej śmietany. Pasuje również

Smaczne Potrawy
OMLET INACZEJ: rolada! 250

No uwielbiam omlety, nie lubię nudy! Cały czas wymyślam, jakby tu inaczej podać mój kochany przysmak. Ostatnio zakochałam się w mące kukurydzianej. Uwielbiam jej smak i

fitolarun.blogspot.com
.729. szybkie śniadanie na 1-szy dzień szkoły 146

~kokosowo*-kakaowy krem ze śliwkami, jogurtem cynamonowym i syropem cytrusowo-anyżowym ~ *z maki kokosowej Rok szkolny czas zacząć. Może gdybym nie była w swojej klasie traktowana

breakfast of dreams
Cupcake meksykańskie z jabłkiem 175

Pomysł na zrobienie takich ciastek narodził się z moich fanaberii. Usiadłam sobie w kuchni i zaczęłam się zastanawiać na co tym razem mam ochotę (chyba na

ciastkarnia na kruchym spodzie
Sernik na zimno z bananów i serków homogenizowanych 146

Sernik na zimno z serków homogenizowanych to fajny i prosty pomysł na deser o tej porze roku. Sernik z truskawkami, zawsze cieszy się dużym powodzeniem. Ja lubię to "ciasto" za prostotę wykonania. Wystarczy kilka składników, blender i gotowe. Sernik na zimno z bananów i serków homogenizowanych przepis: - 5 x serek waniliowy homogenizowany po 150 g każdy - 300 ml mleka (dowolne(...)włóż kilka kruchych ciasteczek lub biszkoptów, możesz też zrobić sernik bez spodu. Wylej masę i wstaw do lodówki na godzinę. - 3/4 szklanki zmiksowanych truskawek i wiśni (użyj dowolnych owoców mogą być mrożone) -1/4 szklanki mleka - 1 łyżka żelatyny - 50 ml wrzątku - odrobina erytrolu lub syropu z agawy do smaku (dodaj tyle, aby było słodkie dla Ciebie) We wrzątku

SMYKWKUCHNI
Sernik z marakują 186

Pieczony sernik z marakują. Jestem wielbicielką wszelkich serników. Pieczone, na zimno, wszystkie są wspaniałe. Dostałam od córki marakuje i musiałam je wykorzystać. Pierwsza myśl to ciasto. I tak powstał pyszny sernik. Pracy przy nim bardzo mało, a smak... Sami koniecznie wypróbujcie. Czekam na Wasze opinie, zdjęcia potraw, komentarze. Składniki Spód 250 g ciastek typu oreo 40 g masła Ciastka drobno(...)stopni C przez około godzinę. Wyłączyć piekarnik i nie wyjmować aż do wystudzenia. Dodatkowo 4 marakuje 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżeczka cukru Do garnuszka włożyć miąższ z owoców, dodać cukier i zagotować. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody do napęcznienia, a następnie wlać do gorącej pulpy owocowej i dokładnie wymieszać. Po wystudzeniu i lekkim zgęstnieniu wlać na sernik. Schłodzić

O kuchni z uczuciem
Moje musli – świat pełen smaku i możliwości 231

uwielbiam musli. Idealne na śniadanie z odrobiną naturalnego jogurtu, wspaniały dodatek do pieczonych owsianek, pyszne uzupełnienie do lekkich deserów, aż w końcu przysłowiowa „kropka nad i” do ciast (czekoladowa polewa a na niej wspaniała struktura musli, po prostu nie sposób się nie zakochać). Musli lubię też jeść od tak po prostu z miseczki jako zdrowa przekąska do ulubionego(...)skomponować swoją ulubioną mieszankę musli. Krok 1 Wybierasz jedną podstawę musli z pośród ponad 20 propozycji (w tym i bezglutenowych) Krok 2 Wybierasz ulubione dodatki z ponad 70 dostępnych (owoce, orzechy i tzw. supr dodatki – czekolada, krówki, nasiona chia, cynamon, herbatniki itd). Wybór jest ogromny! Krok 3 Składasz zamówienie i… potem czekasz już tylko na swoje pyszne

Słodkie okruszki
Tort cappuccino 164

Wszyscy zazwyczaj czynią jakieś postanowienia noworoczne. Postanowiłam również i ja,  mianowicie, że w tym roku w naszej diecie będzie więcej błonnika, czyli warzyw,  owoców, pełnego ziarna i kaszy, zwłaszcza gryczanej.  Póki co, świętowaliśmy jednak powrót do normalności czyli przywrócenie po 50 latach dnia wolnego od pracy w święto Trzech Króli. Był więc uroczysty rodzinny obiad zwieńczony(...)zrobiłam jej więcej ) do której dodałam trochę polewy czekoladowej.  Przygotowanie tego tortu nie sprawia trudności i zajmuje mało czasu. Zachęcam więc wszystkich do spróbowania". Tort cappuccino (Źródło - "Czekoladowe ciasta" Dr Oetkera) Składniki: Tortownica  śr 26 cm   Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle

Wiem co jem
Pierogi drożdżowe gotowane 222

Mało kto nie lubi pierogów. Przygotowujemy je z kapustą, grzybami, mięsem, owocami – długo jeszcze mogłabym wymieniać. Różnie też robiłam – gotowane, pieczone, ale takie jak te – zrobiłam po raz pierwszy. Przepis bardzo ciekawy, a pierogi Babcine…  naprawdę pyszne. Ponieważ ostatnio używam tylko suchych drożdży, tak uczyniłam i tym razem. Pierogi zrobiłam z podwójnej porcji.    Składniki(...)minut. Po tym czasie, gotowy rozczyn dodałam do przesianej mąki z dodatkiem cukru, soli, i całych jajek. Zagniatając, stopniowo dolewałam ciepłe mleko. Dolałam tyle, aby powstało gładkie i elastyczne ciasto. Uformowałam kulę. Nie musimy czekać, aby ciasto wyrosło, od razu lepimy pierogi. One same, dosłownie rosną w rękach. Odrywałam po kawałku, rozpłaszczałam na dłoni, nadziewałam borówkami z cukrem i zlepiałam

mojewypiekiinietylko
Ciasteczka z musli 180

dodajemy musli oraz sodę. Następnie dodajemy cukier, miód oraz pokrojone w kostkę masło. "Zagniatamy" ciasto do momentu aż wszystkie składniki się połączą. Blachę do pieczenia wykładamy papierem i z ciasta formujemy placuszki o średnicy ok. 4 cm. Ciasteczka umieszczamy na blasze w sporej odległości od siebie (ok. 3 cm). Następnie umieszczamy je w piekarniku nagrzanym do 170C i pieczemy przez(...)Fosfor 162,0 mg (23,1 %)* *% zalecanego dziennego spożycia Musli to pełnowartościowa mieszanka kilku rodzajów płatków zbożowych (owsianych, pszennych, żytnich kukurydzianych) ze smacznymi dodatkami: suszonymi i kandyzowanymi owocami, ziarnami słonecznika, zarodkami pszennymi. To prawdziwy zastrzyk energii, pochodzącej głównie z korzystnych dla organizmu węglowodanów złożonych. Zawiera także błonnik pokarmowy, witaminy z grupy B a dzięki dodatkowi suszonych owoców staje

Emcia Pichci
KOKTAJL MALINA ŚLIWKA BEZ LAKTOZY 135

Choć nie jesteśmy osobami, które rezygnują na co dzień z nabiału i produktów zawierających laktozę, czasami zdarza się nam korzystać z napojów roślinnych, np. z mleka

W kuchni Karmel-itki
Warsztaty kuchni hiszpańskiej w ROTONDO - 19.11.2013, Poznań. 212

fot.: organizatorzy Wilgoć, nieprzyjemna wieczorna aura. Szare niebo, aż nie chce się wyjść z domu.Jednak wyszłam, nie z byle jakiego powodu. Wsiadam w pusty tramwaj, a

W kuchni Karmel-itki
Paluszki ziemniaczane z sosem ziołowo pomidorowym 137

Moje paluszki ziemniaczane polance sosem zainspirowane są włoskimi gnocchi. Kilka tygodni temu otrzymałam propozycję – zapraszamy do zabawy – rozrywki kulinarnej pomiędzy blogerami, zainicjowaną z Funduszu Promocji Warzyw I owoców. Chętnie przystałam. Sa dwie drużyny – team ziemniak i team kartofel. Należę do tej drugiej Brzmi dużo zabawniej Moje pierwsze danie w „pojedynku” które zaproponowałam(...)ziemniaków, przy okazji soląc i dodając szczyptę pieprzu. Odstawiamy do wystygnięcia. Przestudzone ziemniaki przekładamy do wysokiej, wygodnej miski, oprószamy mąką i dodajemy całe jajko. Składniki łączymy na lekko klejące ciasto. Podsypujemy mąką stolnicę (najwygodniejsza silikonowa) i formujemy wałeczki, które kroimy na około 1,5 cm kawałeczki. Ważne, aby się już nie kleiły i miały zwartą konsystencję (w przeciwnym razie podczas

W Kawiarence
Blok czekoladowy – najlepszy przepis! 155

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Blok czekoladowy to przepyszne ciasto bez pieczenia, gdzie głównym składnikiem jest mleko w proszku. Jest najlepszy w smaku, gdy dodamy do niego masę przepysznych dodatków, które można dodawać i wymieniać wedle potrzeb i aktualnych preferencji. Blok czekoladowy to ulubione ciasto mojego męża, najchętniej jadłby go codziennie Na szczęście jego wykonanie zajmuje maksymalnie 15 minut, koszt to zaledwie(...)bloku czekoladowego kojarzy mi się z dzieciństwem. Mama przygotowywała całą blaszkę „domowej czekolady” i kroiła na malutkie kawałki. Pamiętam jak zajadaliśmy się z rodzeństwem jeszcze nie gotowym ciastem, ciepłą mieszanką masła, kakao i mleka w proszku. Kiedyś, gdy czekolada nie była dostępna a na półkach sklepowych można było dostać wyroby czekoladopodobne (nawet dziś jak pomyśle o ich smaku

To Musisz Wiedzieć
Ciasteczka zbożowe z ziaren 169

Mój tegoroczny faworyt!  Ciasteczka są pyszne i kruche, a do tego zdrowe i pełne błonnika. Długo zachowują świeżość. To idealna przekąska w pracy lub w

Tradycyjna Kuchnia
Babeczki z rabarbarem 173

rabarbar, choć na sklepowych półkach można go znaleźć najczęściej w maju, to w ogródku rośnie aż do jesieni. Tylko kto później pamięta o rabarbarze, skoro zaczynają się inne sezonowe owoce? Korzystajmy więc, póki nic innego nie ma. Babeczki na bazie maślanki, z cytrynową nutą... Szybkie i idealne na majowy piknik! Przepis wyjściowy TUTAJ Składniki: na 12 sztuk: 2 pełne(...)pomocą trzepaczki lub widelca.  Składniki mokre przelewamy do składników suchych i mieszamy za pomocą drewnianej łyżki, do momentu połączenia się składników.  Dodajemy rabarbar i delikatnie łączymy.  Ciasto przekładamy do papilotek i z wierzchu posypujemy cukrem. Pieczemy w temperaturze 170 st. z termoobiegiem (lub w 180 st. bez termoobiegu) przez ok. 5 minut.   Odstawiamy do wystudzenia

bistro mama
Sernik z jagodami na zimno 230

proszku do pieczenia 1. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, aż zrobi się szklista, dodajemy resztę składników i miksujemy na jednolitą masę. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 175 C. Ciasto przelewamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na ok 30-35 minut.  Masa serowa: - 1300 dag sera, może być z wiadereczka lub biały twaróg(...)żelatynę, na końcu dodajemy bitą śmietanę i mieszamy do połączenia się składników. 4. Na wystudzony biszkopt dajemy połowę masy serowej, wsypujemy część jagód i przykrywamy resztą twarogu, pozostałą część owoców wysypujemy na wierzch i zalewamy tężejącą galaretką. Sernik odstawiamy na kilka godzin do lodówki

Apetyczna babeczka
Czekoladowy tort naleśnikowy 258

inaczej niż tradycyjnie zwinięte w ruloniki. Tort składa się z kilkunastu naleśników o średnicy 20 cm. Gdy upieczesz mniejsze naleśniki Twój tort będzie znacznie wyższy. Polecam przepis ! Składniki na ciasto naleśnikowe: 150 g mąki orkiszowej 550 (1 szklanka) 250 ml mleka 2 jajka 50 g masła 1 łyżka kakao 50 g gorzkiej czekolady 1 łyżka cukru/ksylitolu 1/3 szklanki wody gazowanej(...)układać naleśniki jeden na drugim na kształt tortu przekładając masą serową. Na każdy naleśnik nakładać po pełnej łyżce sera i cienko rozsmarowywać tort można udekorować i podać z sezonowymi owocami na ciepło (zjedliśmy ciepły) zaraz po przygotowaniu. Na zimno jest równie smaczny

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Scones- proste, puszyste bułeczki (na maślance) z rodzynkami 187

się domowymi bułeczkami, które są puszyste w środku i chrupiące na zewnątrz. Scones to bułeczki wywodzące się z Wielkiej Brytanii, konkretnie ze Szkocji, małe i często podawane z suszonymi owocami- np.rodzynkami. Moja mała córeczka uwielbia rodzynki, więc i u mnie właśnie są wykonane w wersji na słodko. Znając mnie pewnie za jakiś czas pokombinuję z składnikami na wytrawną wersję(...)cukru pudru 150 ml maślanki szczypta soli  0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka octu  garść rodzynek Wykonanie:  (Ważne by piekarnik rozgrzać jeszcze przed wyrabianiem ciasta, bo to ciasto które nie lubi czekać. Dzięki temu scones zyskują również niebywale puszystą konsystencję) 1. Mąkę przesiewamy na stolnicę wraz z solą i sodą oczyszczoną . Formujemy kopczyk. Dodajemy ocet

vaniliowoczekoladowa
Neleśniki z serem (placki z budyniem) 176

który nadaje im ciekawego smaku i delikatności. Ciasto jest elastyczne i posiada kuszący aromat. Można użyć budyniu o dowolnym wariancie smakowym i za każdym razem mieć inny, smakowity efekt. Ciasto: 2 jajka 1 szklanki mleka 3/4 szklanki wody gazowanej ok 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 opakowania budyniu śmietankowego (proszek) szczypta soli 2 łyżki oliwy Nadzienie(...)składniki rozmieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.  Każdy z placków posmarować twarożkiem, zwinąć i obsmażyć na maśle. Podawać z ulubionymi dodatkami, np. ze śmietaną, polewą czekoladową, dżemem - czy świeżymi owocami (wg gustu

Di gotuje
TOP 5 produktów bez których nie obędę się jesienią 227

apple a day keeps the doctor away"  (jedno jabłko dziennie trzyma lekarza z daleka) Jabłko dla zdrowia, urody i sylwetki. Zdecydowanie mój numer jeden jeśli chodzi o owoce! Do tego stopnia, że potrafię zjeść ich nawet do 4-5 dziennie. I... dobrze mi z tym! Spośród wielu witamin, które znajdziemy w jabłkach najważniejszą jest witamina C , wzmacniająca układ(...)Cynamon Skoro napisałam o jabłkach, nie mogłam zapomnieć o cynamonie. Jabłka + cynamon - to chyba najbardziej znane, a zarazem najlepsze połączenie na świecie. Uwielbiam to zestawienie zarówno w ciastach (mojej ulubionej  pełnoziarnistej szarlotce !), muffinkach ( jaglanych z toffi! ), jak i w porannej owsiance... Jego dodatek (zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym) ma swoje, całkiem rozsądne zresztą, wyjaśnienie. Otóż kora cynamonu posiada

Kuchnia Ellie
Deser ryżowy ze śliwkami 206

Ostatnio chodziły za mną duszone śliwki. Najpierw miało powstać z nich ciasto, ostatecznie jednak zdecydowałam się na deser ryżowy, który zobaczyłam na blogu Magdy.   Jego smak od razu skojarzył mi się ze słodkościami, które można dostać w sklepach, szkoda tylko że nie zawsze z najlepszym składem. Za to domowa wersja jest nieporównywalnie lepsza i wiemy co jemy, zatem koniecznie(...)śliwek 1 łyżka masła 2 łyżki miodu (lub mniej, w zależności jak słodko lubicie) ½ łyżeczki cynamonu Przygotowanie: Śliwki umyć, przeciąć wzdłuż na pół   i wypestkować. Jeśli owoce są duże, należy je pociąć na ćwiartki.  W garnku roztopić masło. Dodać miód, wymieszać i dorzucić śliwki. Smażyć je na małym ogniu aż zmiękną (ale się nie rozpadną), a powstały

Fabryka pomysłów
Kluski serowe z truskawkami + trochę o mnie 158

przyjemność? zdecydowanie pieczenie! no i jedzenie co upieczone ;) 3. Czy jest jakiś produkt bez którego nie wyobrażasz sobie kulinarnego życia? chyba jajka, one zawsze do wszystkiego pasują, zarówno do ciast jak i jajecznicy 4. Co skłoniło Cię do blogowania? zachęta znajomych 5. Ile czasu poświęcasz blogowi? ostatnio bardzo mało, ale w najbliższym miesiącu nadrobię ;) 6. Kulinarny autorytet? długo się zastanawiałam(...)Twojej kuchni ? nie mam odwagi do jakiegoś większego kombinowania dlatego największym udziwnieniem jak dotąd jest krem czekoladowy oraz wypieki z fasoli, które są genialne oraz mieszanie kurczaka z owocami ;) 3. Trzy posiłki, które wzięłabyś/wziąłbyś na bezludną wyspę ? tarta otrębowa, TONE truskawek z jogurtem, makiełki 4. Twój ulubiony program kulinarny ? "Smakuj świat z Pascalem" 5. Co najchętniej gotujesz

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość

Proponowane wyszukiwania